PARKERYZACJA-FOSFORANOWANIE!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Re: PARKERYZACJA-FOSFORANOWANIE!
Trochę się zgodzę

- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Ta oksyda na hatsanie ładnie Ci wyszła.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Zresztą masz dużo zdjęć w necie tego Hatsana
- schadow
- Sponsor forum

- Arsenał:
Racja,czarna oksyda byla lepsza.בימה pisze:ten szary wygląda dość chujowo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Lepsza jako dekoracja,dlatego broń taktyczna jest fosforanowana bo w trudnych warunkach spełnia najlepiej swoje zadanie ponieważ wtedy piękny świecący się jak psu jajca czarny kolor jest wręcz niepożądany ( chodzi o kamuflaż) :mrgreen:abstrahując także od parametrów użytkowych,które zdecydowanie są na korzyść parkeryzacji 
-
BiMa
Pomijając wszystko to Napewno wiesz w tej kwestii Więcej jak szadi....o warunkach bojowych kamuflażu itp

Ostatnio zmieniony 17 października 2017, 15:00 przez BiMa, łącznie zmieniany 1 raz.
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Tak na marginesie to oksyda na kałachach była matowa,ja osobiście nie widziałem na zadnym błyszczącej oksydy,choć nie zaprzeczam że takie mogą być...
-
BiMa
A nie wiem czy przypadkiem pokazowe nie były nabłyszczanie .
- Huzi
- Sponsor forum

- Arsenał: Sata jet 5000
Czajna szmelc
Były,były pamiętam jak chłopaki nad świeczką okapcali, ja nie miałem tej przyjemności ujebania się w sadzy 
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
A co SZADI jest tu jakimś ekspertem a reszta to głupcyבימה pisze:Pomijając wszystko to Napewno wiesz w tej kwestii Więcej jak szadi....o warunkach bojowych kamuflażu itp![]()
![]()
![]()
BiMA znowu chcesz zeszmacić mi temat
- schadow
- Sponsor forum

- Arsenał:
Każda powłoka jest do "zniszczenia" ,jak wiadomo się wyciera,obija,rysuje... itp. Co do błyszczenia to może i racja że oksydowanie na czarno w połączeniu z olejem PKB dawało efekt psich jajec
,te szare są matowe i nawet w dotyku nieco lepsze.Łatwo można porównać oksydowanie wiatrówek a broni palnej,np.myśliwskiej (porównanie trwałości).
Na fotkach szczególnie magi się wycierają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Żurek
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Panzer M4 12ga
CZ457 At-One .22lr
S&W Victory .22lr
Bersa Thunder 22/6 .22lr
HK SFP9M 9x19
KelTec S2K 9x19
RIA 1911 Rock .45ACP
Zastava M70 .32ACP
Howa 1500 Varmint .308Win - Lokalizacja: W-wa
-
BiMa
w magazynie ze świecami leżałZurekwwa pisze:Mój kałach się błyszczał, a nie był pokazowy
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
SZADI z tego co mi się zdaje to broń myśliwska jest brunirowana,dlatego ma świetne parametry bo bądź co bądź to taka luksusowa odmiana oksydy oczywiście w o wiele wyższej cenieschadow pisze:Każda powłoka jest do "zniszczenia" ,jak wiadomo się wyciera,obija,rysuje... itp. Co do błyszczenia to może i racja że oksydowanie na czarno w połączeniu z olejem PKB dawało efekt psich jajec,te szare są matowe i nawet w dotyku nieco lepsze.Łatwo można porównać oksydowanie wiatrówek a broni palnej,np.myśliwskiej (porównanie trwałości).
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
U mnie jak likwidowali jednostkę miałem okazję "eskortować" całego stara kałachów,nówek z 1957 roku! Te faktucznie się świeciły,ale tylko dla tego że były zajebiście zakonserwowane dosłownie pływały w oleju,z ciekawości oglądaliśmy je z trepami,ale wystarczyło.przetrzeć szmatą i robiły się matowe. Co ciekawe to był jedyny raz kiedy miałem pełną ładownicę ostrej,cztery pełne magi... jechaliśmy sobie tak we dwóch na pace i chyba ze 120 kałachów z jednostki do dużych składów broni..
Brunirowane są na pewno dubeltówki żeby luf nie rozlutować. A takie arcy pedalsko luksusowe sztuki to z nierdzewki robią
Brunirowane są na pewno dubeltówki żeby luf nie rozlutować. A takie arcy pedalsko luksusowe sztuki to z nierdzewki robią