Artemis/Snowpeak M60/M60B - modyfikacje, dodatki
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
stach
- Hunter

- Arsenał:
Re: Artemis/Snowpeak M60/M60B - modyfikacje, dodatki
Jaki masz zakres jaśków na patencie.
-
ForestGPU
- Zainteresowany

- Arsenał:
od 25 do 64 więcej nie chce być chyba przez podajnik śrutu wstawie z p15 powinno pomóc z przepływami i myślę że 80 da rade, dodam że mam przy 98 barach 40
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
@ForestGPU zdradź mi proszę sens stosowania patentu, jesli jego ustawienie minimum i tak jest ponad limit ?
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- UNIMOG
- Hunter

- Arsenał: Młotek , przecinak i dwa śrubokręty...
Mój patent w takiej sytuacji jest obciąć sprężynę zbijaka
6
-
ForestGPU
- Zainteresowany

- Arsenał:
mam kilka sprężyn i dzięki patentowi zmiana z mega mocnej sprężyny na taką co ma 3j zajmuje 20 sekund:)śwagier pisze:@ForestGPU zdradź mi proszę sens stosowania patentu, jesli jego ustawienie minimum i tak jest ponad limit ?
-
lukaszd82
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Różne zabawki
Pojawiła się na necie oryginalna przejściówka na butlę do Artemis M60B z szybkozłączką do ładowania.
Foto poniżej. Były 2 sztuki na sprzedajemy.pl, ale już nie ma. Może nasi spece też to mają?
Niemniej, skoro to oryginał to pewnie jest gdzieś dostępne jako część zamienna.
Wymiary jak oryginał, ale dochodzi szybkozłączka do ładowania i dalej pozostaje możliwość odkręcenia kartusza pod ciśnieniem w dowolnym momencie. Dzięki podfrezowaniu szybkozłączka nie blokuje możliwości odkręcenia, jest też miejsce na manometr jak w oryginale.
Jak znajdę czas w święta, to może dam foty jak to wygląda po wymianie, ale może być ciężko :)
A na stronie SPA mamy oto 2 modele M60 (L oznacza Low Power, ale muszą być jakieś większe zmiany skoro jako inny model to pokazują). I nowa sklepowa wersja, której u nas jeszcze nie widziałem (z wspomnianą nową przejściówką butli ale bez tłumika): A tu dla chętnych pomysł na Power Plenum do M60 :)
https://www.airgunnation.com/threads/m6 ... e.1290863/
Jak ktoś ma problem z wolnym działaniem oryginalnego regulatora to warto sprawdzić średnicę otworu pomiędzy zaworem strzałowym a regulatorem. Na sieci są fotki które jasno wskazują, że tu też były różne warianty (niektórzy mieli otwór o średnicy poniżej 2mm a inni 4mm). oraz sam regulator:
Foto poniżej. Były 2 sztuki na sprzedajemy.pl, ale już nie ma. Może nasi spece też to mają?
Niemniej, skoro to oryginał to pewnie jest gdzieś dostępne jako część zamienna.
Wymiary jak oryginał, ale dochodzi szybkozłączka do ładowania i dalej pozostaje możliwość odkręcenia kartusza pod ciśnieniem w dowolnym momencie. Dzięki podfrezowaniu szybkozłączka nie blokuje możliwości odkręcenia, jest też miejsce na manometr jak w oryginale.
Jak znajdę czas w święta, to może dam foty jak to wygląda po wymianie, ale może być ciężko :)
A na stronie SPA mamy oto 2 modele M60 (L oznacza Low Power, ale muszą być jakieś większe zmiany skoro jako inny model to pokazują). I nowa sklepowa wersja, której u nas jeszcze nie widziałem (z wspomnianą nową przejściówką butli ale bez tłumika): A tu dla chętnych pomysł na Power Plenum do M60 :)
https://www.airgunnation.com/threads/m6 ... e.1290863/
Jak ktoś ma problem z wolnym działaniem oryginalnego regulatora to warto sprawdzić średnicę otworu pomiędzy zaworem strzałowym a regulatorem. Na sieci są fotki które jasno wskazują, że tu też były różne warianty (niektórzy mieli otwór o średnicy poniżej 2mm a inni 4mm). oraz sam regulator:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ForestGPU
- Zainteresowany

- Arsenał:
Zrobiłem podobnie jak wyżej przedstawionym poście
Czekam na Podajnik śrutu z P15 a aktualnie jest tak
Przy195 Bar

Przy 265 Bar

I to mi całkowicie wystarcza teraz trzeba doprowadzić lufę do użytku czyli korona do poprawki i raz port ładowania lub zmiana lufy na RTI 60cm
Na razie zatrzymuje sie z poprawkami brak funduszy od sponsorów mamy okres zimowy więc wszystko zwalnia
Teraz czekam na Evanix ML II zawsze chciałem go kupić ale ta cena,aż trafiła sie okazja więc musiałem go wziąć, kiedyś strzelałem z wersji bez regulatora i zrobił na mnie pieruńskie wrażenie celny był jak mój FX Storm no i FX i to jeszcze z dawnych lat to przeważnie lasery :)
Czekam na Podajnik śrutu z P15 a aktualnie jest tak
Przy195 Bar

Przy 265 Bar

I to mi całkowicie wystarcza teraz trzeba doprowadzić lufę do użytku czyli korona do poprawki i raz port ładowania lub zmiana lufy na RTI 60cm
Na razie zatrzymuje sie z poprawkami brak funduszy od sponsorów mamy okres zimowy więc wszystko zwalnia
Teraz czekam na Evanix ML II zawsze chciałem go kupić ale ta cena,aż trafiła sie okazja więc musiałem go wziąć, kiedyś strzelałem z wersji bez regulatora i zrobił na mnie pieruńskie wrażenie celny był jak mój FX Storm no i FX i to jeszcze z dawnych lat to przeważnie lasery :)
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2023, 10:03 przez ForestGPU, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stach
- Hunter

- Arsenał:
To jaki miałeś otwór i na ile rozwierciłeś,
-
ForestGPU
- Zainteresowany

- Arsenał:
miałem 3,9 teraz jest 4,6mmstach pisze:To jaki miałeś otwór i na ile rozwierciłeś,
-
stach
- Hunter

- Arsenał:
po odkręceniu butli pokazał mi się ścięty oring, tylko nie wiem gdzie on powinien być, jakoś nigdzie on mi nie pasuje.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Na końcu gwintu.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Tu masz na niego miejsce
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-
stach
- Hunter

- Arsenał:
-
stach
- Hunter

- Arsenał:
Ktoś podpowie, bo zaznaczoną dziurką powietrze schodzi z butli, a na regu ciśnienie trzyma.
Na butli 110 na regu 140
Na butli 110 na regu 140
- wentyl1969
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Procę też mam
To chyba odpowietrzenie rega..