Zrób to we dwóch - wkładka do verminatora
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
C_D
- Sponsor forum

- Arsenał:
Zrób to we dwóch - wkładka do verminatora
Witam,
Dział "Zrób to sam" ale jak człowiek sam nie umie to prosi kolegę Kivlowa. Krótka historia obrazkowa o zaspokajaniu zachcianek :) A było to tak...
...na początku był verminator i kluska... Bardzo chcieli być razem ale na przeszkodzie stanął magazynek. W dziurze mu się nie mieściło, że taka zwykła kluska może bezczelnie marzyć o verminatorze ;) Rozwiązanie jest proste, tylko ta cena... No więc PW do przyjaciela i za chwilę zwrotka z prośbą o wymiary: Tylko jak zdjąć wymiary z czegoś czego się nie ma? Pomierzyłem magazynek, miejsce w karabinku i posłałem do Kivlowa. Jakiś czas później przyszła koperta a w niej: Wersja do klusek i dwie wersje do peletek. Z niepewnością sięgam po karabinek... ciekawe czy będzie pasować? I szok! Wchodzi z lekkim oporem, jak magazynek. Idealnie trzyma się w slocie a kluska ląduje tam, gdzie powinna: Podsumowując - dzisiejsza technologia w rękach fachowca daje wielkie możliwości. Wiem, wiem... to tylko wkładka. Dla mnie to przykład, że ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
Dzięki Kamil :)
Dział "Zrób to sam" ale jak człowiek sam nie umie to prosi kolegę Kivlowa. Krótka historia obrazkowa o zaspokajaniu zachcianek :) A było to tak...
...na początku był verminator i kluska... Bardzo chcieli być razem ale na przeszkodzie stanął magazynek. W dziurze mu się nie mieściło, że taka zwykła kluska może bezczelnie marzyć o verminatorze ;) Rozwiązanie jest proste, tylko ta cena... No więc PW do przyjaciela i za chwilę zwrotka z prośbą o wymiary: Tylko jak zdjąć wymiary z czegoś czego się nie ma? Pomierzyłem magazynek, miejsce w karabinku i posłałem do Kivlowa. Jakiś czas później przyszła koperta a w niej: Wersja do klusek i dwie wersje do peletek. Z niepewnością sięgam po karabinek... ciekawe czy będzie pasować? I szok! Wchodzi z lekkim oporem, jak magazynek. Idealnie trzyma się w slocie a kluska ląduje tam, gdzie powinna: Podsumowując - dzisiejsza technologia w rękach fachowca daje wielkie możliwości. Wiem, wiem... to tylko wkładka. Dla mnie to przykład, że ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
Dzięki Kamil :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
C_D
-
C_D
- Sponsor forum

- Arsenał:
Re: Zrób to we dwóch - wkładka do verminatora
I jeszcze parę fotek bo system puszcza tylko 5...
Verminator to piękna maszynka :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
C_D
-
C_D
- Sponsor forum

- Arsenał:
Heheh na razie się nie zanosi :)szabla77 pisze:czekam na niego aż wróci do mnie
![]()
C_D
- Kivlow
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: :
Canik MC9 9x19
CZ Shadow 2 - 9x19
SIG P322 - 22lr
Kel-Tec KSG 12GA
HS-12 12GA Auto
Tippmann M4-22 - 22lr
RRA LAR-15 - 223 rem.
Anschutz 1813 - 22lr
Benelli MP95E - 22lr
--------------------------
CZ TS2 - 9x19
Kel-TEC P17 - 22lr
IWI Masada Slim - 9x19
CZ 600 Alpha 223
Kral Marine 12GA
CZ MTR 22lr
--------------------------
Beretta APX 9x19
CZ Scorpion Evo3 S1 9x19
Howa 1500 .308 win - Lokalizacja: San Escobar
Super że wszystko przypasowało ale to też twoja zasługa bo idealnie zdjąłeś wymiary !!!
z fusion360 ogarniam bardzo skomplikowane kształty więc taki mag to kilka chwil.
Teraz zaczynam zabawę z cam w fusion i jak ogarnę co i jak to zacznę trzepać bloki pcp z alu pa6/9/11 w zależności jak duży stres będzie w środku :] a że miałem w rękach hubena to i sys hammer lessa może wpadnie w środek

p.s. idzie do mnie czarny petg więc puszczę Ci przy okazji z drobną korektą wersję w czarnym do ten glass troszkę szczypie w oczy choć lepiej niż zielony czy pomarańczowy którym dysponuję ;P
z fusion360 ogarniam bardzo skomplikowane kształty więc taki mag to kilka chwil.
Teraz zaczynam zabawę z cam w fusion i jak ogarnę co i jak to zacznę trzepać bloki pcp z alu pa6/9/11 w zależności jak duży stres będzie w środku :] a że miałem w rękach hubena to i sys hammer lessa może wpadnie w środek
p.s. idzie do mnie czarny petg więc puszczę Ci przy okazji z drobną korektą wersję w czarnym do ten glass troszkę szczypie w oczy choć lepiej niż zielony czy pomarańczowy którym dysponuję ;P
-
C_D
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ja najpierw myślałem o rzeźbieniu z drewna czy plastiku ale jak zmierzyłem, że rant, który wchodzi pod tulejkę ma mniej niż 1x1 mm to stwierdziłem, ze ręcznie w życiu nie złapię takiej precyzji, nie mówiąc już o wytrzymałości.
Pomysł z modeliną ciekawy, zwłaszcza na elementy nie obciążone. Nie ma zmiany wymiarów przy wygrzewaniu?
Pomysł z modeliną ciekawy, zwłaszcza na elementy nie obciążone. Nie ma zmiany wymiarów przy wygrzewaniu?
C_D
- drlecter
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Dreamline 5.5 + Sightron 6-24x42
Stare Hw 30 z otwartymi
Jakieś .308
Fajna wkładka. Ja też u siebie mam problem z kluskami...
Rabbit nie wchodzi w magi
A jaka teraz energia na Verminatorku?
Rabbit nie wchodzi w magi
A jaka teraz energia na Verminatorku?
- filip z konopi
- Stary Hunter

- Arsenał: Leshiy 1-5,5