Statyw samodiełka

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Beorn
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Re: Statyw samodiełka

Post autor: Beorn »

Potrzebowałem nowego i lekkiego statywu pod karabin na podwórko do przestrzeliwania i położenia karabinu. Noszenie poduszki nie jest zbyt przyjemne zwłaszcza że waży ok 6 kg. Zrobiłem z odpadów za sklejki taki oto stojak, wysokością idealnie pasuje do stolika i stołka. Każdy karabin jaki mam dobrze w nim leży. Stolik też ostatnio zrobiłem z elementów z marketu budowlanego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Semi-auto Full auto fan
kogut01
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: coś tam się znajdzie

Post autor: kogut01 »

Super karabinek :-P
Awatar użytkownika
Gelo
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: P10; nv pard 007; Cp1/Iż38

Post autor: Gelo »

Fajny pomysł gratki :-)-- Beorn podoba mi się pomysł tego stolika do przestrzeliwania .... idę kopiować cos podobnego dla siebie :lol:
Awatar użytkownika
dysonans
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Post autor: dysonans »

szabla77 pisze:Adam1 kulochwytu domowego byś nie wykonał komercyjnie? Podoba mi się Twoja praca.
Kulochwyt zrobi każdy kto pracuje z blachami i spawa. Tu masz wątek gdzie opisywałem swój. Wcześniej w wątku są rusunki z wymiarami.
http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... &start=105
Cały czas z niego korzystam i sprawdza się rewelacyjnie. Po ciemku wystarczy włożyć do środka za dolnym rantem małą latarkę w najniższym trybie albo choćby jakiś mały diodowy brelok i super widać wydrukowane tarczki a nie oświetla terenu za prawie. Lubię strzelać po ciemku bo wtedy jestem niewidzialny na działce dla sąsiadów ;) Tylko zamiast wlanej płyty ołowianej na tył jak opisywałem wpycham pakiet tzw czyściwa bawełnianego. Zbity pakiet szmat 40x40x20 cm mam za 7 zł od znajomego. Wpycham 2 i do strzelania w limicie starcza na bardzo długo. Na Alle takie pakiety są chyba od 9 zł.
Beorn
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Post autor: Beorn »

Stolik koszt w markecie bez wkrętów 102zl plyta osb 60x120cm,3 nogi wysokość 71cm.Od spodu przykręciłem pas do lepszego przenoszenia.
Semi-auto Full auto fan
ODPOWIEDZ