Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Radson pisze:Niebieski raczej bez problemu odkręcisz.
Ale czy będzie odpowiedni do uszczelnienia połączenia kartusz przedłużka?
dudu9323 pisze:ładna Ci ta qb wyszła, daj znać ile strzałów z ładowania bedzie i jaka energia
A jeszcze nie jest skończona. Bije sie z myślami...bo miał byc bullpup....a mnie sie zaczyna podobac takie coś ala sztucerek....
Zgrabna kolba, taka do tulenia
Coś w ten deseń... http://www.alansairrifles.co.uk/FX%20Wisper%20web.jpg
chromomitsum pisze:A jeszcze nie jest skończona. Bije sie z myślami...bo miał byc bullpup....a mnie sie zaczyna podobac takie coś ala sztucerek....
Zgrabna kolba, taka do tulenia
Coś w ten deseń... http://www.alansairrifles.co.uk/FX%20Wisper%20web.jpg
Hmmm... Z jednej strony to jeszcze bullpupa zrobionego na bazie QB nie widziałem, ale moim zdaniem lepiej dorobić lub zamówić jakąś fajną "tradycyjną" osadę, zmienić dźwignię popychacza na lepszą (dłuższą i z kulką z prawdziwego zdarzenia) i udawać że mamy "sztucer" . Sam myślę nad zmianą dźwigni popychacza w Artemisie na "łamaną" jak w mauserze, i z customowym uchwytem takim jak w Remingtonie 700:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chromomitsum pisze:Ale czy będzie odpowiedni do uszczelnienia połączenia kartusz przedłużka?
Na to pytanie niestety nie odpowiem, używałem go do czegoś innego. Natomiast przejrzałem stronkę Loctite i chwalą się, że mają kleje do uszczelniania gwintów. Może warto przejrzeć ich ofertę, ew zadzwonić.
jak epoksydem zaszpachlujesz na grubo to raczej bedzie szczelne, a i po podgrzaniu do ok 120st "powinno" puscic. Jak nie pusci... to nie pusci ale szczelne bedzie :D
Hmm...w sumie to dalej stoję w miejscu z tym klejeniem/uszczelnianiem.
Najbardziej się boje, że zaciapie jakimś uszczelniaczem a tu nie będzie szczelne i wtedy grzanie i kombinowanie jak odkręcić....Druga sprawa - wymieniłem oringi na lufie i siedzi ona teraz tak ciasno że nawet ósemki nie potrzebuje. No jak zabetonowana. No i wyjąć ją to już będzie kolejny kosmos. Chciałem ją wyjąć by wymienić uszczelkę na popychaczu i udało mi się ją wysunąć na 1mm? Musze jeszcze zadzwonić do mojego magika od obróbki metali. Może coś podpowie. jakiii ile cm na lufa w tym byczku?
Sprawdź czy nie ma miejsca na oring w przedłużce,normalnie powinien być.Dziura w gwincie była tylko w Qb 79 w 78 jej nie ma i trzeba uszczelniać za dziurą,tak ze oring nie pomoże .
Na szybko nie potrafię ładniej.
Robi się takie coś i nie trzeba uszczelniac klejem czy taśma.
Tą cieńsza stroną mijasz otwór w kartuszu i wszyscy są szczęśliwi.
Pomysł mój ale teraz pewnie na czarny rynek trafi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
U mnie ta przedłużka to po prostu rura ze zrobionym gwintem który nakręcamy zamiast korka. 22x1. Na początku cała przedłużka nakręcała się jakieś 3 mm za otwór. Teraz nakręca sie dalej - z 6mm? Chyba zapier...e to loktajtem. Już mi 6 kapsuł poszło bo nie mogę się nacieszyć
Koledzy...a ile kosztowałaby taka przedłużka z patentem Antonia i kto by mo takie coś wykonał? Chodzi mi o samą rure, z jednej strony z gwintem pod korek (rura i korek wysyłam na wzór). Oczywiście niewykończona, bez oksydowania itp...sama rura z gwint/patent. Odwdzięczę sie.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2016, 15:22 przez chromomitsum, łącznie zmieniany 1 raz.