Tu można zobaczyć wielkość tajemniczego obiektu:

Nie żebym się czepiał, ale czy taki metalowy płatek nie może źle wpływać na pracę wiatrówki? Niestety, wiatrówka nadal źle działa i mam obawy, czy takich prezentów nie było więcej.
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

I od kogo/po kim. Ja wiem, RODO i takie tam pierdolety. Chyba że nówka i świadomy użytkownik forki to ciiiZderzak pisze:W jakim to sprzęcie @Urko??

Nawet jak nówka sklepowa,to chyba nikt nie rozbiera w sklepie całej wiatrówki i nie przegląda jej,to musisz sam szczęśliwy posiadaczu wymarzonej wiatrówki zrobić.Czyli tak na prawdę to jest twoja wina,bo fabryka tnie koszta,bo ma być tanio,sklep też tnie.Żeby potencjalny nabywca kupił u niego,więc odpowiedzialność spada na ciebie.Robeq pisze:I od kogo/po kim. Ja wiem, RODO i takie tam pierdolety. Chyba że nówka i świadomy użytkownik forki to ciiiZderzak pisze:W jakim to sprzęcie @Urko??

Karabinek jest stary. To: Air Arms EV2. Regulator za to nowość - Huma!arkadyjczyk pisze:Jeśli jest wklęsłe to jest to pewnie dno otworu które się tak ładnie wycięło po wierceniu. Pewnie nie miało żadnego wpływu na pracę ale sama obecność pokazuje tylko jak bardzo gówniana jest kontrola jakości. Co to znaczy ze wiatrówka "źle działa"?
Rozebrać do ostatniej śrubki, umyć, pozbyć się ostrych krawędzi, umyć drugi raz, założyć nowe uszczelki i złożyć z powrotem

Chodzi o to że firma wypuściła nowość Humy czy poprosru nowy kupiony w zwykłej wersji ?Urko pisze:Regulator za to nowość - Huma!

Oczywiście mam coś w tym stylu w planach. Tylko bez rega będę musiał uszczelnić dodatkowo kartusz. W tej wiatrówce, wymiana oryginalnego regulatora na humy wymaga usunięcia jednej uszczelki (niestety też likwiduje manometr kartusza!arkadyjczyk pisze:Jeśli jest taka możliwość, strzel bez rega z kartuszem napompowanym do 100 bar i będziesz wiedział co jest grane.