Dzień dobry wszystkim!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
-
Radogostt
- Cichy

- Arsenał:
Dzień dobry wszystkim!
Dzień dobry wszystkim użytkownikom forum. Strzelectwem wiatrówkowym interesuję się od ponad roku i mam zamiar sukcesywnie ćwiczyć i ulepszać swój sprzęt, by móc kiedyś, naturalnie zgodnie z prawem (czyli pewnie nie w Polsce) spróbować polowania z wiatrówką (albo i deratyzacji, co już legalne jest). Moje hobby poza wiatrówką to prawo, muzyka, marketing, media społecznościowe, kosmetyka, podróże i gotowanie. Lubię spędzać czas w gronie przyjaciół i dobrze się bawić.
Moje obecne sprzęty to Crosman Vantage NP 4,5 mm i Diana 5 4,5 mm, ale zastanawiam się nad zrobieniem czegoś w stylu customowego "szczurobija" na bazie Kandara CP1-M 5,5 mm (15 stabilnych strzałów i luneta wyzerowana na 30 metrów :D) - bardziej chodzi mi o koncept sprzętu, niż o jego faktyczne zastosowanie, przynajmniej w najbliższym czasie.
Nie obiecuję, że będę dużo się udzielał na forum, ale zobaczę, czy w nie "wsiąknę" i czy zostanę zaakceptowany przez innych. Wiadomo - jeśli człowiek nie spróbuje, to nigdy się nie dowie!
Moje obecne sprzęty to Crosman Vantage NP 4,5 mm i Diana 5 4,5 mm, ale zastanawiam się nad zrobieniem czegoś w stylu customowego "szczurobija" na bazie Kandara CP1-M 5,5 mm (15 stabilnych strzałów i luneta wyzerowana na 30 metrów :D) - bardziej chodzi mi o koncept sprzętu, niż o jego faktyczne zastosowanie, przynajmniej w najbliższym czasie.
Nie obiecuję, że będę dużo się udzielał na forum, ale zobaczę, czy w nie "wsiąknę" i czy zostanę zaakceptowany przez innych. Wiadomo - jeśli człowiek nie spróbuje, to nigdy się nie dowie!
- ARJA
- Sponsor forum

- Arsenał:
Re: Dzień dobry wszystkim!
Czołem
…świetna sprawa, nawet najgorszy bałagan zawsze da się posprzątać…
- Żurek
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Panzer M4 12ga
CZ457 At-One .22lr
S&W Victory .22lr
Bersa Thunder 22/6 .22lr
HK SFP9M 9x19
KelTec S2K 9x19
RIA 1911 Rock .45ACP
Zastava M70 .32ACP
Howa 1500 Varmint .308Win - Lokalizacja: W-wa
-
polop9
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał:
- anubis1960
- Sponsor forum

- Arsenał: Siła i Honor
- pawel666
- Łowczy

- Arsenał:
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
- Runcheinigal
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Remington Pietta 1858 36' 5'; QB78 Deluxe 5,5mm, Swiss 1911, Crosman Vigilante, Artemis SPA P15.
Również dzień dobry 
- Runcheinigal
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Remington Pietta 1858 36' 5'; QB78 Deluxe 5,5mm, Swiss 1911, Crosman Vigilante, Artemis SPA P15.
Radogostt pisze:Dzień dobry wszystkim użytkownikom forum. Strzelectwem wiatrówkowym interesuję się od ponad roku i mam zamiar sukcesywnie ćwiczyć i ulepszać swój sprzęt, by móc kiedyś, naturalnie zgodnie z prawem (czyli pewnie nie w Polsce) spróbować polowania z wiatrówką (albo i deratyzacji, co już legalne jest). Moje hobby poza wiatrówką to prawo, muzyka, marketing, media społecznościowe, kosmetyka, podróże i gotowanie. Lubię spędzać czas w gronie przyjaciół i dobrze się bawić.
Pisz do @loopess on coś kombinował w ten deseń http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... 24#p239724
Ponadto polecam nauczyć się korzystać z wyszukiwarki.
Temat wielokrotnie wałkowany.
Nie osłabiaj mnie i admina.
Zgłaszam to do płokułatuły
-
Radogostt
- Cichy

- Arsenał:
Panie władzo, to nie było pytanie, a tylko dywagacja, spokojnie :D Aczkolwiek dzięki za info. I wiem jak ważną, a zapominaną rzeczą na chyba każdym forum i grupie fb jest wyszukiwarka :)Runcheinigal pisze: Pisz do @loopess on coś kombinował w ten deseń http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... 24#p239724
Zgłaszam to do płokułatuły![]()
- black dog
- Sponsor forum

- Arsenał: adekwatny do obrony miru domowego
hey
dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam ....................................................
bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem
bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem
- Runcheinigal
- Początkujący Hunter

Funkcjonujemy na forum bardzo tolerancyjnym i posiadającym wiele plusów, ważne żeby te plusy nie przysłoniły minusów, że to wszystko to tylko luźne dywagacje, na temat rozwiązań które już ktoś gdzieś sprawdził w kraju z innym prawemRadogostt pisze:Panie władzo, to nie było pytanie, a tylko dywagacja, spokojnie :D Aczkolwiek dzięki za info. I wiem jak ważną, a zapominaną rzeczą na chyba każdym forum i grupie fb jest wyszukiwarka :)Runcheinigal pisze: Pisz do @loopess on coś kombinował w ten deseń http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... 24#p239724
Zgłaszam to do płokułatuły![]()
- kaczy
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Spa P15 5,5