Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Ostatnio pogoda mnie zaskoczyła, bo było bezwietrznie i nie za zimno to wiadomo gdzie ciągnie... chcąc przestrzelać dystans od 15-50 m potrzebawałem Bipoda, a nie mam
No to wpadłem na szybki pomysł stworzenia owej podpórki z dwóch listewek złożonych na krzyż i skręconych śrubką
W terenie się wbija nóżki w glebę i jest stabilnie, i jak widać po złożeniu wcale nie jest gratne. Ogólnie dla mnie jest very git
Mam materiał na taki przygotowany, włącznie ze sprężynami, tylko z racji że mam PCA nie za bardzo widzę w tym sens. Myśl o majtaniu z Bipodem mnie jakoś odstrasza
Kwestia przemiany BB na klasyczny to 5 min. Tylko po zrobieniu BB stuningowałem oryginalny tłumik tak że w plenerze bardziej słychać przebicie tarczy niż strzał
specbest pisze:Szanse muszą być wyrównane i przeciwnik musi mieć możliwość spie***enia
Zawsze można znaleźć w lesie rozwidlony patyk taki z jakiego dzieciaki robią proce.Jego dolny koniec naostrzyć i wbić w ziemie.Mało mobilne rozwiązanie ale wiatrówka to nie RKM więc do typowej zasiadki wystarczy.Jeśli ten patyk będzie wystarczająco długi można go urzywać podobnie jak pastorału lub forkietu.
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.
Czarnowidz pisze:można go urzywać podobnie jak pastorału lub forkietu
Jest jedno ale, snajperzysty jest ,,regulowany". Można zrobić poprostu dłuższy. Jeden patyk nie zapewnia stabilizacji tak dobrze. Jak znajdę gdzieś mój ,,patent" to wkleję fotę, albo zrobię nowy
Zapewni odpowiednia sztywność jeśli będzie odpowiednio gruby (ale bez przesady) i wystarczająco głęboko wbity w ziemię.Długość "reguluje" się przez obcinanie.W lesie raczej nie zabraknie "surowca".
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.