Zaprojektujmy sobie kluske 5,5

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
Maverick
Zasłużony Hunter i Sponsor
Arsenał: - - -

Re: Zaprojektujmy sobie kluske 5,5

Post autor: Maverick »

loopess pisze:To się nazywa formowanie,a kalibrowanie to nadanie zadanego wymiaru
Loopess proszę Cie daj sobie lepiej spokój... zajmij się kalibrowaniem czy formowaniem jak się na tym znasz...
Ty wcześniej zanegowałeś możliwość wykonania kluski... teraz po moich argumentach okazuje się że można i technologia znana... echh i kto tu jest teoretykiem...
Awatar użytkownika
loopess
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Trzecia noga
Kontakt:

Post autor: loopess »

Zróbmy wyzwanie... w poniedziałek punkt 10 rano prezentujemy własnoręcznie odlane pociski i własnoręcznie wykonaną formę w której zostały wykonane... nie muszą być idealne :-P okaże się kto jest praktyk kto teoretyk erotoman gawędziarz.
Maverick

Loopess nie mam zamiaru wykonywać formy i klusek skoro kupuje gotowe od H&N i latają bardzo ładnie w impacie.
Żeby napić się piwa nie trzeba od razu budować browar...
Po drugie zapoznaj się z tematem tego watku filipa... i sprostuj stwierdzenia które napisałeś. Że Ty wszystkich nazywasz erotomanami-gawędziarzami to już wiemy. Po trzecie nigdzie nie napisałem w tym temacie że wykonuje foremki do klusek. Zastanów się co piszesz... i na koniec przeczytaj jeszcze raz temat wątku...
Awatar użytkownika
loopess
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Trzecia noga
Kontakt:

Post autor: loopess »

Maverik pisze:Loopess nie mam zamiaru wykonywać formy i klusek skoro kupuje gotowe od H&N i latają bardzo ładnie w impacie.
Żeby napić się piwa nie trzeba od razu budować browar...
Po drugie zapoznaj się z tematem tego watku filipa... i sprostuj stwierdzenia które napisałeś. Że Ty wszystkich nazywasz erotomanami-gawędziarzami to już wiemy. Po trzecie nigdzie nie napisałem w tym temacie że wykonuje foremki do klusek. Zastanów się co piszesz... i na koniec przeczytaj jeszcze raz temat wątku...
Taki fachowiec z taką zajebistą wiedzą, z firmą co potrafią odlewanego i kutego fiuta w cieście zrobić i zwykłej kokili zrobić nie chce... żenada :-P
Maverick

Tak dokładnie i pozdrawiam "Pracownie Kreatywną Michała Siewiaszczka" http://loop-tech.pl/
Awatar użytkownika
bongos
Świerzak
Świerzak
Arsenał: dwie rence

Post autor: bongos »

Jak tam filip działasz cos w temacie?
Awatar użytkownika
filip z konopi
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Leshiy 1-5,5

Post autor: filip z konopi »

Kupiłem książkę o odlewaniu kokilowym ale nawet poczytać kiedy nie mam.
Masę mam porozpoczynanych projektów.
Muszę pozakanczac pewne sprawy żeby brać się za nowe.
Bo na tą chwilę otacza mnie chaos i przestaje się już w tym odnajdywac
Milczenie jest srebrem
ODPOWIEDZ