Budowa rega do chińskiego pcp
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Re: Budowa rega do chińskiego pcp
W iglicy przepoleruj stożek a w plastiku zrób mała fazkę.
Pogłębiaczem lub nożem na tokarce.
Pogłębiaczem lub nożem na tokarce.

Stary pierdziel ale nie alkoholik
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Możęsz kilka -naście razy wklepać uszczelkę by się ułożyła i wkleić na Loctite do pracy pod ciśnieniem .
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Zrobiłem jak pisaliście i jak na razie lipa,choć mały postęp jest,teraz gaz ucieka z kartusza w pięć minut,a wcześniej w 30 sekund... coś jeszcze chyba robię nie tak,muszę nad tym popracować ale na razie trochę za zimno żeby pół dnia w garażu siedzieć. Jeśli idzie o materiał na uszczelkę to poliamid pa6 będzie odpowiedni czy lapiej zastosować teflon?
-
Beorn
- Sponsor forum

- Arsenał:
A przypadkiem powietrze nie ucieka między plastikiem a korpusem 
Semi-auto Full auto fan
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Raczej mało prawdopodobne bo uszczelka jest w korpusie na wcisk,a dodatkowo na zewnątrz ma oring aby lepiej się uszczelniała. Ale sprawdzę tą ewentualność jak tylko wymyślę na to sposób. A czy przypadkiem w at nie ma dwóch oringów,jednego dookoła uszczelki a drugiego pod uszczelką?
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Raczej nie bo zmienił się czas spierdzielania.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Teflon jest dobry ale miękki i po czasie się mocno odgniata.
Taka natura ptfe.
Poliamid jest super ale pomimo jednego gatunku różnią się właściwościami.
Tańsze z allegro przeważnie są do d...y.
Taka natura ptfe.
Poliamid jest super ale pomimo jednego gatunku różnią się właściwościami.
Tańsze z allegro przeważnie są do d...y.

-
Beorn
- Sponsor forum

- Arsenał:
W at jest jeden oring 10x1 jak się nie mylę co do wymiaru .
Semi-auto Full auto fan
- lykanos
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Zgadza się w AT44 jest 1 oring na zewnątrz (teflonowej tulejki / uszczelnienia) 7x1 http://airgun-hunting.pl/oringi-hatsan-at44-t1837.htmlBeorn pisze:W at jest jeden oring 10x1 jak się nie mylę co do wymiaru .
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Za nerwowy jestem chyba na takie roboty,po około 30 próbach poddałem się,kombinowałem z różnymi kształtami otworu w uszczelce,brak fazki,mała,duża fazka,różne konty,docieranie gniazda w uszczelce iglicą,polerowanie pastą polerską i lipa,za każdym razem połączenie jest nieszczelne. Iglica jest gładka jak lustro,śmiało można się w niej przeglądać. Nie wiem jak Wy i turcy to robicie bo mnie nie wychodzi za cholerę
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Coś jest nie tak skoro nie chce się uszczelnić.
Może cieknie po zaworze?
Iglica nawet jak cieknie przy 100 bar to wystarczy wykonać strzał na sucho i ciśnienie ja dobije.
Może cieknie po zaworze?
Iglica nawet jak cieknie przy 100 bar to wystarczy wykonać strzał na sucho i ciśnienie ja dobije.

- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Biorę pod uwagę taką ewentualność,ale na razie nie mam jak tego sprawdzić ,jak się wkurzę to kupię oryginalny zawó i go bezczelnie obtoczę do wymaganej średnicy kartusza i będzie po sprawie...chociaż szkoda mi na to kasy
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
A spróboj zrobić z mosiądzu ten pierścień co robisz z plastiku i wykonać z plastiku grzybek uszczelniający.

- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Wielkie dzięki za pomoc wszystkim!
Wydaje mi się że odniosłem sukces tak zwanym rzutem na taśmę,a minowicie użyłem stalowej iglicy i ostatnej wadliwie wytoczonej uszczelki z zamałym otworem pod iglicę. Otwór potraktowałem rozwiertaczkiem,uszczelkę wbiłem na miejsce i zamontowałem iglicę potem kilkakrotnie przywaliłem w nią młotkiem za każdym razem obracając ją o kilkadziesiąt stopni. Zawór teraz praktycznie milczy...na razie zamykam kombinacje z zaworem żeby spierniczyć w miarę dobrego efektu. Jutro robię testy na chrono.
P.s.
Strasznie mi się rozpanoszyły na działce "gruchające latające szczury" jak kombinowałem z "deratyzatorem"
Wydaje mi się że odniosłem sukces tak zwanym rzutem na taśmę,a minowicie użyłem stalowej iglicy i ostatnej wadliwie wytoczonej uszczelki z zamałym otworem pod iglicę. Otwór potraktowałem rozwiertaczkiem,uszczelkę wbiłem na miejsce i zamontowałem iglicę potem kilkakrotnie przywaliłem w nią młotkiem za każdym razem obracając ją o kilkadziesiąt stopni. Zawór teraz praktycznie milczy...na razie zamykam kombinacje z zaworem żeby spierniczyć w miarę dobrego efektu. Jutro robię testy na chrono.
P.s.
Strasznie mi się rozpanoszyły na działce "gruchające latające szczury" jak kombinowałem z "deratyzatorem"
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
One też dają się lubić, polecam pomidorowa