Diablik 2

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Re: Diablik 2

Post autor: daras »

Zgadłeś LW bez czoka. :-D
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Post autor: Czarnowidz »

Jaka cena za bulla? Będzie wersja w kal.6,35?
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
deerhunter
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał: NITRO

Post autor: deerhunter »

Ok, nie mam żadnych zastrzeżeń, jeżeli myślisz że tak będzie dobrze to idź w tym kierunku. Życzę bardzo dobrych testów.
Awatar użytkownika
Antonio
Administrator
Administrator
Arsenał:

Post autor: Antonio »

Czy będzie dostępny w texańskim limicie?
Obrazek
Stary pierdziel ale nie alkoholik ;-)
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Post autor: Czarnowidz »

Antonio pisze:Czy będzie dostępny w texańskim limicie?
Antonio masz na myśli ten amerykański limit? :mrgreen: :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qM5W7Xn7FiA[/youtube]
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
Awatar użytkownika
Antonio
Administrator
Administrator
Arsenał:

Post autor: Antonio »

Coś koło tego B-)
Obrazek
Stary pierdziel ale nie alkoholik ;-)
deerhunter
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter

Lufa fajna ale na pewno pozbawiona CZOKA !!!
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Dziś sporo postrzelałem, ale jak to bywa w prototypach, miałem sporo regulacji i jeszcze więcej zabawy. Elektronika w karabinku to jest to co mi się najbardziej podoba, ma spore możliwości, bez ingerencji w system. No ale do rzeczy.
Jak pewnie zauważyliście w karabinku jest komora strzałowa z manometrem i reduktor ciśnienia z regulacją na zewnątrz. Do testów super sprawa, do masowej produkcji nie polecam, za dużo byłoby reklamacji, każdy by kręcił i szukał tego co misie lubią najbardziej. Pierwsze co zauważyłem to, to że komora strzałowa długo się stabilizuje na tym regulatorze, bo prawie 3 minuty i nie wiem gdzie tkwi błąd, bo w zasadzie regulator jak każdy inny tylko działający w pionie. Druga sprawa to że ustawiając regulator na 100 bar miałem 16,4J jednak kiedy zacząłem obniżać ciśnienie to energia się zwiększała i tak było aż do 75 Bar, po czym zaczynała opadać i wcale nie musiałem zwiększać energii zbijaka. Trochę mnie to zdziwiło, bo robiąc regulatory ludzi życzyli sobie zawsze aby ustawić w komorze strzałowej większe ciśnienie. Ja zaś nigdy nie miałem FAC, więc nawet nie miałem jak przetestować, ale właśnie może tutaj trzeba szukać większej energii. Poza tym wyraźnie ciszej strzela ten karabinek od jego poprzednika. Co prawda jest to zupełnie inna konstrukcja, ale lufa to lufa śrut to śrut a i powietrze to samo. Myślę ciśnienie w regulatorze ustawić na 80Bar i energię na 16,4J i sprawdzić ile stabilnych strzałów wyjdzie mi z jednego kartusza. Potem zajmę się strzelaniem do tarczy. Dodam tylko że elektronika od Radka spisuje się rewelacyjnie. To samo napisałem na SKS, ale nie wszyscy tam wchodzą więc i tutaj umieściłem swoje spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
syntezator
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm

Post autor: syntezator »

daras pisze:To samo napisałem na SKS, ale nie wszyscy tam wchodzą więc i tutaj umieściłem swoje spostrzeżenia.
No, pewnie to nie iweb, żebyśmy mieli cię za to zbesztać... :mrgreen:
Twój opis nie szkodzi naszym interesom, a wręcz pomaga w rozwoju forum... ;-)
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Uzyskanie większej energii to nie problem, problem jest z koncesją jak już ją będę miał to pogadamy. :-D
Awatar użytkownika
syntezator
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm

Post autor: syntezator »

daras pisze:problem jest z koncesją już ją będę miał to pogadamy. :-D
A planujesz kiedy (i może jak) mieć ?
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Oczywiście że planuje, pewnie sprawa będzie nie łatwa, ale jak nie spróbuję to się nie dowiem. Generalnie to jest dziwna sprawa, bo do 17J możesz produkować i nikt Ci nic nie zrobi, no ale te 17J trzeba jakoś ustawić i zabezpieczyć, aby nie było łatwo zrobić więcej. Więc można przyjąć że wiatrówka za nim będzie miała te 17J ma ich pewnie więcej i co jak w momencie ustawiania wpadnie Ci brygada antyterrorystyczna położy Cię na glebę zakuje i sru do pierdla. Dlatego Wy możecie się czuć w miarę bezpiecznie, ale ja muszę się postarać o koncesję dla własnego dobra.
deerhunter
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter

Budowa nowego karabinka zajmuje dużo czasu a testy sprzętu tym bardziej. A możesz coś napisać o skupieniu, celności ?
Awatar użytkownika
aleksander
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: AT44 long 5,5 pp 3-12 ao

Post autor: aleksander »

Trzymamy kciuki za Twoją koncesję( urzędasy są nieprzewidywalne) i za Diablika też :-P
deerhunter
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter

Ja trzymam kciuki za cenę Diablika !!!
ODPOWIEDZ