I od razu mam pytanie : jaki pecep, żeby łatwo zfaczyć, i nie kebab
Witajcie !!!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
-
cazador
- Czytający

- Arsenał:
Witajcie !!!
Jak to powiedział Beniek 16 na Wawelu, do zgromadzonych pracowników krakowskiego magistratu: "Witam was ciule" (zdarzenie autentyczne - miało chyba być "czule").
- rumpel
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Laczek i packa na muchy
-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Re: Witajcie !!!
Ave.
HW se zfacz.
HW se zfacz.
-
cazador
- Czytający

- Arsenał:
I tu jest problem.
Mam zapapraną regulację i dupa. Poza tym "szczelałem" z hw100 35 J i jest kiszka.
A mój do deratyzacji jest idealny. Ale są jeszcze takie miłe czarne ptaszęta, które siedzą na topolach za domem. Raz, że wysoko, a dwa że daleko i 17 J to trochę mało.
Mam zapapraną regulację i dupa. Poza tym "szczelałem" z hw100 35 J i jest kiszka.
A mój do deratyzacji jest idealny. Ale są jeszcze takie miłe czarne ptaszęta, które siedzą na topolach za domem. Raz, że wysoko, a dwa że daleko i 17 J to trochę mało.
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Witaj
Napisz o kwocie jaką chcesz przeznaczyć na to.
Napisz o kwocie jaką chcesz przeznaczyć na to.

Stary pierdziel ale nie alkoholik
-
cazador
- Czytający

- Arsenał:
tak około 3k, chyba, że poczekał bym do wiosny, to 6k.
Najlepiej coś z dużym kartuszem (r-10) i możliwością łatwego kręcenia energią.
Najlepiej coś z dużym kartuszem (r-10) i możliwością łatwego kręcenia energią.
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Za 6 kół nie masz ograniczeń bo w tym przedziale zawiera się 90% wszystkiego co jest.
Przemyśl kaliber, energię, magazynek, wielkość , typ klasyk czy bulldupy.
Skąd będziesz i jak będziesz strzelał.
Przemyśl kaliber, energię, magazynek, wielkość , typ klasyk czy bulldupy.
Skąd będziesz i jak będziesz strzelał.

Stary pierdziel ale nie alkoholik
- lykanos
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Witam, a co masz kurna do sprawdzonego kebaba ?
że nie chcesz 
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Bo kebab za tani. Przecież napisał że 3 do 6 tyś. Znaczy ma być na pokaz a nie do strzelania.
p.s. Witam
p.s. Witam
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Powiem Ci tylko tyle że znajomy swoim at-kiem, strzela takie małe czarne cele na drzewach które są w odległości 60 metrów, poprawka na 1 dot a skuteczność 100%. Ja oczywiście jestem przeciw FAC-om i strzelaniu w ptaszki.cazador pisze:Ale są jeszcze takie miłe czarne ptaszęta, które siedzą na topolach za domem. Raz, że wysoko, a dwa że daleko i 17 J to trochę mało.
-
cazador
- Czytający

- Arsenał:
Jak wszyscySpirit pisze: Ja oczywiście jestem przeciw FAC-om i strzelaniu w ptaszki.
Miałem AT, ryłem przy nim pół roku. Z racji, że jestem ślusarzem, mam blade pojęcie o tokarkach, szlifierkach itp. Dopracowałem wszystkie części - błyszczały jak lusterko.
Ale jednak siał jak rozsiewacz nawozów "KOS".
-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
..to może taki kit do HW.Z racji, że jestem ślusarzem,

-
cazador
- Czytający

- Arsenał:
A gdzie taki można zakupić, za ile i czemu tak drogo?
Rozumiem, że są to sprężyny talerzowe do regulatora, sprężyna zbijaka, kulka i mała sprężynka jest do zaworka strzałowego.
Rozumiem, że są to sprężyny talerzowe do regulatora, sprężyna zbijaka, kulka i mała sprężynka jest do zaworka strzałowego.
-
Shovelhead
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Tak,full komplet plus manual.
W Rzeszy,wychodzi około 450pln.
U mnie plus kwadratowa flaszka.
W Rzeszy,wychodzi około 450pln.
U mnie plus kwadratowa flaszka.
- borsuk
- Hunter