Witam szanowne grono !

Witalnia – witamy nowych użytkowników forum airgun-hunting.pl. Przywitaj się, poznaj społeczność i dołącz do dyskusji :-)--

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Awatar użytkownika
stres
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: HW30

Re: Witam szanowne grono !

Post autor: stres »

Siema.
Awatar użytkownika
Flow
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
Arsenał:

Post autor: Flow »

Hordish pisze:Siema :-)
Flow pisze:Tak, tak, wiem ... kup P15
Widzę że Kolega godzinkę poczytał forum zanim się przywitał :-D
joker86 pisze:Siema.....Kup P35 :-) rewelacja Karabinek....
Na początku wpadły mi w oko turki i przeczytałem 150 stron wątku o kralu :-)
Z lektury wyniosłem że ładne, fajne, mocne, tylko grzebania jest, a u mnie ciężko z czasem na strzelania, a gdzie tu jeszcze grzebać.
Na artemisy i SPA nie zwracałem w ogóle uwagi bo jakoś wizualnie mi nie podeszły. Po lekturze forum kupię chyba M22 lub M25. M22 jest na bazarku, tylko te drewno przypomina mi meblościankę z PRL-u. Nie doszukałem się żadnych opinii na temat SPA M25,a parametry ma całkiem ciekawe.
Wstępne założenia to 5,5 ok 50 kucy i strzelanie >50m.
Że jestem świeży w temacie to nie napiszę do czego głównie będzie używany, bo zwyczajnie nie mam doświadczenia, więc dobrze by było kupić coś uniwersalnego.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2022, 20:13 przez Flow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robdemolka
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Wędka muchowa,Spining i scyzoryk.

Post autor: Robdemolka »

Siema,jak masz jakieś ale do P15 ,kup sobie coś ze stajni FX :lol:
Awatar użytkownika
f@za
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: Scyzoryk

Post autor: f@za »

Flow pisze:M22 jest na bazarku, tylko te drewno przypomina mi meblościankę z PRL-u.
I tą po PRL-owską meblościankę jak kiedyś Cię znudzi to odsprzedasz. A weź i sprzedaj mebelki z Ikei po 2-3 latach 8-)
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
Awatar użytkownika
ridic34
Czytający
Czytający
Arsenał:

Post autor: ridic34 »

Cześć
Awatar użytkownika
Flow
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
Arsenał:

To pierwszy (czytając forum widzę że na jednym się nie skończy ...) PCP myślę że rozsądnie wydać mniej, postrzelać i zbierać na następny :lol: który będzie już świadomym/ukierunkowanym wyborem. Kupie chrono, pompkę, lupkę, postrzelam ...
Założyłem budżet 3-4 tyś z akcesoriami.
f@za - dzięki, założyłem już że 22 to będzie taki wybór z rozsądku, jak już nie znajdę nic w czym mógł bym się zakochać ;-)
Mam chwilę, będę drążył temat M25. Na razie wiem że ma rega, tłumik w komplecie i wszystkie inne zalety SPA. Robią go też w 9mm co wskazywało by że system musi być wydajny może lepszy niż w 22?
Morzin
Zasłużony Hunter i Sponsor
Zasłużony Hunter i Sponsor
Arsenał: Korkowiec z odpustu.

Post autor: Morzin »

Witka.

Trzeba tu i takich co wartę o 3 w nocy będą trzymać. :-)--
Awatar użytkownika
Hordish
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Laserowa dzida

Post autor: Hordish »

Flow pisze:Na początku wpadły mi w oko turki i przeczytałem 150 stron wątku o kralu
To dlaczego nie Hatsan? Bt65, Galatian, Invader, Hercules i inne dostępne w polimerze i ośmielę się napisać że lepszym niż w spa.
Flow pisze:Wstępne założenia to 5,5 ok 50 kucy i strzelanie >50m.
Jak poniżej 50m to i 4.5 się spisze, nawet w limicie.
Flow pisze:Kupie chrono, pompkę, lupkę, postrzelam ...
Kup od razu butlę. Szkoda kasy na pompkę. https://www.olx.pl/d/oferta/nowa-pelna- ... HwtKv.html
Awatar użytkownika
Flow
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
Arsenał:

Hordish, galatian i invader jakoś mi nie pasują, bt65 i herkulesa nie skreślam, podoba mi się gladius, szczególnie przeładowanie nad spustem i patent na dodatkowe magazynki. Podobno przy SPA mniej roboty, tańsze, z regiem itd.
PCP ma być >50m, zakładam że po sfaczeniu 100. Na 50 strzelam sprężyną h90 jak mam dobry dzień to skupienie przykrywam paczką śrutu.
Szczerze to nie miałem czasu siąść do tematu butli, ale masz racje, jak będzie gdzie nabić w pobliżu to biore butle.
Morzin pisze:Witka.
Trzeba tu i takich co wartę o 3 w nocy będą trzymać. :-)--
Coś czuje że tak może być 8-)
ODPOWIEDZ