Tłumik Artemis m22....pomcy
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- xXKrisiXx
- Czytający

- Arsenał: Dzida
Tłumik Artemis m22....pomcy
Cześć, mam taka zagwozdkę. Chciałem obejrzeć koronę lufy i wysypał mi się tłumik......
nie wiem w jakiej kolejności były te różne pierścionki, krążki i uszczelka, czy ktoś może pomóc? te pierścienie (abcde) z jednej strony są wypukłe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Re: Tłumik Artemis m22....pomcy
Pierwsza komora od lufy patrząc na być jak największa. A potem to co to ma za znaczenie jak złożysz? Przekładka pierścionek i przekładka itd.
No chyba że będziesz testował i znajdziesz najlepsze ułożenie tych klocków. Ale nie wiem czy na ucho będzie jakaś różnica
No chyba że będziesz testował i znajdziesz najlepsze ułożenie tych klocków. Ale nie wiem czy na ucho będzie jakaś różnica
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Wypukłym w stronę lufy. Ten X jako ostatni, jako docisk by nie grzechotało. 5 a 1 b 2 c 3 d 4 e x
- Mada
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: 2S7 Pion na powietrze.
Sprawdź szerokość otworów tych przekładek. I osiowość po montażu .
Życie toczy się dalej. A na tokarce to już w ogóle.
- xXKrisiXx
- Czytający

Dziękuje wszystkim za pomoc!!
Złożyłem tłumik (jak Spirit mi opisał), sprawdzę osiowość jeszcze po złożeniu , ale wcześniej sprawdzałem przewód lufy i było ok, szerokość otworów przekładek jak i pierścieni, jest równa na wszystkich, więc kolejność nie ma raczej znaczenia. Dziękuje wszystkim za informacje 
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Nie wiem co Sprit miał na myśli pisząc: "wypukłym stronę lufy" ? Lufa ma dwa końce więc by doprecyzować to powiem że wypukłym z stronę portu ładowania. Obawiam się, że złożyłeś odwrotnie.
- xXKrisiXx
- Czytający

też sie chwilke nad tym zastanawiałem, ale w sumie sam przewód lufowy jest krótszy niż obudowa mieszcząca tłumik więc złożyłem wypukłym w stronę portu ładowania , fachowo mówiąc :) dzięki ! :)sandacz pisze:Nie wiem co Sprit miał na myśli pisząc: "wypukłym stronę lufy" ? Lufa ma dwa końce więc by doprecyzować to powiem że wypukłym z stronę portu ładowania. Obawiam się, że złożyłeś odwrotnie.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Nosz,
jeszcze chyba się taki nie narodził co tłumik od portu ładowania by chciał zakładać
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Pewnie już się narodził i może nawet próbował tylko jeszcze się nie ujawnił. Byli tacy co montując tłumik, przegrody mocowali odwrotnie. To już kilku pisało. Byli i tacy co wkładali śrut odwrotnie. Niechcący lub by sprawdzić czy przypadkiem nie będzie celniej. Ja umieszczałem filc wygłuszający /taki co w samochodach/ w tłumiku płaszczowym poniżej wylotu lufy i przy mniejszych EK było ciszej. Widać zbyt duża komora rozprężna też nie jest dobra.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Jest dobra,tylko może rezonować i wyklejenie matą/filcem ten rezonans likwiduje.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Nie ma nic do śmiania, ja jak pierwszy raz rozkręciłem tłumik to przegrody były właśnie odwrotnie włożone, i tak poskładałem
. A potem na zlocie z Knypem się dochodziłem że tak ma być
.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Dokładnie tak z moich praktyk też wynika że filc techniczny szału w tłumiku nie zrobi, ale tłumi dość znacznie drgania przez co całość tak nie rezonuje przy strzale.Neo pisze:Jest dobra,tylko może rezonować i wyklejenie matą/filcem ten rezonans likwiduje.