Nowy na forum - witam wszystkich!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
-
signum76
- Bardzo Cichy

- Arsenał: AT44 S-10 TH 5,5 LONG + Delta Classic 3-9x40 + pompka Hatsan
Nowy na forum - witam wszystkich!
Od dłuższego czasu przymierzalem się do zakupu sprzętu pcp bo moja łamana Slavia jakaś taka slaba
Dłuższy czas myślałem, ze "nie dla psa kiełbasa" bo ceny zaczynały się od 3000zl... Aż tu ostatnio zobaczyłem ofertę Hatsan i mile się zdziwiłem. Tak więc podczas urlopu w kraju zaopatrzyłem się w AT44 s10 TH 5,5 Long i jestem szczęśliwym człowiekiem. Pierwsze pytania już wynikły więc zaraz będę zadawał, mam nadzieję, nieirytujące fachowców pytania.
- adriano
- Hunter

- Arsenał: mauser 1857 .54, Gibbs .40, hatfield .45 skałka , kentucky .54, 1777 Corrigé An IX .69, colt navy 1851 .36, remington nma .44, crosman 3576,
Re: Nowy na forum - witam wszystkich!
siem i pytaj śmiało 
- mlody
- Sponsor forum

- Arsenał: proca
- mleki
- Sponsor forum

- Arsenał: Vulcan mk1 .25
BSA R10 .22 - Lokalizacja: Lubuskie / UK
- lykanos
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Cześć
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- schadow
- Sponsor forum

- Arsenał:
Witam serdecznie 
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
-
jacol19799
- Sponsor forum

- Arsenał: QB 79 22