No i do kolekcji b3 i cp1m trafili pistolet bajkal i karabinek crosman copperhead 900 oba 4,5mm beż zerówek w zanedbanym stanie, crosmaniec brzęczał jak stara gitara no zastanowił jak mam gzie to muszę próbować obsługiwać swoje zabawki pierwszy poszed crosmaniec. Rozebrał go , takim druciarstwo sposobem rozbierał bo nie ma nikogo do pomocy radzić z sprężyną.

No i fabryczne błoto było usunięte, podrapany tlok mały szlif, z uszczelki tłoka zabrałem rysy, podłożona 5mm guma między tłokiem a prowadnicą sprężyny , posmarowałem, nawet udało złożyć . No i musze kupić uszczelkę tłoka i tą na lufie, ale to puzniej bo mam wyjazd. No ślubował okazało nadziwo cicho działa, w deskę śrut na dystansie 3m to wbija w deskę na 6mm (od dupeczki śrut do powiedzeni) książka 300stron (beż grubych pierwszych stron) wprawie na wylot

.

Chyba musze zainwestować w chrono, bo widze muszę kontrolować żeby nie przesadzić z tymi żulami ).
Dalej mi nie podobało że farba na osadie w niektórych miejscach była pobita, no i zdrapana była cała farbą, potem namaliwany ornament, teraz jak trafi moment to na uikiendik coś tam podrapie.