Bull at44
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Czarnowidz
- Stary Hunter

- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5 - Lokalizacja: Utrudniona
Re: Bull at44
Zgadzam się z snajpim odnośnie osad ambi.
A co do osady Woytka to mam małe pytanie: Gdzie tam można zamontować dwójnóg? 
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 
- Czarnowidz
- Stary Hunter

- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5 - Lokalizacja: Utrudniona
Jeśli się komuś rączki tak trzęsą jak mi i w dodatku lubi zasiadki to zawsze warto.Nawet na bullu.
Szczególnie jeśli robi się bulla z Long-a.Ale tu można iść na skróty i zrobić tak jak ja czyli zamocować dwójnóg na kartuszu.W tedy łoże może pozostać w zaproponowanej przez Ciebie postaci.
Szczególnie jeśli robi się bulla z Long-a.Ale tu można iść na skróty i zrobić tak jak ja czyli zamocować dwójnóg na kartuszu.W tedy łoże może pozostać w zaproponowanej przez Ciebie postaci.
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 
- Snajpi
- Hunter

- Arsenał:
- Kontakt:
Można by w te przednią rękojeść wprowadzic rurke a do rurki jakieś z nóżki coby się chowały 

- Czarnowidz
- Stary Hunter

A ja mam pytanie do wszystkich użytkowników AT-44 bull pup: Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?Nie dało by się jej jakoś przenieść gdzieś nad chwyt pistoletowy żeby nie trzeba było po nią sięgać tak daleko do tyłu?
Zaczynam się przekonywać do idei AT-44 bull.Moje dotychczasowe wątpliwości dotyczyły stabilności mocowania lufy w oryginalnych ósemkach przykręcanych do lubiącego się paczyć drewna.Przyznać jednak muszę że po rozmowie z Woytkiem i bliższym zapoznaniu się z jego projektami po zastosowaniu jego rozwiązań takiej możliwości niema.Drewniane łoże dawało by mi możliwość wywiercenia w jego spodzie w okolicy stopki otworu w który wkleiłbym wykręcaną, regulowana podporę taką jaką mają niektóre karabiny wyborowe np. nasz Alex, świetnie uzupełniającą dwójnóg.

Zaczynam się przekonywać do idei AT-44 bull.Moje dotychczasowe wątpliwości dotyczyły stabilności mocowania lufy w oryginalnych ósemkach przykręcanych do lubiącego się paczyć drewna.Przyznać jednak muszę że po rozmowie z Woytkiem i bliższym zapoznaniu się z jego projektami po zastosowaniu jego rozwiązań takiej możliwości niema.Drewniane łoże dawało by mi możliwość wywiercenia w jego spodzie w okolicy stopki otworu w który wkleiłbym wykręcaną, regulowana podporę taką jaką mają niektóre karabiny wyborowe np. nasz Alex, świetnie uzupełniającą dwójnóg.
- Snajpi
- Hunter

- Arsenał:
- Kontakt:
Mnie ta wajcha wogóle nie wkurza
gorzej jakby był typ wajchy odciągany do tyłu
A Tak normalnie kiedy strzelam z bipodem nie muszę odrywać oka od lunety - Jak juz coś przerabiać na BP to właśnie at i jego SL jest minimum praktyczności użytkowania bo np o monsumie nie bedę tu wspominał 

-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Nie mam BP,ale też wydaje mi się to niewygodne.Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?
Myślę że ciekawym rozwiazaniem byłoby wykonianie BP na bazie AT w wersji PA,czyli z przeładowaniem ala shotgun.
-
specbest
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: SIUR BOJOWY
Ja zanabyłem at 44 PA i jestem w trakcie przerabiania na bulpap ale jest to trudniejsze niż w wersji SLShovelhead pisze:Nie mam BP,ale też wydaje mi się to niewygodne.Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?
Myślę że ciekawym rozwiazaniem byłoby wykonianie BP na bazie AT w wersji PA,czyli z przeładowaniem ala shotgun.
-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Z magazynkiem,jak najbardziej.

Czy zechciałbyś cyknąć fotkę systemu PA bez osady,a dokładnie mechanizmu przeładowaniaJa zanabyłem at 44 PA i jestem w trakcie przerabiania na bulpap ale jest to trudniejsze niż w wersji SL
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2011, 10:57 przez Shovelhead, łącznie zmieniany 1 raz.
- md-11
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
Muszę przyznać, że na naszym forum 'stolarka' stoi na najwyższym poziomie! a i wzornictwo jest pierwsza klasa - całkiem jak po ASP :D
-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
..a myślisz, kto prowadzi wykłady "Stolarka" na ASP

- rumpel
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Laczek i packa na muchy
- krzysieklipa
- Arsenał: BT-65 RB-W 7,62 + Bushnell Elite Tactical 10x40
- Snajpi
- Hunter

- Arsenał:
- Kontakt:
- rumpel
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Laczek i packa na muchy
Extra, wykończony wygląda fajnie! Ten mini tłumiczek dobrze wycisza?
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
- Czarnowidz
- Stary Hunter

No, szacun Woytek! Będziecie mieli taki zestaw jak na zdjęciu w ofercie PEKATOR-u do samodzielnego u-bull-pup-ienia swojego karabinka?