"pull up, pull up - terrain ahead..."
Moderatorzy: Neo, Antonio, szabla, śwagier
- Antonio
- Administrator
- Arsenał:
Re: "pull up, pull up - terrain ahead..."
Jak chcesz sam to masz kłopot jak jesteś z prawnikiem to nie ma żadnych problemów.
Stary pierdziel ale nie alkoholik
- Spirit
- Arsenał:
Ale sąd jest alfą i omegą. Może wszystko, nic nie musi. Może wydać wyrok skazujący na podstawie poszlak jak również uniewinnić kogoś kogo sto osób widziało że popełnia przestępstwo. Prawnik porusza się w granicach prawa a sąd może odrzucić materiały dowodowe, nic nikomu nie tłumacząc. Na szczęście takich sędziów jest mało, problem jest gdy na takiego trafimy.
- Antonio
- Administrator
- Arsenał:
Prawnik to prawnik.
Apelację zawsze można wnosić.
Apelację zawsze można wnosić.
- Neo
- Administrator
- Arsenał: To co pod ręką
Bronić można się również samemu ale zawsze lepiej jak jest papuga.
UDAŁO SIĘ
- daras
- Arsenał:
Ja się bronię samemu przed SM z Czaplinka, zadziorne te kutasy jak nie wiem co. Obecnie moja sprawa jest w sądzie okręgowym, bo debile z Czaplinka nie ponoszą kosztów w momencie przegranej sprawy, to się odwołują.
Ja też jestem kawał gnoja więc, nie popuszczę nawet jak przegram, to odwołam się do Strasburga, choć na razie tylko jeden sąd zaocznie mi przywalił, następny przeniósł moją sprawę do Poznania, gdzie SR stwierdził że debile z SM nie czytają tego co im napisałem i przyznał mi rację odrzucając sprawę w całości. Debile jak to debile wnieśli skargę do SO na wyrok SR. Sprawa 20 stycznia przy Al. Marcinkowskiego.
Ja też jestem kawał gnoja więc, nie popuszczę nawet jak przegram, to odwołam się do Strasburga, choć na razie tylko jeden sąd zaocznie mi przywalił, następny przeniósł moją sprawę do Poznania, gdzie SR stwierdził że debile z SM nie czytają tego co im napisałem i przyznał mi rację odrzucając sprawę w całości. Debile jak to debile wnieśli skargę do SO na wyrok SR. Sprawa 20 stycznia przy Al. Marcinkowskiego.
- Czarnowidz
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
A czego ta sprawa dotyczy bo chyba jestem nie w temacie?
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.
- daras
- Arsenał:
Zgadnij czego może dotyczyć sprawa ze Straży Miejskiej, oczywiście zdjęcia z fotoradaru, na którym gówno widać.
Jednak SM twierdzi że zdjęcie jest wystarczającym dowodem na to abym podał im kto prowadził wtedy auto.
Ja się z tym nie zgodziłem i poprosiłem o lepsze zdjęcie, niestety na moją prośbę odpowiedzieli sądem. Debile.
Jednak SM twierdzi że zdjęcie jest wystarczającym dowodem na to abym podał im kto prowadził wtedy auto.
Ja się z tym nie zgodziłem i poprosiłem o lepsze zdjęcie, niestety na moją prośbę odpowiedzieli sądem. Debile.
- Czarnowidz
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
No tak
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.
- Antonio
- Administrator
- Arsenał:
Daras zgadnij gdzie idzie do pracy ktoś kto jest za głupi by zdać egzamin na policjanta?
Tak tam przeważnie idą ci co mają ambicje
Tak tam przeważnie idą ci co mają ambicje
- daras
- Arsenał:
Niech się zastanowię.
- Neo
- Administrator
Zainteresuj się sprawą legalności fotoradarów.gdzieś była sprawa z tym związana,nie znam wyroku,i legalizacją tego konkretnie fotoradaru bo jak robi tak niewyrażne zdjęcia to coś nie tak.Ciężko dojść gdzie
UDAŁO SIĘ
- daras
- Arsenał:
Tutaj już nie chodzi o prędkość, bo gdyby o to chodziło to byłbym im wstanie udowodnić że nie maja zielonego pojęcia jak ustawić fotoradar. U mnie chodzi o to że nie podałem im komu użyczyłem auto. Bo jak by to powiedzieć nie pamiętam, wykroczenie było w sierpniu a oni mi przysłali zdjęcie w listopadzie. Nie mam jeszcze sklerozy, ale nie pamiętam kto przejeżdżał przez jakąś dziurę w środku Polski latem.
- Neo
- Administrator
Jeżeli nie przysłali zdjęcia w terminie 30 dni to mogą cie cmoknąć,po 30 dniach musi iść sprawa do sądu, nie dotrzymali procedur.Ale sprawdz tę terminy bo nie chce mi się szukać.I dlatego papuga lub Ty w pierwszej instancji powinieneś to podnieść,a nie bronić się niepamięcią.
Ps. jak złożysz diablika daj znać na forum jestem ciekaw,podjechał bym pomacać.
Ps. jak złożysz diablika daj znać na forum jestem ciekaw,podjechał bym pomacać.
UDAŁO SIĘ
- daras
- Arsenał:
W pierwszej instancji to mi dowalili prawie 500 zł, zaocznie. Z tymi terminami to spokojnie spraw ciągnie się już drugi rok.
- Neo
- Administrator
-