ekol viper 7,62?
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
ekol viper 7,62?
Naszła mnie taka myśl oto: można kupić ekola k-10, można kupić bęben który na wyjściu ma 7mm. Teraz trzeba by tylko dorobić wkładkę do lufy na 7,62 i przerobić otwory w bębnie na te kilka mm większe.
Ciekaw jestem jak by to się zachowywało?
Ciekaw jestem jak by to się zachowywało?
- .22
- Stary Hunter

- Arsenał: B3, Hatsan 20
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Re: ekol viper 7,62?
No skoro wypchnie kulkę gumową 10 mm to chyba wypchnie też śrut 7,62mm
-
RAFA
- Tropiciel

- Arsenał: gunpower stealth ,hatsan at44 hatsan 90
Hehehe kiedys podczas robienia patronów do sharpsa naszło mnie zeby podsypac cp do bebenka ekola jebniecie jak 9 para naszczescie załadowałem tylko 4 komory bo wszystkie odpaliły naraz
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Przy shortach zdarzają się samopały, trzeba by było zamontować bęben od longów.
-
Vlastik
- Cichy

- Arsenał:
Poruszyłeś ciekawy temat. Czy ktoś wie jak zminimalizować możliwość przepałów BEZ przerabiania na longi? Robił ktoś eksperymenty - np. klej vs smar teflonowy???Spirit pisze:Przy shortach zdarzają się samopały, trzeba by było zamontować bęben od longów.
- .22
- Stary Hunter

Może podobnie jak w przypadku CP wystarczy zasmarować komory czymkolwiek. 
Edit. @Spirit - tak sobie dumam i dumam, i naprawdę nie mam pojęcia czym można napędzić trzygramowy srut 7,62 by nie mozna go było strącać łapką na muchy.
Edit. @Spirit - tak sobie dumam i dumam, i naprawdę nie mam pojęcia czym można napędzić trzygramowy srut 7,62 by nie mozna go było strącać łapką na muchy.
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 
-
BiMa
spirit ale chcesz napędzać to longiem tak ? bo szort moim zdaniem jest za szort
... jaką to będzie miało prędkość ? 90m/s ?? ale wiesz co ... lepiej kupić CP
... albo dorobić w chuj mocny bębenek i podsypywać ekola czarnym ... bo inaczej to ten śrut 10 metrów dalej w rękę złapiesz

- .22
- Stary Hunter

- .22
- Stary Hunter

Ja to widzę tak, oczywiście teoretycznie, jeśli komora jest dosyć długa to short jako inicjator zapłonu, podsypka z czarnego i śrut. I mamy broń rozdzielnego ładowania, zupełnie jak CP dodatkowo ryzykując pierdzeniem w pasiak.
Dla mnie bez sensu no ale ludzie mają różne potrzeby. 
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 
-
Vlastik
- Cichy

- Arsenał:
Można go napędzić proszkiem NC - np. wysypanym z wkładów 5,6 x 16 sprzedawanych w Kolterze. Przy zastosowaniu przybitki filcowej, trochę przylepionej do ścianek komory śrut może wylatywać całkiem szybko. Problem podstawowy polega na tym, żeby zapobiec przepałom w TYLNEJ części bębenka, czyli przedmuchom gazów prochowych pomiędzy odgałęzieniami rozładownika gwiazdkowego a właściwymi ściankami komór. Myślę, że najlepiej byłoby to po prostu zaklajstrować jakimś klejem. Tylko jakim??? Ośmiorniczka wystarczy, czy trzeba byłoby kupować jakieś specjalne "wynalazki" typu Loctite czy Dragon?Może podobnie jak w przypadku CP wystarczy zasmarować komory czymkolwiek.
Finalnie rzeczywiście mielibyśmy niby to samo co w replikach CP - ale mniejsze, ładniejsze, lżejsze, poręczniejsze, i z trybem DA !!!
-
Biker
Z tego widać, że w narodzie duch radzenia sobie z głupotą decydentów i różnego rodzaju przeciwnościami losu nie upada.
I to jest budujące.
I to jest budujące.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
A Darwin z nagrodą czekaBiker pisze:Z tego widać, że w narodzie duch radzenia sobie z głupotą decydentów i różnego rodzaju przeciwnościami losu nie upada.![]()
I to jest budujące.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.