Dodatkowe chłodzenie kompresora 300 bar Yong Heng
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Re: Dodatkowe chłodzenie kompresora 300 bar Yong Heng
Po pierwsze, możesz odpowiadać w jednym poście, nie bijemy ich jeden pod drugim.
Zapominasz o ciśnieniu jakie tam występuje, i może powstać tak zwane odbicie w przeciwną stronę.
Zapominasz o ciśnieniu jakie tam występuje, i może powstać tak zwane odbicie w przeciwną stronę.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
zaworek + dodatkowy odpowietrznik załatwi sprawęGoran1963 pisze:no ok rozumiem ale jak odpowietrzyć mam jeśli będzie za skraplaczem zaworek zwrotny wężyk powyżej jeśli pompuję karabinek
Przy wyłączeniu w trakcie pompowania tłok zatrzymuje się i cofa wirnik silnika. Nie wiem czy jest to większe obciążenie niż podczas pompowania ale występuje. I masz rację chińczyki z autostopem wyłączają się tak samo. Na pewno nie zaszkodzi odpowietrzać przed wyłączeniem.Goran1963 pisze:jakiego uderzenia doznaje korbowód?
A tu akurat nie masz racji. Miałem w pracy kompresory 150 bar które miały automatyczne odpowietrzenie przed wyłączeniem silnika. Zanik napięcia w trakcie pompowania potrafił spowodować scięcie wpustu na wale a raz nawet poszedł korbowód.Goran1963 pisze: tak działają wszystkie kompresory w przemyśle

- Goran1963
- Zainteresowany

- Arsenał:
butle będę pompował zgodnie z twoim pomysłem , już przygotowałem zaworek , ale mam pytanko do ciebie bo tego nie wiem , jak często zmieniać wkład w filtrach? dziś włączyłem by sprawdzić zaworek zwrotny i z ostatniego filtra poszło trochę wody ... potem jej już nie było ale to mnie zaniepokoiło , nie dalej ka miesiąc temu zaglądałem do kartusza w Moim AEA Challenger PRO i było sucho jak na pustyni ale to miesiąc temu było.. kompresorem cisnę non stop od kwietnia , chyba profilaktycznie wymienię wszystkoMorzin pisze:Widzisz dał bym sobie rękę obciąć, że na filmiku pompowałes butle. O karabinku mowy nie było.
-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Nie ma jakiegoś sztywnego interwału czasowego. Masz inne filtry o innej pojemności, ale co jakiś czas możesz je rozkręcić i poprostu sprawdzić organoleptycznie. Dojdziesz do tego sam
Kiedy masz wodę w kartuszu to jest już odrobinę za późno. Wkłady powinieneś wymienić wcześniej.
Kiedy masz wodę w kartuszu to jest już odrobinę za późno. Wkłady powinieneś wymienić wcześniej.
- Goran1963
- Zainteresowany

- Arsenał:
tak zgadza sie że odbija ale na wszystkich filmikach normalnie wyłączają , ale pompując kartusz w karabinku nie ma innej możliwości wyłączania i wstawienia zaworku zwrotnego bo nie będzie jak go odpowietrzyć separator - wąż końcówka ładująca- odpowietrzam kompresorem
-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Pompując butle w karabinku zaworek zwrotny masz w karabinku.
To wystarczy odkręcić separator na kompresorze i powietrze zejdzie z wężyka i możesz go wtedy wyłączyć.
To wystarczy odkręcić separator na kompresorze i powietrze zejdzie z wężyka i możesz go wtedy wyłączyć.