Koledzy dobrze radzą. Nie kupuj gówna bo zniechęci cię do strzelania.
Wiatrowki UK
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Re: Wiatrowki UK
Siema
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Mam złe wspomnienia co do wyrobów gamo, choć bardziej ich śruty mnie zawiodły... A kilku forumowiczów dość szybko przerzucało się na "coś lepszego" po zakupie wiatrówki tej firmy.WojtasRnR pisze:No i prosze Cie abyś wyjasnil swoje slowa " Łojezu, tylko nie gamo
Jakiś czas temu stałem przed podobnym wyborem. Długo przed rejestracją tutaj, kupiłem sobie wysyłkowo łamańca "lider 44". Chinol to mało powiedziane... Mam jeszcze od niego kolbę. Ma zacieki z lakieru w kolorze rozwolnienia
Przemyśl zakup, poczekaj miesiąc-dwa i dopiero kup coś. Idą ciepłe miesiące, Artemis CP2 napędzany CO2 będzie idealny jeśli chodzi o cenę/wykonanie. Dużo informacji o nim uzyskasz tutaj jak by co. W razie odsprzedaży rocznego cepka praktycznie nie stracisz więcej niż 10% ( no chyba że dokupisz do niego chuj wie co i po co
A tak poza tym to klasycznie: Kup P15 w 6,35mm

- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
I dostępny w jukeju, widziałem w sklepie.arkadyjczyk pisze:Idą ciepłe miesiące, Artemis CP2 napędzany CO2 będzie idealny jeśli chodzi o cenę/wykonanie.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Ja nadal zamiast cp2 polecam cr600w 
Ten sam system tylko w ładnej osadzie.
Ten sam system tylko w ładnej osadzie.
- Urko
- Sponsor forum

- Arsenał: ABC
W Anglii to raczej niekoniecznie CP2. To chyba pistolet, więc limit 8J...
I jeszcze raz zwrócę uwagę na takiego Nemesis-a X:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=x8rliL-JiAY[/youtube] Webley Nemesis X (karabinek CO2 88g)
Bo całkiem fajnie wygląda jak na fabryczną przeróbkę "cepeka"
I jeszcze raz zwrócę uwagę na takiego Nemesis-a X:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=x8rliL-JiAY[/youtube] Webley Nemesis X (karabinek CO2 88g)
Bo całkiem fajnie wygląda jak na fabryczną przeróbkę "cepeka"
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Nie to ładne co ładne tylko co się komu podobaHordish pisze:Ten sam system tylko w ładnej osadzie.
Nie wiem jak to jest u nich ale raczej powinno być jakoś zdefiniowane co jest pistolem a co "riflem"Urko pisze:To chyba pistolet, więc limit 8J...
a ten webley to jakiś taki za taktyczny jak dla mnie

- Urko
- Sponsor forum

- Arsenał: ABC
Długość lufy 12 cali i brak możliwości odczepienia kolby. Ta druga rzecz, to nie wiem, czy to konkretny przepis ale gdy Umarex sprzedawał w Anglii swój "pistolet" RP5 z doczepioną kolbą w wersji 5,5mm to tę śrubkę (widać na zdjęciu od góry za szyną), którą się normalnie odkręca zrobili taką, by się nie dało...

- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Tu może być coś na rzeczy, bo cepik którego widziałem w gablocie też był z kolbą...Urko pisze:gdy Umarex sprzedawał w Anglii swój "pistolet" RP5 z doczepianą kolbą w wersji 5,5mm to tę śrubkę (widać na zdjęciu od góry za szyną), którą się normalnie odkręca zrobili taką, by się nie dało...
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
-
Edek
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Kral Puncher Jumbo 5.5.Air Masters 200
Cześć
- Johan
- VIP

- Arsenał: Red Dragon Luke Humphries Prestige - 24 gram:)) 2 kpl