Gamo Red Fire
Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- Czarnowidz
-
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
Gamo Red Fire
Dziś przeglądając jeden z linków zamieszczonych przez Lykanosa zalazłem takie oto zdjęcie: https://www.google.pl/search?q=predator ... B700%3B185
Zobaczyłem na nim śrut o konstrukcji łudząco podobnej do JSB Predatora. Pomyślałem że może być to tańsza alternatywa dla drogiego predatora.
Znalazłem ten srut w ofercie kilku sklepów: http://www.arobron.pl/rut-gamo-red-fire ... -9684.html
http://www.militaria.pl/gamo/srut_gamo_ ... _p5538.xml
No tylko że jest jeden problem, jego cena w polskich sklepach gdzie za 125sztuk trzeba zapłacić ok.28zł co daje 0,224zł/sztukę
Dla porównania na allegro można kupić Predatora za 41zł za 200sztuk http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... 0-spt-0423 Co daje 0,21zł/sztukę.
Jak widać Predator wychodzi taniej. Do tego JSB to dość solidna firma która na swoją reputację pracowała ładnych kilka lat a do ich produktów nie ma większych zastrzeżeń. Za to to Gamo to jeden wielki znak zapytania. Jest duża szansa że to produkt z Państwa Środka ale z drugiej strony w ręku nie miałem i mogę tylko gdybać. Być może ten śrut czymś nas miło zaskoczy ale tego nie można stwierdzić bez przepuszczenia śrutu przez lufę. Kolejna sprawa to to że ze zdjęcia z linku Lykanosa można odnieśś wrażenie że gamo może zaczynać grzybkować przy mniejszych energiach niż robi to predator.
Dobra Panowie oraz Ty Droga Bożeno, koniec tego mojego "misiania"! Czy jest na forum ktoś kto miał ten śrut w ręku a najlepiej z niego strzelał?
Zobaczyłem na nim śrut o konstrukcji łudząco podobnej do JSB Predatora. Pomyślałem że może być to tańsza alternatywa dla drogiego predatora.
Znalazłem ten srut w ofercie kilku sklepów: http://www.arobron.pl/rut-gamo-red-fire ... -9684.html
http://www.militaria.pl/gamo/srut_gamo_ ... _p5538.xml
No tylko że jest jeden problem, jego cena w polskich sklepach gdzie za 125sztuk trzeba zapłacić ok.28zł co daje 0,224zł/sztukę
Dla porównania na allegro można kupić Predatora za 41zł za 200sztuk http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... 0-spt-0423 Co daje 0,21zł/sztukę.
Jak widać Predator wychodzi taniej. Do tego JSB to dość solidna firma która na swoją reputację pracowała ładnych kilka lat a do ich produktów nie ma większych zastrzeżeń. Za to to Gamo to jeden wielki znak zapytania. Jest duża szansa że to produkt z Państwa Środka ale z drugiej strony w ręku nie miałem i mogę tylko gdybać. Być może ten śrut czymś nas miło zaskoczy ale tego nie można stwierdzić bez przepuszczenia śrutu przez lufę. Kolejna sprawa to to że ze zdjęcia z linku Lykanosa można odnieśś wrażenie że gamo może zaczynać grzybkować przy mniejszych energiach niż robi to predator.
Dobra Panowie oraz Ty Droga Bożeno, koniec tego mojego "misiania"! Czy jest na forum ktoś kto miał ten śrut w ręku a najlepiej z niego strzelał?
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 

- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Re: Gamo Red Fire
Nieźle wypatrzyłeś. Dodam zdjęcia żeby nie zaginęły w przypadku usunięcia z tamtej strony.
Grzybkuje trochę inaczej
Jakością wykonania to chyba nie powala:
Grzybkuje trochę inaczej
Jakością wykonania to chyba nie powala:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- adriano
-
- Arsenał: mauser 1857 .54, Gibbs .40, hatfield .45 skałka , kentucky .54, 1777 Corrigé An IX .69, colt navy 1851 .36, remington nma .44, crosman 3576,
Żaden gamo nie powala jakością wykonania a do tego wcale nie jest jakiś tani...
- Czarnowidz
-
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
Jak będę kiedyś w Gdyni w militariach to spróbuję go kupić.
Na allegro kosztuje tyle samo co Predator w 200sztkowym opakowaniu...
Na allegro kosztuje tyle samo co Predator w 200sztkowym opakowaniu...

Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 

- Czarnowidz
-
Strzelać planowałem na max. 10m. To miałby być "pokarm" dla pistoletu bo tylko go mam w tym kalibrze.

- Czarnowidz
-
jakiii napisał(a):Zamiast lotek ?
Jakiii Przyjacielu Drogi, zaiste nieodgadnioną zagadką pozostaną dla mnie na zawsze ścieżki którymi podążają myśli Twe...

A tak poważnie to ma być żarcie dla Drulova którego kupiłem od Ciebie.
Używam go - jak już kiedyś wspominałem - do precyzyjnego odstrzału myszy u mnie w domu na dystansach 1,5 -2,5m. Precyzyjnej bo mam w domu kilka delikatnych przedmiotów a śrut ekspansywny by oddał jak najwięcej energii w celu - nie przebił go a jeśli nawet przebije to by miał jak najmniejszą energię. W przypadku "pudła" śruty ekspansywne mocno się odkształcają pochłaniając sporą część energii przez co wyrządzają dużo mniejsze szkody.

- audi80
-
- Arsenał: Norconia Germany Professional Plus
od zabijania myszy w domu to ja mam koteła ;)
это хулиганский аппарат для очень скрытной стрельбы
- WallyGlow
-
- Arsenał: Ranger AT44W 5,5 mm, Evanix Blizzard S10 6,35 mm, GunPower XS 5,5mm, Lunety Hawke Varmint SF 4-16x44, 6-24x44
Nie mam najlepszej opinii o śrutach Gamo. Nawet niskobudżetowe Crosmany oceniam lepiej.
To, że nikt się nie skarży, wcale nie musi oznaczać, że wszystkie spadochrony się otworzyły...
Benny Hill
Benny Hill
- jakiii
-
- Arsenał:
Czarny, ja się z Tobą w inwokacje wdawał nie będę (bom "techniczny"
) ale, pomyśl czy jakaś klamka na kulki nie byłaby stosowniejsza w Twojej konkretnej specyfice, np. http://www.rusmilitary.com/html/airgun_tyrex.htm 
P.S.
Próbowałeś załadować do Condora coś kulistego ?

P.S.
Próbowałeś załadować do Condora coś kulistego ?
- Czarnowidz
-
Typowych kulek nigdy do niego nie kładłem. W plenerze strzelałem z niego z zaokrąglonego, moletowanego Tomitex-a. Latał przyzwoicie, zwłaszcza na dalekich (jak na pistolet) dystansach. W pomieszczeniach go nie używam bo ma zbyt dużą skłonność do rykoszetów. Tu już bardziej wolałem używać płaskich tarczowców których trochę mam. W pomieszczeniach potrzebuję czegoś maksymalnie miękkiego i wydrążonego co w razie pudła jak najbardziej się odkształci pochłaniając jak największą część energii robiąc jak najmniejsze szkody i nie odlatując daleko.
Nie nie, gdybym miał z myszami podobny problem jak ten Pan to może:
ale do odstrzału 2-3 myszy w roku, łażących po płytach CD lub po półce gdzie 12mm niżej jest szyba wolę coś precyzyjniejszego, nawet jeśli to dystans tylko 1,5-3m.
Drulov daje mi możliwość oddania szybkiego dubletu w razie pudła, choć z tej możliwości ja dotąd jeszcze nie skorzystałem. Myślałem przez to by zastąpić go jakimś jednostrzałowym PCA w rodzaju HW40 lub którymś z Crosmanów tylko że w PCA trochę martwi mnie możliwość uchodzenia powietrza w czasie przechowywania dłuższy czas wiatrówki załadowanej. Ewentualnie jakiejś budżetowej tarczówki PCP w rodzaju Twinmastera.
jakiii napisał(a):pomyśl czy jakaś klamka na kulki nie byłaby stosowniejsza w Twojej konkretnej specyfice, np. http://www.rusmilitary.com/html/airgun_tyrex.htm![]()
Nie nie, gdybym miał z myszami podobny problem jak ten Pan to może:
ale do odstrzału 2-3 myszy w roku, łażących po płytach CD lub po półce gdzie 12mm niżej jest szyba wolę coś precyzyjniejszego, nawet jeśli to dystans tylko 1,5-3m.

Drulov daje mi możliwość oddania szybkiego dubletu w razie pudła, choć z tej możliwości ja dotąd jeszcze nie skorzystałem. Myślałem przez to by zastąpić go jakimś jednostrzałowym PCA w rodzaju HW40 lub którymś z Crosmanów tylko że w PCA trochę martwi mnie możliwość uchodzenia powietrza w czasie przechowywania dłuższy czas wiatrówki załadowanej. Ewentualnie jakiejś budżetowej tarczówki PCP w rodzaju Twinmastera.

- jakiii
-
- Arsenał:
Qurna ale plaga, aż trudno uwierzyć. A co za BABA
Hmm, myślę że przydałby się większy kaliber, w tej samej energii rykoszet byłby zdecydowanie mniejszy.
PCA dobra rzecz bo zawsze pod ręką i szybko uzyskuje gotowość bojową
. HW i klony odradziłbym ze względu na aluminiowy cylinder, długotrwałego stałego ciśnienia raczej nie udzierży, Gamo nie wiem z czego ma cylinder, webley i zoraki utrzymają. Jak byś miał na twina wydawać to lepiej zgłoś się do mnie po Air Match-a
, kompresję i kilka dni utrzymuje.

Hmm, myślę że przydałby się większy kaliber, w tej samej energii rykoszet byłby zdecydowanie mniejszy.
PCA dobra rzecz bo zawsze pod ręką i szybko uzyskuje gotowość bojową

- carver
-
- Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1
Czarny, ja myszy to zdecydowanie lepsze są ASG na gaz (green lub CO2), kulka bez problemu mysz przebija a w razie pudła albo sama się roztrzaskuje albo się fajnie odbija nie robiąc generalnie szkód w domu
CHociaż na gipsowanych ścianach wgłębienia zostają, listwę też sobie raz przestrzeliłam plajstikową przy podłodze
Mam też malutkie sprężynowe PPK za 20 zł, z niego to strzelam muchy jak mi się nie chce łapki szukać 

- Czarnowidz
-
carver napisał(a):Mam też malutkie sprężynowe PPK za 20 zł, z niego to strzelam muchy jak mi się nie chce łapki szukać
Z jakiego dystansu te muchy strzelasz?

• Strona 1 z 2 • 1, 2
-