Pomysł na felgę wziąłem że starej książki Zrób to sam, wg oryginału m miała być felga od Syreny. W zasadzie wykonanie wg książki, tylko jeden detal inny.hani pisze:Co trzeba mieć we łbie by felgę z przyspawanymi rurami nazwać paleniskiem kowalskimi chwalić się swoją nieudolnością na forum?
Najprostsze palenisko kowalskie.
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- .22
- Stary Hunter

- Arsenał: B3, Hatsan 20
Re: Najprostsze palenisko kowalskie.
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 
- Wot te na
- Tropiciel

- Arsenał: B-2, Żółta siekiera.
Na pewno miała być felga?
W googlach masz tego więcej. https://www.google.com/search?q=brake+d ... e&ie=UTF-8
W googlach masz tego więcej. https://www.google.com/search?q=brake+d ... e&ie=UTF-8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Wszycy to z zawodu i zamiłowania kowale,kowalstwo artystyczne mają we krwi z dziada pradziada i znają się najlepiej...a pewno mało który odróżni kowadło od babki....pomusł z paleniskiem zajebisty,prosty,tani i co najważniejsze skuteczny...noe zna takich metod ten co gimnazjum zaliczał i nie żył w głębokim prl gdzie jak coś chciałeś musiałeś improwizować...
-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Nic dodać nic ująć.
Coraz więcej laborantów na forum, co to innych i ich kreatywność (może i czasami nie do końca udaną) mają za nic. Najlepiej nic nie robić - kupić gotowe palenisko.
Do autora tematu @.22 - rób swoje.
Coraz więcej laborantów na forum, co to innych i ich kreatywność (może i czasami nie do końca udaną) mają za nic. Najlepiej nic nie robić - kupić gotowe palenisko.
Do autora tematu @.22 - rób swoje.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Bo to mala być fela od sireno, a Ty wziąłeś pierwszą z brzegu. Syrena ma 15, i pewnie ET też inne.22 pisze:Pomysł na felgę wziąłem że starej książki Zrób to sam, wg oryginału m miała być felga od Syreny. W zasadzie wykonanie wg książki, tylko jeden detal inny.hani pisze:Co trzeba mieć we łbie by felgę z przyspawanymi rurami nazwać paleniskiem kowalskimi chwalić się swoją nieudolnością na forum?
Ps.
,,Winni się tłumaczą''...Za pierwszym razem nie wyszło?
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- hani
- Sponsor forum

- Arsenał:
22 teraz znasz już uczucie jak ktoś bez większego sensu przypierdala się do tego co napisałeś.Odwdzięczyłem się tylko piękny za nadobne.Jak dla mnie możesz budować i prom kosmiczny z wanny, ani mnie to ziębi ani parzy .
Nie narzekam a ni się nie przypierdalam po prostu zwykła riposta.Tyle w temacie.
Nie narzekam a ni się nie przypierdalam po prostu zwykła riposta.Tyle w temacie.
- .22
- Stary Hunter

Masz mnie, faktycznie bęben hamulcowy. Książki nie mam od wielu lat i jak widać, pamięć płata figle.Wot te na pisze:Na pewno miała być felga?
- .22
- Stary Hunter

Mi chodziło o to by wykonać coś niewielkim nakładem finansów i pracy. I by było na tyle małe, że po pracy piznę za róg razem z cegłami i jest czysto, bez zajmowania miejsca na warsztacie.loopess pisze:Wszycy to z zawodu i zamiłowania kowale,kowalstwo artystyczne mają we krwi z dziada pradziada i znają się najlepiej...a pewno mało który odróżni kowadło od babki....pomusł z paleniskiem zajebisty,prosty,tani i co najważniejsze skuteczny...noe zna takich metod ten co gimnazjum zaliczał i nie żył w głębokim prl gdzie jak coś chciałeś musiałeś improwizować...
Oczywiście można sobie wymurować profi palenisko ale....w moim przypadku to niepotrzebne.
Jest jeszcze opcja powrotu do grilla i dmuchawy.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
A jak gupi upisałem się, jak robiłem zbiornik cwu, i jak wszyscy na budowlanym mnie ,,jebali'' że ni chu-chu. A jednak działa, i mi wpis zezarło. .22 kombinuj 
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Wot te na
- Tropiciel

Dziś takie coś zrobiłem. Suszarka do włosów była jako dmuchawa. Niestety, słabe grzanie. Nawet liścia nie udało się wykuć.
Użyłem bębna od 126p FL.
Użyłem bębna od 126p FL.
- .22
- Stary Hunter

Spróbuj odkurzaczem dmuchać jeśli posiadasz taki.Wot te na pisze:Dziś takie coś zrobiłem. Suszarka do włosów była jako dmuchawa. Niestety, słabe grzanie. Nawet liścia nie udało się wykuć.![]()
Użyłem bębna od 126p FL.
Jak za mało daj koksu, zdobyłem siatkę od znajomego i będę testował to paliwo.
- Wot te na
- Tropiciel

Dałem koks. Suszarka jako dmuchawa wystarczała. Za mała była pojemność kotliny. Należy dorobić stolik aby można było nasypać górkę z paliwa. Odkurzacz za mocno dmucha.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Bęben od stara,i masz pojemność odpowiednią.Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś profeski to dmuchawa od kotła CO + regulator obrotów,i robisz co potrzeba.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- .22
- Stary Hunter

Tylko skąd ja bęben z ciężarówki wytrzasnę.....neofita pisze:Bęben od stara,i masz pojemność odpowiednią.Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś profeski to dmuchawa od kotła CO + regulator obrotów,i robisz co potrzeba.