HAND ja robię trochę inaczej tzn rdzewię,gotuję,płuczę pod bierzącą wodą i dopiero potem do miski z jakimś płynem i szorowanie gąbką
No a jeśli się boisz,że coś będzie nie tak to możesz ewntualnie w ostatniej kąpieli użyć jakiegoś środka zasadowego
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

A propo czego to? Bo ja nic nie pisałem o oksydzie? I sie właśnie pytałem, czy to zrobiłeśFanatyk pisze:procesu wygaszania nie stosujesz przy przemianie w oksydę robimy to tylko przy brunirowaniu

Zawartość taninyFanatyk pisze:Arkadjczyk zielone mają o wiele więcej TANINY

Hand pisze:A propo czego to? Bo ja nic nie pisałem o oksydzie? I sie właśnie pytałem, czy to zrobiłeśFanatyk pisze:procesu wygaszania nie stosujesz przy przemianie w oksydę robimy to tylko przy brunirowaniu

A propo czego to? Pytanie dotyczy powłoki oksydowane o której napisałeś. Ostatnie zdanie dotyczy pasywacji powłoki z bruniry.Fanatyk pisze:Hand pisze:A propo czego to? Bo ja nic nie pisałem o oksydzie? I sie właśnie pytałem, czy to zrobiłeśFanatyk pisze:procesu wygaszania nie stosujesz przy przemianie w oksydę robimy to tylko przy brunirowaniu

ja doskonale wiem dlaczegoarkadyjczyk pisze:@BiMa Zdjęć nie uświadczysz dopóki No_taki czegoś nie usmaży, zgadnij dlaczego.

A jaki przepis podałeś? Czy chodzi o gotowanie w herbacie? Bo przepis przecież już był i z niego skorzystałeś.Fanatyk pisze:Spiepszaj dziaduja swoje zrobiłem podałem w dobrej wierze swój przepis,ale jak widać zawsze znajdzie się jakiś szmaciarz (pewnie rusznikarz w tym wypadku) który chce zeszmacić temat,dlatego dziękuję za uwagę

O panie. Skąd nagle u ciebie tyle samokrytyki?Fanatyk pisze:jak widać zawsze znajdzie się jakiś szmaciarz (pewnie rusznikarz w tym wypadku) który chce zeszmacić temat,dlatego dziękuję za uwagę

zobaczysz zdjęcia jak adres najlepszego rusznikarza specjalisty od powłok ceramicznych zastępujących oksydeZurekwwa pisze:Fanatyk, pochwal się jak Ci wyszło i rozwiej wątpliwości, a nie trolujesz