płytki ołowiane na tył kulochwytu
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- .22
- Stary Hunter

- Arsenał: B3, Hatsan 20
Re: płytki ołowiane na tył kulochwytu
Dysonans, odezwij się na PW.
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 
- .22
- Stary Hunter

OK piszę tutaj bo może więcej osób by to interesowało. Otóż koszt nierdzewki 3 mm grubości by zrobić pudło 25x35 cm głębokość 25 to 200 zł a ściślej 199 plus wysyłka z alledrogo. Jutro jeszcze mogę zapytać w pobliskiej hurtowni metali ale nie sądzę by koszt samej stali był jakiś diametralnie inny. Mówię oczywiście o cenie samej blachy, do tego dochodzą odpowiednio droższe druty do spawania, reszta robocizny podobnie z ukierunkowaniem na to, że nierdzewka jest twardsza niż stal zwykła. Myśle że taki nierdzewny kulochwyt zamknąłby się w kwocie 300 zł. To dużo...
Taki sam kulochwyt ze stali "czarnej", też 3 mm grubości, ten sam rozmiar zamknąłby się z lakierowaniem (dobry podkład antykorozyjny od środka ale i tak oberwie
plus dwa rodzaje podkładu na zewnątrz, plus lakier wykończeniowy na zewnątrz) w kwocie 130 zł plus wysyłka. Uwzględniłem chyba wszystko co trzeba użyć w procesie wytworzenia, w tym materiały lakiernicze. Nie mi oceniać czy to drogo czy tanio.
Taki sam kulochwyt ze stali "czarnej", też 3 mm grubości, ten sam rozmiar zamknąłby się z lakierowaniem (dobry podkład antykorozyjny od środka ale i tak oberwie
- mlody
- Sponsor forum

- Arsenał: proca
Jak dla mnie też do przyjęcia.
- .22
- Stary Hunter

Cieszy mnie to niezmiernie.
Jeśli chodzi o mnie to mogę zacząć pracę nawet jutro z rańca choć czekam na rysunki od Dysonansa, jak on to ostatecznie widzi; starałem się liczyć po ludzku, bo jakbym zaczął się bawić w liczenie centymetrów spawów i linii cięcia to wyszłoby jak ze złota.
Aha - cena nie uwzględnia ołowiu, by była jasność.
Aha - cena nie uwzględnia ołowiu, by była jasność.
-
BiMa
za "lepszy" lecz dalej gówniany kulochwyt z cienkiej blachy trzeba dać z 80zł... tak więc , wydaje mi się ze za zajebisty dać 300zł to nie aż tak strasznie dużo
zwłaszcza że kupisz raz i będziesz go miał na wieki wieków 
- .22
- Stary Hunter

Ja na to staram się patrzeć z punktu widzenia potencjalnego zamawiającego - daj 300 zł za kulochwyt gdy za mniej masz fajną wiatrówkę, na przykład cepka.
-
AdaśMMiauczyński
- Tropiciel

- Arsenał:
Antonio, jak zalane puszki po exactcie ? W sensie opakowania zalałeś i wsadziłeś w kulochwyty ?
-
Fiszer5
Cepek w wersi sklepowej to przecież nie wiatrówka
wiatrówka zaczyna się od 50 juli 
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Patrząc na prezentowane tutaj skupienia zastanawia mnie poco wam taki wielki kulochwyt, patent Antonia (na wzór użytkowy
) jest wystarczającym rozwiązaniem. 
- .22
- Stary Hunter

Kolega już pisał - na kartce A4 drukuje sobie wiele tarcz i tym sposobem nie musi ich często zmieniać. To jest nawet ekologiczne - powinien to zgłosić do wniosku o dofinansowanie.jakiii pisze:Patrząc na prezentowane tutaj skupienia zastanawia mnie poco wam taki wielki kulochwyt, patent Antonia (na wzór użytkowy) jest wystarczającym rozwiązaniem.
-
Fiszer5
Dobrze Jakiii prawisz, na upartego w rurkę calową można łapać 
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Z kolankiem, coby z powrotem do puszki wpadało.Fiszer5 pisze:na upartego w rurkę calową można łapać
-
BiMa
jakiii pisze:Z kolankiem, coby z powrotem do puszki wpadało.Fiszer5 pisze:na upartego w rurkę calową można łapać
- dysonans
- Sponsor forum

- Arsenał:
To się sprawdza - na strzelnicy na osi 50m przypinam na duży stojak 8 kartek A4, każda po 8 tarczek i mam pół dnia strzelania bez podchodzenia do stojaka :) Co prawda nudzę się co 15 min nie musząc dygać i zmieniać kartek jak ślimaki od CP podchodzą do tych swoich tarcz metr x metr postawionych na 15m i cmokają oglądając skupienie wielkości kanistra 25l.22 pisze: Kolega już pisał - na kartce A4 drukuje sobie wiele tarcz i tym sposobem nie musi ich często zmieniać. To jest nawet ekologiczne - powinien to zgłosić do wniosku o dofinansowanie.![]()
![]()
Rysunków nie dam rady dzisiaj ogarnąć, z roboty wróciłem późno, do tego było biegane więc idę w kimę. Nawet nie mam siły pomolestować żony