Korona lufy
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Kshyhu87
- Sponsor forum

- Arsenał:
Re: Korona lufy
mi raz tokarz próbował frezem zadziorki zlikwidować, później spojrzałem na koronę pod mikroskopem i trzeba było lufę skrócić o kilka milimetrów bo porysował przewód lufy. Po skróceniu lufy obrobiłem ją kulką z papierem 150 a później 600 i pod mikroskopem cacy :) test wacika zbędny. Poleciłbym każdemu mikroskop taki jak mam ale cenowo słabo wypada
https://allegro.pl/listing?string=MIKRO ... l-1-5-0319
raz na rok się jednak przydaje widać wszystko czego samo oko nie widzi, a można się zdziwić :)
https://allegro.pl/listing?string=MIKRO ... l-1-5-0319
raz na rok się jednak przydaje widać wszystko czego samo oko nie widzi, a można się zdziwić :)
Ostatnio zmieniony 27 marca 2021, 11:45 przez Kshyhu87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Szczerze powiedziawszy przed koronowaniem nie był to jakiś mega siewnik, ale jak coś można poprawić to dlaczego nie.
Jak obejrzałem koniec lufy to byłem zdziwiony że turki tak to zostawili i to jeszcze w takim modelu.
Mój cp1m ma zrobioną koronę fabrycznie przez chińskie rączki.
Testu wacikiem nie robiłem, ale zrobię przy okazji jak będę oksydował końcówkę. Jeszcze jak będą warunki to zwiększę dystans na 30m może więcej. Jeśli skupienie będzie takie same to nie będzie sensu już nic poprawiać. Jak to ktoś ostatnio napisał "lepsze jest wrogiem dobrego" czy jakoś tak
Jak obejrzałem koniec lufy to byłem zdziwiony że turki tak to zostawili i to jeszcze w takim modelu.
Mój cp1m ma zrobioną koronę fabrycznie przez chińskie rączki.
Testu wacikiem nie robiłem, ale zrobię przy okazji jak będę oksydował końcówkę. Jeszcze jak będą warunki to zwiększę dystans na 30m może więcej. Jeśli skupienie będzie takie same to nie będzie sensu już nic poprawiać. Jak to ktoś ostatnio napisał "lepsze jest wrogiem dobrego" czy jakoś tak
- rokasa58
- Hunter

- Arsenał: LG300
To nie hawajka ino Hasanf@za pisze:Teraz spojrzałem na fotkę "przed koronowaniem", i muszę przyznać że te "hawajki", ten "cud miód i orzeszki", to jakieś totalne nieporozumienie.
.
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Niektórym to wszystko jedno. 
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
jakiii pisze:Niektórym to wszystko jedno.
H to H, nawet bez "w"
Faktycznie, moje niedopatrzenie, nie wiem dlaczemu z HW mi się skojarzyło...
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Hordish
- Sponsor forum

Kolega kupił HW50s z przeglądem od Hogana. Oglądałem koronę po poprawie i dupy nie urywa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arnoth
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Sztacheta z gwoździem
Też niedowierzam. Może ktoś starał się poprawić.
Dawno nie widziałem czegoś takiego.
Dawno nie widziałem czegoś takiego.
Głupota to jedyna taka choroba, gdzie chory czuje się świetnie a wszyscy dookoła cierpią.
- Hordish
- Sponsor forum

Mi jedyne co przychodzi do głowy to że zapomnieli w ogóle zrobić tą koronę, ale nie wiem jak wygląda fabryczna niedotykana lufa.
- raptowny
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Goblin .25
Bierz poprawkę na to że teraz każda sprężyna sprzedawana jest "po Hoganie" albo po innym specu bo większa szansa na sprzedaż, a w rzeczywistości może ktoś sam dłubał.
-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
Dokładnie. Jakiś czas temu w wiadomości olx zadałem pytanie sprzedającemu hw 97. Sam pdpisał ze wiatrówka miala grzebane bebechy przes Hogana. Na pytanie czy ma jakiś dokument na to- on że nic nie ma. Poprosiłem o numer seryjny karabinka i dodałem że sam zapytam czy Hogan robił ta wiatrówkę (oczywiscie miałem swiadomość ze pewnie niczego od Hogana sie nie dowiem). Sprzedający już nie odpowiedział, choć zimową porą na wiatrówkę za prawie 2000zł nie znajduje za szybko chętnych.raptowny pisze:Bierz poprawkę na to że teraz każda sprężyna sprzedawana jest "po Hoganie" albo po innym specu bo większa szansa na sprzedaż, a w rzeczywistości może ktoś sam dłubał.
Czyli wiadomo ze ściema.
- Arnoth
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Sztacheta z gwoździem
Nie ma szans, nie spotyka się z ludźmi od kiedy pandemia się zaczęła.taki pisze: P.S Jak bedziemy na zlocie możemy wpaść do niego
Głupota to jedyna taka choroba, gdzie chory czuje się świetnie a wszyscy dookoła cierpią.
- f@za
- Stary Pierdziel

A ja kiedyś pytałem Hogana o strzeladło z "jasnobrązowego" i pamiętał że robił... 
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Hordish
- Sponsor forum

Jak kupel wróci z kwarantanny to zapytam czy ma jakieś papiery na ten tuning od hogana.
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Jak to kumpel to z znikąd nie musi wracać. Zadzwoń i zapytaj. Jak kumpel to powie prawdę a jak skłamię to już nie powinien być kumplem.