Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
W czym masz długość sprężyny 48 mm? Ogólnie orginalna sprężyna w p35 powinna mieć 60mm . Jednak na takiej sprężynie jest już ponad limit około 19-20j . Polskie sklepy więc je skracaja żeby wysyłać w limicie . Tuningowa sprężyna przeznaczona do p35 ma 67 mm . ( W sklepach na necie nie daja wymiarów ale zadzwoniłem i się dowiedziałem ). A co było wcześniej pisane 82 mm ma tuningowa do hatsana at44 . Pasuje do p35 tylko ja musisz przeciąć do około 67 mm bo nawet jej nie wciśniesz a jeżeli by Ci się udało to nie ma sensu . Kultura pracy całego systemu w łeb, plus takie jeb...cie w zbijak niepotrzebne
Mateuszsz1991 pisze:To że wyciągnąłeś ja z pudełkowego karabinka nie oznacza że jest orginalna . Sklep upitolił orginalna żeby Ci wysłać w limicie jak mówi polskie prawo
co z tego ze upitolił jak po wkręceniu do końca pokazało na jsb 0,870g 279m/s tj.33juliany
Robiłeś coś przy regu ? Na ile jest ustawiony ? Tp ruszany ? Jedynym słowem to jest pudełkowiec czy ktoś grzebał ?
Wiedz o tym że sama sprężyna mozcy nie robi ... Ktoś rozwiercić tp Rega zrobi np 130 na sprężynę nawet słabszej niż Ori. I może płuc 30 . Dołożysz sprężynę jaka trzeba i bedzie porządne 40... Uwierz 48 sprężyna na p35 to naprawdę mało ... Plus taki że jak słabsza sprężyna lepsza kultura . Nie ma uderzenia w zbijak ... Ale wszystko trzeba wypośrodkować .... Bo jak będzie jeszcze sprężyna słabsza to ci Rega nie otworzy
Pod krótką sprężynę można podkładki podłożyć . A i wiedz Mateuszsz że jak będziesz pisał posty jeden pod drugim, to Cię śwagier opierdoli . U góry po prawej masz przycisk "edytuj"
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
F@za oczywiście że pod wszystko coś można podłączyć :) zawodowo ciągami poc . Towarowe najcięższe w Europie bo 6000ton brutta ... Czasami jak nie ma styku na szczotkach prądnicy pomocniczej wystarczy podłożyć papierek po gumach orbit i 6000ton jedzie dalej . Ale czy o to w tym chodzi żeby podkładać ? Czy żeby było dobrze zrobione z jednego elementu;)? Ohhhh teraz edit . Właśnie już raz mnie za te posty opierdolo... Takze sorki i przepraszam , będę pierwszy :)
Mateusz, czuj sie opierdzielony, poprawiłem.
A spręzyny... zastanawialeś się np która ze spręzyn będzie mocniejsza; ta z wieksza , czy mniejsza iloscią zwojów ( inne parametry identyczne ) ?
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-