Diablik 2
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Re: Diablik 2
Rozwiązanie może być super lecz widzę problem z uszczelnieniem tego ustrojstwa,chyba że pomiaru dokonuje laser na kartuszu lecz wtedy stabilność mocowania.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
deerhunter
- Początkujący Hunter

- Arsenał: NITRO
Pomysł bardzo ciekawy, ale czy warto pchać takie rozwiązania w pcp ?, koszta takiego karabinka rosną w górę.daras pisze:zastosować ten czujnik jako manometr
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Koszt TEGO czujnika jest porównywalny z analogiem a elektronika już jest,wzrasta stopień zależności od elektroniki i ,,na rowie nie nie naprawisz" tylko do specjalisty.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Korek a w zasadzie obudowę tego elektronicznego cudaka już zrobiłem i wygląda tak jak niżej na zdjęciu.
Problemu z uszczelnieniem jak widzicie nie będzie bo montuje się to jak w kartusz jak manometr. No a cena w porównaniu do Wiki 25 zł niższa.
Trzeba to tylko zalać żywicą i gites.

Problemu z uszczelnieniem jak widzicie nie będzie bo montuje się to jak w kartusz jak manometr. No a cena w porównaniu do Wiki 25 zł niższa.
Trzeba to tylko zalać żywicą i gites.
- syntezator
- Stary Hunter

- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Czyli procesor będzie "wiedział" jakie jest ciśnienie 
A w jaki sposób użytkownik będzie o tym informowany jakie jest ciśnienie w kartuszu
PS A tensometr: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tensometr jest za mało dokładny
A w jaki sposób użytkownik będzie o tym informowany jakie jest ciśnienie w kartuszu
PS A tensometr: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tensometr jest za mało dokładny
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Na wyświetlaczu będzie wyświetlał się pomiar ciśnienia, dla Radka to pikuś. 
- wojtek80
- Zainteresowany

- Arsenał: T-34 z demobilu
Brawo, Brawo.
Jestem bardzo ciekaw co z tego projektu wyjdzie na koniec.
Zastanawiam się tylko (nie odbierz tego żle bo niemam takiego zamiaru), jaka będzie różnica pomiędzy Diablikiem 2 a daystate mk4. Różnica w cenie nowego no i pochodzenie to oczywiście oczywiste ;). Ale wygląda, że zrobicie Polską wersję karabinka typu IS.
Co będzie w nim nowego i lepszego poza wyborem wersji bull/sport?
Jak pisałem wcześniej popieram ten pomysł i sam pewnie się skuszę jak wyjdzie długa klasyczna wersja.
Jestem bardzo ciekaw co z tego projektu wyjdzie na koniec.
Zastanawiam się tylko (nie odbierz tego żle bo niemam takiego zamiaru), jaka będzie różnica pomiędzy Diablikiem 2 a daystate mk4. Różnica w cenie nowego no i pochodzenie to oczywiście oczywiste ;). Ale wygląda, że zrobicie Polską wersję karabinka typu IS.
Co będzie w nim nowego i lepszego poza wyborem wersji bull/sport?
Jak pisałem wcześniej popieram ten pomysł i sam pewnie się skuszę jak wyjdzie długa klasyczna wersja.
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Różnica będzie wielka, bo jak wiesz większość MK4 była u Radka na poprawkach, nasza wersja zaś będzie zaś zupełnie inną mechanicznie konstrukcją, gdzie iglica zaworu np jest podparta w dwóch miejscach a zawór nie przesuwa się w cylindrze, przez co wychodzą odchyłki w prędkości wylotowej śrutu. Nie twierdzę że unikniemy błędów, bo nie myli się ten co nic nie robi, ale chcemy aby nasze karabinki byłe bezawaryjne i właśnie na tym chcemy budować naszą siłę. Czy nam się to uda zobaczymy. Jedno jest pewne dążymy do tego i to jest nasz cel. Poza tym Twoje pytania jest trochę dziwne, bo równie dobrze mógłbyś spytać czym różni się FX jakiś tam od np S400.
Poza tym naszym plusem będzie również to że jako nieliczni będziemy oferować kolby dla leworęcznych, nie wykluczam też że wybór osad z czasem będzie bardzo duży.
Widzisz już wygrywamy w przedbiegach z każdym z producentów.
To żart oczywiście.
Poza tym naszym plusem będzie również to że jako nieliczni będziemy oferować kolby dla leworęcznych, nie wykluczam też że wybór osad z czasem będzie bardzo duży.
Widzisz już wygrywamy w przedbiegach z każdym z producentów.
To żart oczywiście.
- wojtek80
- Zainteresowany

- Arsenał: T-34 z demobilu
Wygrywacie bo to będzie przedewszystkim "nasz" krajowy produkt :)
- syntezator
- Stary Hunter

- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Będzie można z dumą na nim napisać: "MADE IN POLAND"
(Ale chyba tylko dla polskich klientów
)
(Ale chyba tylko dla polskich klientów
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Odliczam dni do wyprodukowania pierwszego egzemplarza. Co prawda mój zapał ostudzili w tym tygodniu Niemcy, zatrzymując tylko same kolby, ale to zawsze był nam wrogi kraj i muszę sobie z tym problemem jakoś poradzić.
- markwild2100
- Świerzak

- Arsenał: Hw80 .22 mtc viper scb 10x44 swinskie ucho bisley oraz tłumik SAK
Odważny projekt, jak długo będziesz testował prototyp zanim zdecydujesz o produkcji?
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
w zasadzie mechanicznie już przetestowany, czekam na zminiaturyzowaną elektronikę z klawiaturką, aby była pełna dokumentacja techniczna do produkcji. Jeszcze nie przestrzelałem na dłuższym dystansie niż 17 metrów, ale do końca miesiąca chce to zrobić.
- markwild2100
- Świerzak

- Arsenał: Hw80 .22 mtc viper scb 10x44 swinskie ucho bisley oraz tłumik SAK
A nie myślałeś żeby zrobić coś takiego? http://www.pyramydair.com/blog/tag/airg ... gn/page/3/
Tylko w cywilizowanym kalibrze - oczywiście podatne na tuning (u rusznikarza)
Tylko w cywilizowanym kalibrze - oczywiście podatne na tuning (u rusznikarza)
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Nie myślałem, bo to już zostało zrobione. Ktoś powie że Daystate też został już zrobiony, no to ja już uprzedzając to stwierdzenie odpowiadam. Tak został zrobiony, jak również dużo innych PCP jak również sprężynówek, ale ten karabinek to nie będzie Daystate, ani Crosman, ani jeszcze inny nie wymieniony z nazwy. Tylko nasz rodzimy PCP mechaniczno -elektryczny. Nazwy produkcyjnej jeszcze nie wymyśliliśmy, ale napewno będzie polska.
Będzie dostępny w kilku różnych osadach, myślę że każdy kto będzie chciał kupić to wybierze coś dla siebie. Niedługo wrzucę fotki systemu już przygotowanego do produkcji. Trochę to trwa, ale obiecuje że ten karabinek w odróżnieniu od jego poprzednika tu na forum, będzie produkowany i wtedy można będzie powiedzieć że to pierwszy seryjny bullpup produkowany w Polsce i nie tylko bullpup, bo na tym systemie będzie oparty również karabinek z osadą myśliwską bądź każdą inną.