Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Regulamin forum Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas. W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Witam serdecznie, na imię mam Marek, i od kilku lat interesuje mnie strzelectwo terenowe FT i HFT, lecz jeszcze nie strzelałem ze względu na problemy zdrowotne.
Mam ochotę to zmienić w obecnym czasie. Wiatrówki swojej jeszcze nie mam, jest (już "prawie") w najbliższych planach, tylko jest drobny problem ponieważ nie wiem na co się zdecydować. Z uwagi na "zdrówko" skłaniam się ku PCP i karabinka AA S400 Classic ewent. coś w podobnych kosztach. Może szanowne grono strzelców coś doradzi?
Nie planuję strzelania do zwierząt, nawet szkodników. Pozdrawiam serdecznie
Czesc
Stoisz przed wyborem :)
Wazne, ze juz wiesz ze chcesz pcp.
Napisz jakie parametry Cię interesują, w tym kaliber a chetnie wszyscy Ci doradzą. Nie wiem czy to ulatwi podjecie decyzji, ale bedziesz mial na pewno duzo dodatkowych watkow do przemyslen
Na bazarku tez pojawiaja sie regularnie fajne sprzety, moze trafi sie cos, co Cie zainteresuje
Dziękuję za miłe przyjęcie na forum. Kaliber jaki mnie interesuje, to 4,5 mm, a energia kinetyczna to max. 17 J (max. dopuszczalna). Karabinek nie za ciężki ponieważ przez
kłopoty zdrowotne (w perspektywie wymiana serducha) nie mogę dźwigać "ciężarków". Pozdrawiam serdecznie
mar_tik pisze:Kaliber jaki mnie interesuje, to 4,5 mm, a energia kinetyczna to max. 17 J (max. dopuszczalna). Karabinek nie za ciężki
Jeśli będziesz się zastanawiał nad zakupem, to poczytaj co kto poleca, było ostatnio kilka takich pytań. O szczegóły pytaj w odpowiednim dziale, nie wstydź się .
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.