Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Nie lepiej było kupić trochę sprężyn talerzowych i poeksperymentować? Koszt symboliczny a podobno lubisz się pobawić ..
Jakbym w karabinek w tej cenie miał wkładać takie pieniądze to bym kupił coś lepszego jako bazę do takiej zabawy, ale to tylko moja opinia..
No ale "pozytywnie zakręceni" też są potrzebni
lukaszd82 pisze:Nie lepiej było kupić trochę sprężyn talerzowych i poeksperymentować? Koszt symboliczny a podobno lubisz się pobawić ..
Jakbym w karabinek w tej cenie miał wkładać takie pieniądze to bym kupił coś lepszego jako bazę do takiej zabawy, ale to tylko moja opinia..
No ale "pozytywnie zakręceni" też są potrzebni
Tak też można tylko ten regulator RTI ma jeden niesamowity plus jako jeden z nielicznych regulatorów może być szybko zmniejszone ciśnienie bez opróżniania zbiornika konstrukcja artemisa niestety nie ma takiej możliwości więc są plusy i minusy aże wszystko mam prawie że za darmo ( mam dofinansowania na takie zabawy) więc mogę pozwolić sobie na różne eksperymenty :)
No i udało się 8 godzin strugania na tokarce i jest adapter,,,, również zrobiony test tego regulatora, butla nabita do przeszło 300bar a po regulatorze równe 100 bar i po 20 godzinach wskazówka nie drgnęła czyli regulator coś tam działa
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2023, 22:29 przez ForestGPU, łącznie zmieniany 1 raz.
Na razie sprawdziłem bez karabinka i wskazówka wraca na to samo miejsce i to bardzo szybko , może mi sie uda poskładać cały karabinek przez weekend to sprawdzę go w boju jak sie zachowuje, na tą chwile jest lepiej niż przypuszczałem, te regulatory od Artemisa co mam są sporo wolniejsze od RTI i też RTI jest zaprojektowany na 300Bar no i ta cena dokładność kosztuje niestety
Tak wygląda teraz wiatrówka
Ma może ktoś drukarkę 3d i wydrukował by mi tłumik 26mm po zewnętrznej długość 190mm?? 7 lub więcej komorowy o ile sie zmieści komory stożkowe oczywiście nie za darmo ,oryginalny tłumik nie mieści sie za duża ta flaszka