Dylemat jaka pompka?
Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio
• Strona 1 z 1
- tede80
-
- Arsenał: BT65 RB Elite
DOT 4-16x42
Walther LG300XT
Dylemat jaka pompka?
Panowie stoję przed zakupem pompki i zastanawiam się między pompką Hill MK4 lub Huben 35K, może doradzicie :)
- bob61
-
- Arsenał: AT 44 + PP 3-12
Re: Dylemat jaka pompka?
Hill jest znany,co ma znaczenie przy odsprzedaży.Huben to nowa rzecz na rynku i ciężko będzie o opinie.
- tede80
-
DOT 4-16x42
Walther LG300XT
No to Hill MK4 :) w pewnym czeskim sklepie można kupić za ~820zł w tym wysyłka do PL. Podobno MK4 można rozebrać w mniej niż 5minut :)
- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Gehmann / FX jeszcze tańszy a zbyt mocno chyba Hill-owi nie ustępuje 

Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Beorn
- Arsenał:
Oringi w Hubenie nie siądą bo ich nie ma, jest za to wyglądający na mosiądz stożek. Opisałem z fotkami to na http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=130092
Jako ich dystrybutor sprawdzam sprzęt. Od miesiąca pompuję prawie codziennie po dwa kartusze i nie zauważyłem by coś się z nią działo.
Z częściami jak by coś siadło nie ma problemu.Stożek i klucze dołączone do zestawu.
Jako ich dystrybutor sprawdzam sprzęt. Od miesiąca pompuję prawie codziennie po dwa kartusze i nie zauważyłem by coś się z nią działo.
Z częściami jak by coś siadło nie ma problemu.Stożek i klucze dołączone do zestawu.
Semi-auto Full auto fan
- tede80
-
DOT 4-16x42
Walther LG300XT
@Beorn jako ich dystrybutor nie będziesz obiektywny w swojej opinii :) Czy masz porównanie do innych pompek (hatsan, hill, gehmann) jeśli chodzi o wydajność i łatwość pompowania? Cena 650zł jest zachęcająca :) Co to za dwa oringi w częściach zamiennych? podobno pompka ich nie posiada, czy Huben posiada jakiś system wyłapywania wilgoci?
- Beorn
- Arsenał:
Pompka nie posiada odwilżacza to jej minus.Mam porównanie do 4-5 pompek Hatsana i jednej Hilla.Huben pracuje naprawdę świetnie jak na razie bez oporów do 220bar,dalej nie pompowałem bo nie mam czego.
Te oringi tylko prowadzą tłok a całe ciśnienie jest na stożku.Oringi prowadzące sa w mosiądzu na końcach, nie mają wielkiego obciążenia i popracują długo, jak w hatsanie.
Może nie jestem obiektywny jako dystrybutor.Ale jako użytkownik jestem zadowolony i to bardzo.Zachwyt nie mija w porównaniu do karabinków z serii M nad którymi trzeba popracować.
Te oringi tylko prowadzą tłok a całe ciśnienie jest na stożku.Oringi prowadzące sa w mosiądzu na końcach, nie mają wielkiego obciążenia i popracują długo, jak w hatsanie.
Może nie jestem obiektywny jako dystrybutor.Ale jako użytkownik jestem zadowolony i to bardzo.Zachwyt nie mija w porównaniu do karabinków z serii M nad którymi trzeba popracować.
Semi-auto Full auto fan
- tede80
-
DOT 4-16x42
Walther LG300XT
@Beorn dzięki za info, wysłałem Ci PW.
• Strona 1 z 1
-