Strona 8 z 8

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 12 sierpnia 2017, 23:08
autor: arkadyjczyk
Jeżeli mamy tylko gotować to w sumie na metr pojemnika 1 może 2 punkty grzania a resztę zrobi woda.

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 12 sierpnia 2017, 23:12
autor: loopess
Nic nie trzeba dolewać podczas gotowania,woda tak szybko nie odparowuje . A fakt wodorotlenek to paskudztwo,przez prawie dziesięć lat miałem z tym do czynienia

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 12 sierpnia 2017, 23:15
autor: BiMa
Co do samych oparów to raz zalałem kreta wrzątkiem i lekko wciągnąłem nosem parę :-) parze z kilka dni nic nie czułem :-) a kret to jakieś 99% wodorotlenku

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 12 sierpnia 2017, 23:25
autor: BiMa
no_taki pisze:
loopess pisze:Nic nie trzeba dolewać podczas gotowania,woda tak szybko nie odparowuje
Pod warunkiem, ze kontrolujemy proces gotowania - i o tym pisalem.
A wszelakie ogniska, czy insze węgle drzewne są malo regulowalne.
Chyba idealny bylby podwojny palnik turystyczny, czy coś w tym stylu
taka Płytą jak ja mam wydaje się być w miarę Fajna .. Regulujesz temperaturę co 20° zaczynając od 60°

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 12 sierpnia 2017, 23:30
autor: BiMa
Jak coś to daleko nie mieszkam heheheh :-D tylko op i maski trzeba załatwić :-)--

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 14 sierpnia 2017, 05:13
autor: Runcheinigal
antekcem pisze:Dawno mnie u was nie było ale przynajmniej przynoszę ze sobą taki to opis i trochę fotek.


]
Switnie to opowiedziałeś tylko nigdzie nie zaznaczyłeś ile toksycznego gówna i jak to syczy i paruje się wydziela nie rzekłeś- nie ma szacunu

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 14 sierpnia 2017, 15:06
autor: BiMa
Fosgen się mu wydzielił i jak widać jest niedotleniony :-D

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 14 sierpnia 2017, 17:18
autor: Fanatyk
A Ty bezimienny popaprańcu to czym od niego niby się różnisz :-) :idea: :?: idź się jebać trolu a nie dalej tu syfisz bałwanie :mrgreen: :-)5-Kurwa Twa jak nic nie wniesiesz do tematu to z Toba tak zatańczę,że zostaniesz drugim ZAPKIEM :mrgreen: :lol:

Re: Brunira po Antonowsku, czyli jak zardzewić gnata na czar

: 14 sierpnia 2017, 19:11
autor: Spirit
Idźcie się bluzgać na PW