Domowy statyw :-)

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Awatar użytkownika
carver
Hunter
Hunter
Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1
Kontakt:

Re: Domowy statyw :-)

Post autor: carver »

Magazynki magazynkami. Mam już zdiagnozowane kolejne problemy. Komora w lufie jest po prostu makabryczna, nie wiem czym oni ją robili, ale na pewno nie na tokarce, chyba wiertłem do drewna, i to na 3 razy, bo 3 schodki są po drodze, w różnych miejscach (niecentrycznie) w dodatku samo wejście z komory w gwint jest kanciaste, zamiast stożkowe.

Przepchnąłem też śruta. Przez większość lufy ładny opór, ale jakieś 5-6cm od końca lufy śrut niemal przelatuje, a na końcu czok. WIęc mam rozdymkę. Bruzdy gwintu ok, śrut po ręcznym przepchnięciu ładnie równo ponacinany.
Awatar użytkownika
Spirit
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Post autor: Spirit »

carver pisze: W momencie strzału ja w lunecie widzę jak niektóre śruty po prostu zbaczają z kursu.
Też tak kiedyś miałem, ale była to wina braku gwintu w lufie :lol: Może te LW mają zbyt słaby skręt gwintu.
Awatar użytkownika
lykanos
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot

Post autor: lykanos »

To teraz wiesz dlaczego ktoś się pozbył tego egzemplarza :-P Jak schodki w lufie małe to może polerka papierem da jeszcze radę.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
ODPOWIEDZ