Regulacja spustu Reximex RP - skąd sprężyny ?

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
szatniarz
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
Arsenał: CP1
AA S400

Regulacja spustu Reximex RP - skąd sprężyny ?

Post autor: szatniarz »

Spust w moim Reximexie to tragedia, tak twardego działania nie miałem w żadnych karabinku.

Znalazłem nawet fajny filmik na YT jak się za to zabrać i to raczej nie problem.
https://www.youtube.com/watch?v=2uXon9Eto50

Tylko główne pytanie, skąd brać takie sprężyny na zamianę ? Nie znalazłem specjalnie taki ofert w necie.
Awatar użytkownika
śwagier
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał:

Re: Regulacja spustu Reximex RP - skąd sprężyny ?

Post autor: śwagier »

szatniarz pisze:Tylko główne pytanie, skąd brać takie sprężyny na zamianę ?
Ja w kralu uzylem kawalkow spręzynki od długopisu, a w CP1 - sprężynki z zapalniczki jednorazowej. Masa rzeczy i sprzętow ma w sobie spręzynki, trzeba poszukac i pokombinowac
generalnie:
1. Wazne jest by spręzynka miala odpowiednią średnicę zewn. i dobrze siadla w gnieździe - inaczej to grozi samostrzalem przy napinaniu zbijaka
2. to pistolet, więc nawet nie mysl o ustawianiu spustu na pierd, skutki moga byc oplakane
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
szatniarz
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
AA S400

Nom, nie mówię że zaraz pierd, ale teraz to naprawdę dramat. Miałem wcześniej cp1 i tam naprawdę działało to delikatniej niż tutaj.
Porównałbym to do naciśnięcia stopą, a nap#!$@!$ z buta.

Myślałem już o wyciąganiu ich z różnych długopisów itp, aczkolwiek liczyłem że gdzieś po prostu kupie jakieś zestawy jak człowiek :)
1darioo
Czytający
Czytający
Arsenał: HW 50S 4.5 mm + DOC
Walther LG 55 4.5 mm

Post autor: 1darioo »

W tym pistolecie , bardziej chodzi o chropowatość elementów spustu , bo tam jest tragedia, trzeba je wypolerować na lustro i wtedy jest miodzio, 1 sprężynkę mozna zmienić albo i nie zależy kto co lubi.
szatniarz
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
AA S400

Dla potomnych, sprężynka z długopisu reklamowego rozwiązała jak dla mnie problem. nie jest to działanie na pierdnięcie ale nawet takiego nie chciałem. Ale opór w 2 kroku zdecydowanie mniejszy i strzela się lepiej.
ODPOWIEDZ