Artemis p35 tuning
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Re: Artemis p35 tuning
To dlaczego nie idziesz do rusznikarza, jak zmieniasz czoki,czy rozbierasz zamek?
Za chwilę będzie trza iść do rusznikarza, bo chcę zmienić pas nośny.
Za chwilę będzie trza iść do rusznikarza, bo chcę zmienić pas nośny.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Maćku, z calym szacunkiem 
Wszelkie elementy broni, które możesz zakupić bez okazania pozwolenia, możesz też wymienić samodzielnie
Wszelkie elementy broni, które możesz zakupić bez okazania pozwolenia, możesz też wymienić samodzielnie
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Panowie, temat się rozwinął, cieszyć się tylko że coś konstruktywnego z niego wynika. Z naszym nowym kolegą jestem umówiony na "strzelnicy", na chronowanie jego nowego bawitka. Nie jestem (jak to było kiedys fajnie określone) "ruszcznikarzem", ale myślę że nie podpadnę pod żaden paragraf jak mu udostępnię śrubstag do odkręcenia kartusza i mesel do wyjęcia rega... No a potem sprawdzian na książce telefonicznej ile to ma szmocy 
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Mada
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: 2S7 Pion na powietrze.
Nie wnikam skąd taki strach przed wymianą sprężyny w FACiu, skoro ma zarejestrowanego czyli legalnie. To tak jakbym nie mógł wymienić zacisku hamulcowego w samochodzie, bo zarejestrowany na mnie i starym gruchotem tylko do ASO.
Tylko nie namawiajcie kolegi do tłumika huku, bo wtedy zgodnie z UOBiA to broń szczególnie niebezpieczna.
Tylko nie namawiajcie kolegi do tłumika huku, bo wtedy zgodnie z UOBiA to broń szczególnie niebezpieczna.
Życie toczy się dalej. A na tokarce to już w ogóle.
-
Mateuszsz1991
- Czytający

- Arsenał:
Panowie a podpowie ktoś , gdzie mogę zakupić sprężynę tuningowa bijaka do p15/35 . Na pewnej stronie jest za 17 Ziko , niestety niedostępna od dawna , a na aledrogo niby dostępna ale za 101 Ziko ... Może pasuje jeszcze od innego modelu ?
- Mada
- Zasłużony Hunter

Kup tuningową do Hatsana AT44, wymiar ten sam, rega przy 190 barach nawet otworzy.
-
Mateuszsz1991
- Czytający

- Arsenał:
Więc znalazłem sprężyny od at 44 . Z tym że jedna 19-20 zł druga 78zl . Grubość , zwoje te same . Tylko ta droższa dłuższą bo ma 85mm a ta tańsza ma 82 mm . Tańsza opisana tuningowa droższa że Fac . Czym one się różnią skoro taka różnica w cenie ?
- Mada
- Zasłużony Hunter

Różnią się chciwością sprzedawcy. Ale ekspertem nie jestem. Ewentualnie ta tańsza obok drutu sprężynowego nie leżała.Mateuszsz1991 pisze:Więc znalazłem sprężyny od at 44 . Z tym że jedna 19-20 zł druga 78zl . Grubość , zwoje te same . Tylko ta droższa dłuższą bo ma 85mm a ta tańsza ma 82 mm . Tańsza opisana tuningowa droższa że Fac . Czym one się różnią skoro taka różnica w cenie ?
Weź stąd, polecam
https://www.artbron.pl/4097,sprezyna-tu ... 44?cid=160
- Leon83
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Epic Two .177 + Vortex Viper PSTII 2-10x32 mrad
Dlaczego nikt nie czyta ze zrozumieniem? Wymienić sobie każdy może.Mada pisze:Nie wnikam skąd taki strach przed wymianą sprężyny w FACiu, skoro ma zarejestrowanego czyli legalnie. To tak jakbym nie mógł wymienić zacisku hamulcowego w samochodzie, bo zarejestrowany na mnie i starym gruchotem tylko do ASO.
Tylko niech nie grzebie w czyjejś broni bez uprawnień.
-
Mateuszsz1991
- Czytający

- Arsenał:
Dzięki , zamówiona sprężyna . A żeby ją wymienić wystarczy że wykręce na maksa ta śrubę regulacyjna na imbus czy coś jest więcej rozbierania ? Niestety jestem w terenie i nie mam jak się przyjrzeć karabinkowi
- f@za
- Stary Pierdziel

Tylko ta śruba, za nią w bloku jest sprężyna i zbijak. Wymieniasz sprężynę skręcasz spowrotem. Tylko porównaj najpierw długości, jeśli ta "tuningowa" bedzie za długa, możesz nie napiąć dźwigni.
-
Mateuszsz1991
- Czytający

- Arsenał:
Mada , zamówiłem . Tak się tylko zastanawiam bo ona ma 82mm długości , zaś ta do p15 przeznaczona tuningowa 67mm jesteś pewien że podejdzie bez cięcia na długość ? Wszak to 1,5 centa różnicy . Wsadzał ktoś albo dobierał do Artemisia takiego sprężynę ?
-
jinling123
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
witam.mam takie pytanie ,czy wymiana regulatora z orginalnego na huma air w P35 zrobi dużą różnice ,oczywiście i sprężyna też .
- f@za
- Stary Pierdziel

Jeżeli oryginalny regulator trzyma ciśnienie stabilnie, to nie ma sensu wymieniać, nic to nie da.
-
jinling123
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
orginalny trzyma dobrze nic mi nie dolega