Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
A czy ja coś powiedziałem złego?
Poligony mogą być albo kute albo przeciąganie.
Czyli te same metody co bruzdowe.
Ja nawet nie wiem jak moja będzie strzelać bo dopiero dojrzewa
Antonio, jest ok ! myślałem że swoją wypowiedzią o poligonalnych że tanie itd....wszystko super ! zamykamy temat. Przetestuj poligonalną i daj znać , o ile wiem lufy poligonalne produkuje L&W
Dzięki za info, widziałem ceny trochę niższe niż w Ziel-G , tam za taką chcą 500 i to bez różnicy czy z czokiem lub bez, dobrze żeby ktoś wypowiedział się na temat lufy poligonalnej, jakie są zalety itp.
Ja mogę napisać tylko i wylącznie to co mogłem zobaczyć i pomacać.
Lufa od loka i władka jest wykonana ładnie, otwór jest super centralny i i wewnętrzna powierzchnia niewyobrażalnie wypolerowana, co myślę że w przypadku tego gwintu będzie mieć duże znaczenie.
Moja nie ma czoka, śrut przepycha się idealnie bez zacięć i innych niespodzianek.
Na strzelectwokimla masz lufy sporo tańsze niż 500pln.
[quote="deerhunter"]Antonio nie chciałem urazić Twojej dumy że masz tanią lufę z gwintem poligonalnym !!! lufy są OK ale technologiczne wykonanie takiej lufy jest inne jak wykonanie lufy z gwintem "normalnym" wielobruzdowym, pan Whitworth jak wymyślił ten rodzaj gwintowania lufy to te karabiny od razu były karabinami snajperskimi (nie chwaląc się strzelałem z takiej broni) w minioną niedzielę testowałem HP-= kal.9x19
A coś Ty takie kotlety odgrzewasz
Chyba od ostatniego postu wiele się dowiedzieliśmy o tym towarze.
Druga lufę jakby miał wziąć to z gwintem klasycznym w celu możliwości porównania ich ze sobą.
Antonio pisze:Słyszałem że poli lubią większe vo, niedługo może to sprawdze.
Czekamy z niecierpliwością na sprawdzenie tego, będzie to pierwszy tego typy "test" "próba" opisana na polskim (a może nie tylko) forum wiatrówkowym, A-H będzie pionierem
Jest HW 100 z poli, ale to typowy fac, te rurki naprawdę lubią duże VO, jak o tym poczytałem to się ciut uspokoiłem, dzisiaj od frezera odebrałem części do nowej wydumki. Może przed świętami coś już będę wiedział czy opłacało się zainwestować w poli 5,5.