Diablik 2
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Re: Diablik 2
Dajcie mi jeszcze miesiąc czasu na odpowiedź co do ceny. Jestem na etapie budowy Diablika już w wersji produkcyjnej i jak skończe to będę mógł coś więcej powiedzieć. A teraz tak bez wzeliny napiszcie co Wam się nie podoba. Jedną uwagę już mam i to od projektanta elektroniki. NIe podoba mu się szyna, twierdzi że powinna być dalej tak jak w innych bulach na 2 ósemkach.
Więc zaraz odpowiadam dlaczego u mnie jest na jednej. Ano dlatego że nie muszę zgrywać tych ósemek z osią lunety ponieważ jedną stronę szyny mam przykręconą na jaskółkę do bloku więc druga strona z ósemką automatycznie mi się ustawia na prosto. Miałem też zarzut że szyna za wysoko, być może za wysoko, jednak łatwiej się złożyć gdy szyna jest wyżej niż wtedy kiedy mimo naciskania policzkiem z całej siły do systemu nie możemy spojrzeć przez lupę.
Więc zaraz odpowiadam dlaczego u mnie jest na jednej. Ano dlatego że nie muszę zgrywać tych ósemek z osią lunety ponieważ jedną stronę szyny mam przykręconą na jaskółkę do bloku więc druga strona z ósemką automatycznie mi się ustawia na prosto. Miałem też zarzut że szyna za wysoko, być może za wysoko, jednak łatwiej się złożyć gdy szyna jest wyżej niż wtedy kiedy mimo naciskania policzkiem z całej siły do systemu nie możemy spojrzeć przez lupę.
- Waldez
- Świerzak

- Arsenał:
a jak będzie wyglądała regulacja energii ?
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Wg mnie i google rasowy bullpup jest właśnie całością, to Rosjanie wymyślili takie mocowanie szyny, bo bloki mieli za krótkie i szyna musiałaby mieć pół metra.
@Waldez o jaką regulację energii Tobie chodzi?
@Waldez o jaką regulację energii Tobie chodzi?
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Ze zdjęcia widać że broda,policzek może włączać lub wyłączać elektronikę.Jak to w praktyce?
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Kurna nie wiem, wczoraj to dopiero narysowałem, jak dotrze do mnie już ta elektronika co ją narysowałem to Wam powiem. Myślę jednak że Radek sobie z tym poradzi.
- Waldez
- Świerzak

- Arsenał:
energię julianów do huntingu w jaki sposób będzie można ją zwiększyć 
- Neo
- Stary Pierdziel

- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Juliany można będzie regulować elektronicznie w zakresie od 0 do 17, potem będzie musiała być wizyta u rusznikarza, no chyba że wcześniej, mnie się uda zostać rusznikarzem albo dostanę koncesję w co bardzo wątpię. W otrzymanie koncesji oczywiście. Jest 5 programów, wszystkie 5 programowalne, w tym dwa MTV i Turbodymomen są bezpłatne inne jak np: Hunter, Super Hunter i Dymomen Hunter są kanałami płatnymi. Można wykupić będzie abonament roczny miesięczny jak również godzinowy. Stawki będe ustalone na najbliższym posiedzeniu Rady Nadzorczej. 
- Neo
- Stary Pierdziel

-
Colt
- Zainteresowany

- Arsenał:
Konwersja mocy przez zmianę oprogramowania? Wyprzedzileś moje pytanie
Przewidujesz regulację baki?
Może przydało by się złącze do zewnętrznego wyświetlacza w wersji lux, osobiście lubie mieć podstawowe parametry w zasięgu wzroku.
Wzór kolby według mnie idealny, bez tych wszystkich wybrań materiału i zawijasów a la steampunk.
Przewidujesz regulację baki?
Może przydało by się złącze do zewnętrznego wyświetlacza w wersji lux, osobiście lubie mieć podstawowe parametry w zasięgu wzroku.
Wzór kolby według mnie idealny, bez tych wszystkich wybrań materiału i zawijasów a la steampunk.
Strzeż się człowieka z jednym karabinem
- Waldez
- Świerzak

- Arsenał:
nieźle kombinujesz dodatkowe wpływy z abonamentu he he

- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
No kurna trzeba z czegoś żyć.Waldez pisze:nieźle kombinujesz dodatkowe wpływy z abonamentu he he![]()
A tak na poważnie, to nie mam koncesji nie mam uprawnień rusznikarskich wszystko co mogę zrobić to karabinek do 17J, chyba każdy to rozumie. Oczywiście będzie możliwa do kupienia konwersja do FAC i potem udania się do rusznikarza aby zarejestrować to ustrojstwo na milicji. Generalnie regulacja energii jest niezwykle prosta odbywa się poprzez wciśnięcie jednego z 2 przycisków w zależności czy chcemy góra czy dół. Będzie to jednak zablokowane do 17J max. Radek pracuje nad tym, aby wszystko było zgodnie z prawem. Ja osobiście też nie widzę siebie w pierdlu, więc sami rozumiecie że konwersja jakaś tam będzie musiała być. Nie wiemy jeszcze jak to będzie wyglądać, czy będzie fizycznie namacalne, ale coś na pewno będzie. Cokolwiek by to nie było to jednak zablokuje regulację powyżej limitu jaki obowiązuje w tym kraju, gdzie można napierdalać z CP co ma 1000J bez pozwolenia ale z wiatrówki co ma 17,1J już nie. Smutno mi z tego powodu i bardzo mnie to wkurwia, bo możliwości karabinka będą spore, a nie możliwe prawnie do wykorzystania.
- Waldez
- Świerzak

- Arsenał:
a może da się obejść to tak jak w harnasiu że jak ktoś będzie chciał poza limit to już na swoją odpowiedzialność to zrobi tylko musi jeszcze wyciec konkretna informacja co gdzie przełączyć 
-
zapek-1974
Ty zrób tak żeby nam użytkownikom dać możliwość (zabawy, i takie tam) ,każdy z nas jest dorosły i bierze sam za siebie odpowiedzialność.
daras pisze: bo możliwości karabinka będą spore
- daras
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Może nie zdajecie sobie sprawy, ale psy również czytają fora, a to w szczególności. Sam musiałem dwa razy wysyłać logi do komendy wojewódzkiej. Niektóre pytania są prowokacyjne, a nawet głupie. Odpowiadam raz jeszcze karabinek będzie produkowany w limicie z możliwością zakupu konwersji do FAC. Czy ktoś to zaniesie do rusznikarza czy sam na swoją odpowiedzialność zainstaluje, mnie to nie interesuje. Ja muszę robić wszystko zgodnie z prawem bo inaczej będę oglądał świat w kratkę. Proszę więc nie pytać mnie czy to będzie łatwe czy trudne. Będzie to możliwe po zakupie konwersji, to wszystko co mogę dziś powiedzieć.