tuning CP1 Kandar

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
hejchaczi
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Re: tuning CP1 Kandar

Post autor: hejchaczi »

Tu się dziwnie światło odbija ale ogólnie jest fajnie. Dodam ze koszulka również się rysuje czy też wgniata, jednak o wiele trudniej niż farba w sprayu. Poza tym zawsze można takową zdjąć i sobie zgrzać nową w kwadrans. Ta z zdjęcia ma jakiś miesiąc może trochę więcej i parę paczek śrutu w terenie wystrzelane.
Awatar użytkownika
LOGUN
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: A takie tam .

Post autor: LOGUN »

Biker to mów co wymyśliłeś ...już jest dobrze ale myślisz że może być jeszcze lepiej ..... :-)
Biker

Post autor: Biker »

LOGUN pisze:myślisz że może być jeszcze lepiej .
Skłonny jestem teraz tak myśleć, a czy się nie mylę to czas pokaże.
Mam już 40 cm lufy .25 i planuję "trochę" większy kartusz niż dotychczas, spodziewam się mnóstwa strzałów w limicie ;-)
Awatar użytkownika
LOGUN
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: A takie tam .

Post autor: LOGUN »

A nie myślałeś Biker o regulatorze w nim ...
zapek-1974

Post autor: zapek-1974 »

U bikera zawór pracuje na prawie 300 barach , więc jaki regulator ??? nawet jak by ktoś taki zrobił, to ile on musiał by pompować powietrza do kartusza , żeby regulator miał sens.
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Post autor: daras »

zapek-1974 pisze:U bikera zawór pracuje na prawie 300 barach , więc jaki regulator ??? nawet jak by ktoś taki zrobił, to ile on musiał by pompować powietrza do kartusza , żeby regulator miał sens.
Nie bardzo rozumiem to co napisałeś. Jeśli butle nabija się do 300 bar to zawór będzie pracować na 300 barach logiczne. Ale czy do strzału potrzeba aż 300 bar? Jeśli tak to rzeczywiście reduktor zbędny, tylko zastanawiam się po co strzelać z 300 bar, po to aby mieć tylko jeden strzał?
Awatar użytkownika
rufles
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał: kandar cp1
Kontakt:

Post autor: rufles »

czasem ilosc koni w stadzie jest wazniejsza niz zwiazane z ich utrzymaniem niedogodnosci :D
zapek-1974

daras pisze:Nie bardzo rozumiem to co napisałeś. Jeśli butle nabija się do 300 bar to zawór będzie pracować na 300 barach logiczne.
Chodzi o to że ten zawór ma górkę w okolicach 300 bar (zawór który pracuje na wysokim Ciśnieniu, swoją drogą zajebisty) , reszta jest już chyba jasna dla kolegi .
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Jasne że rozumiem, tylko zastanawiam się czy z takiego strzelania jest jeszcze przyjemność, nie da się ukryć że będzie trzeba nabijać kartusz co jeden strzał. No chyba że ktoś lubi duże moce, no wtedy to co innego. :mrgreen:
Biker

daras pisze:czy z takiego strzelania jest jeszcze przyjemność, nie da się ukryć że będzie trzeba nabijać kartusz co jeden strzał
Nie wiem co tam innym sprawia przyjemność ;-) , ale jeśli chodzi o mojego kandarka to fakt że trzeba go pompować wysoko, ale ok 20 strzałów wychodzi dosyć stabilnych i w miarę satysfakcjonujących(przynajmniej mnie). Dodam tylko, że raczej nie strzelam do łebków od zapałek z 50 m, a to do czego celuję, z reguły jakoś daję radę trafić. A jak się przy...li mocno to zazwyczaj nie trzeba już poprawiać, więc precyzja nie jest tu aż takim priorytetem. :mrgreen: ;)
Awatar użytkownika
daras
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

No jeśli 20 strzałów do tego stabilnych, to moim zdaniem do szczęścia nic więcej nie trzeba. :-D
Awatar użytkownika
syntezator
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm

Post autor: syntezator »

Biker pisze:Mam już 40 cm lufy .25
Tylko czekać na Kandara CP1 .25 PCP :-)'
Już się rozmarzyłem wyobrażając sobie te dziurki po śrucie 1,6g 6,35mm w tarczy z 10m ;-)
Biker

Czyż by ogarnęły Cię jakieś wątpliwości, że śrut nie da rady przebyć takiego dystansu aby zrobić dziurę w papierze?
Odpowiednia przepustowość systemu podobno czyni cuda, a wstępne konsultacje już się odbyły i ponoć wszystko ma działać, oczywiście w limicie. ;-)
A poza tym przecież ktoś musi być pierwszy żeby sprawdzić czy się da.
zapek-1974

Kandarek dostał nowe szkiełko. Leapers 5th TF2 3-12x40.
Jest to tactyczne szkiełko w gumowej osłonie i charakterem bardzo pasuje do mojego projektu, minus jest taki że jest jednak trochę spora pomimo tego , że to UTG.
Karabinek też przez to stał się sporo cięższy , no ale coś za coś.
A w parze z karabinkiem prezentuje się tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biker

Poprzednia lupka kiepska była ?
Na bazarku wyląduje?
ODPOWIEDZ