Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Regulamin forum Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas. W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
No to jest Ci wybaczone
Chciałam kiedyś rogate na jad hodować, ale nie miałam na ekspertyzy.
PS. Jak się podoba moja nowa osada? Nie mogę się doprosić "mojego" o polerkę flaków więc na razie koniec. Pomijając, że jeszcze muszę drogą kupna nabyć tylny mechanizm spustu, bo kupiłam jako wybrakowaną ( a tu budżet zerowy ). Ale za to mam już rozpiłowany i skrócony siłownik na struta
Licho nie śpi!
Licho czuwa!
Licho psoci...
... jak się uda...
No i zapomniałam... Maczuga a'la neolit, ze zrzutu selekta. Dobra do dokończenia obróbki zdjęcia na przykład 36cm (czyli niby połowa krótsza od tej z linka, ale wystarcza) + szpagat jutowy niepolerowany, woskowany...