Drobna uwaga dla użytkowników.

Witalnia – witamy nowych użytkowników forum airgun-hunting.pl. Przywitaj się, poznaj społeczność i dołącz do dyskusji :-)--

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Terrormachine
Hunter
Hunter
Arsenał: Remington 1858 .44
Walther Classus 5.5
Coś fajnego w szafie

Re: Drobna uwaga dla użytkowników.

Post autor: Terrormachine »

Ale giełdy szkoda...kurwa,zapomniałem o wifi i założyłem konto z kompa matki,na mailu żony i...BAN 9-g-=6 :-)5-
Awatar użytkownika
Paweł 1983
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał: Hatsan 90 QT SAS II gen 4,5mm - w limicie,zwykly Spring. Po tuningu !!!

Post autor: Paweł 1983 »

Ja ani Bezowego ani Tawerny zbytnio nie lubie. Choc jest tam zarejstrowany. Nasze forum jest NAJLEPRZE ;-) . Mozna sobie czasamu nawtykac puzniej wirtualne piwko wypic . A jak potrzeba to dobra rade tez sie dostanie ;-). Pozatym znam dwuch uzytkownikow bezowego i tawerny. T o jak piszecie maja inne poglady . I dziwny tok myslenia. Czasami z nimi na strzelanie sie ustawiam w takich ruinach spalonego szpitala mozna tam pykac. I raz trafil sie szczurek i chcialem go odpalic to ile sie nasluchalem . To bylo ponad trzy tygodnie temu. I juz mnie nie zapraszaja na wspulne strzelanko ;-)
Paweł
BiMa

Post autor: BiMa »

Paweł boś ty psychol , do biednego szczura strzelać, takie pożyteczne zwierzaki :-D :-) :-) :-)
Awatar użytkownika
Paweł 1983
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał: Hatsan 90 QT SAS II gen 4,5mm - w limicie,zwykly Spring. Po tuningu !!!

Post autor: Paweł 1983 »

BiMa pisze:Paweł boś ty psychol , do biednego szczura strzelać, takie pożyteczne zwierzaki :-D :-) :-) :-)
Ja to mysle , ze oni tez wala do szczura itp! Tylko , ze sie nie przyznaja . A szczur naprawde pozyteczny ;-)
Paweł
Awatar użytkownika
misza
Zasłużony Hunter i Sponsor
Zasłużony Hunter i Sponsor
Arsenał:

Post autor: misza »

Ja to mysle , ze oni tez wala do szczura itp! Tylko , ze sie nie przyznaja . A szczur naprawde pozyteczny ;-)[/quote]
U nielubionego sąsiada w spichrzu.
Adam1
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Post autor: Adam1 »

… kontynuacja postu z działu Witalnia:

Nie jestem pewien czy sytuacja, którą chcę opisać dotyczy forum które tutaj omawiacie ale czuję, że jest coś jest na rzeczy.
Otóż parę dni temu postanowiłem zakupić wiatrówkę i bliżej zapoznać się ze sportem strzeleckim (a właściwie ze związaną z tym rekreacją).
Po przejściu procedury rejestracyjnej umieściłem tam post, którego fragment przytaczam parę linijek poniżej. W ciągu 2 dni post przeczytało kilkanaście osób, trzy z nich wypowiedziały się merytorycznie, czwartą osobą był Administrator który odebrał mi prawo do pisania na 2 miesiące za naruszenie regulaminu (poruszenie tematu strzelania do zwierząt).
Nie mogłem pisać ale mogłem czytać odpowiedzi innych na mój post z których 2 lub 3 były ściśle merytoryczne a jedna od Moderatora brzmiała mniej więcej następująco:
Po co odpisujecie skoro gość został zablokowany na długo?
W międzyczasie liczba czytających wydłużyła się znacznie. Na drugi dzień cały wątek został wykasowany więc nawet nie miałem możliwości zapoznania się z fachowymi opiniami innych osób .
Moje odczucia i komentarze do całej sytuacji są następujące:
- ewidentnie przekroczyłem zasady regulaminu, biorę to „na klatę” i akceptuję 2 miesięczny ban.
- nie mogę zaakceptować cytowanej wypowiedzi Moderatora, gdyż jest to w lekceważącym tonie
sformułowane stwierdzenie zniechęcające do jakichkolwiek kontaktów w przyszłości.
- wykasowanie wątku jedynie potwierdza, że jestem (czy też będę) niechętnie widzianym
uczestnikiem tamtego forum.
- na każdym cywilizowanym forum jeżeli jakiś żółtodziób, czy nowy użytkownik palnie jakąś głupotę
to się go ostrzega i instruuje a dopiero w razie recydywy nakłada się ostrzejsze sankcje.
Niestety tamten Administrator i dzielnie mu sekundujący Moderator przypominają mi tępego
gliniarza stojącego za winklem z „suszarką” w łapie i czerpiącego sadystyczną przyjemność z
upolowania jakiegoś nieostrożnego „jelenia”
- na forum o którym piszę swobodnie porusza się kwestie związane z zagadnieniem ponadlimitowego zwiększania mocy wiatrówek. Z niektórych wypowiedzi nawet średnio inteligentna małpa z krakowskiego zoo wywnioskuje , że celem takich przeróbek będzie kłusownictwo. W takie dyskusje Administrator nie wkracza mimo że są one jedynie bardzo powierzchownie zakamuflowane.
- Taka obłuda jest dla mnie nie do zaakceptowania i będę omijał tamte forum dalekim łukiem. A szkoda bo kilku z odpowiadających na mój post osób pomogło mi.
Mocno żałuję że nie będzie mi dana możliwość podziękowania tym osobom. Ale może przez przypadek trafią tutaj i domyślając się o co chodzi przyjmą moje podziękowanie
(występuję tu pod innym nickiem).
- tematykę legalności strzelania do szkodników wstępnie skonsultowałem (telefonicznie) z kilkoma
znajomymi leśnikami i myśliwymi ale wnioski z tego płynące pozostawię na inną okazję.
Poniżej kontrowersyjny fragment opisywanego postu, który spowodował moje kłopoty:

Cel: strzelanie rekreacyjne, trochę zabawy z wnukami, po nabyciu elementarnej wprawy może się uda uwolnić sąsiada od kilkunastu szczurów które się pojawiły w okolicy, oraz utrupienia paru srok i sój (krew mnie zalewa jak widzę bezczelne sroki wyciągające z gniazda młode pisklaki kosów)
Nie przewiduję uczestnictwa w żadnych zawodach, czy konkursach (chyba że w obrębie najbliższych przy grillu)
Warunki: działka córki – w najszerszym miejscu ponad 100 m i łatwa możliwość zaimprowizowania nawet sensownej strzelnicy. Ponadto paru znajomych myśliwych, oraz leśników w kompleksie lasów Janowskich i w Borach Tucholskich. Na pewno pomogą przy wyborze bezpiecznego miejsca do postrzelania .

W tematach ściśle technicznych przenoszę się do działu Broń otwierając wątek dotyczący moich pytań i prośby o radę (Wybór sprzętu – budżet ok. 2500 zł)

Pozdrawiam, Adam1
BiMa

Post autor: BiMa »

A chuj im w dupę baranom :-)
Awatar użytkownika
Żurek
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Panzer M4 12ga
CZ457 At-One .22lr
S&W Victory .22lr
Bersa Thunder 22/6 .22lr
HK SFP9M 9x19
KelTec S2K 9x19
RIA 1911 Rock .45ACP
Zastava M70 .32ACP
Howa 1500 Varmint .308Win

Post autor: Żurek »

Ehhh, sraczkowy jest do dupy :), założyłem tam konto równocześnie z założeniem konta tutaj, ale kilka razy zaledwie tam wszedłem. A to co opisuje coraz więcej osób, coraz bardziej mnie zniechęca aby tam zajrzeć
Awatar użytkownika
CPV
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Hatsan Galatian .22 Bullpup + Eaglevision FAE-S50 + Marcool Alt 4-16x44

Post autor: CPV »

Haha, ja tam odpisałem Tobie i czułem ze dostaniesz bana to i mala reklama zagoscila:)
KLIK -> Mój Galatian( ͡° ͜ʖ ͡° )
Obrazek
Awatar użytkownika
Loaded
Hunter
Hunter
Arsenał: BT 65 RBW 6.35

Post autor: Loaded »

Adam1 pisze:… kontynuacja postu z działu Witalnia:

Nie jestem pewien czy sytuacja, którą chcę opisać dotyczy forum które tutaj omawiacie ale czuję, że jest coś jest na rzeczy.
Otóż parę dni temu postanowiłem zakupić wiatrówkę i bliżej zapoznać się ze sportem strzeleckim (a właściwie ze związaną z tym rekreacją).
Po przejściu procedury rejestracyjnej umieściłem tam post, którego fragment przytaczam parę linijek poniżej. W ciągu 2 dni post przeczytało kilkanaście osób, trzy z nich wypowiedziały się merytorycznie, czwartą osobą był Administrator który odebrał mi prawo do pisania na 2 miesiące za naruszenie regulaminu (poruszenie tematu strzelania do zwierząt).
Nie mogłem pisać ale mogłem czytać odpowiedzi innych na mój post z których 2 lub 3 były ściśle merytoryczne a jedna od Moderatora brzmiała mniej więcej następująco:
Po co odpisujecie skoro gość został zablokowany na długo?
W międzyczasie liczba czytających wydłużyła się znacznie. Na drugi dzień cały wątek został wykasowany więc nawet nie miałem możliwości zapoznania się z fachowymi opiniami innych osób .
Moje odczucia i komentarze do całej sytuacji są następujące:
- ewidentnie przekroczyłem zasady regulaminu, biorę to „na klatę” i akceptuję 2 miesięczny ban.
- nie mogę zaakceptować cytowanej wypowiedzi Moderatora, gdyż jest to w lekceważącym tonie
sformułowane stwierdzenie zniechęcające do jakichkolwiek kontaktów w przyszłości.
- wykasowanie wątku jedynie potwierdza, że jestem (czy też będę) niechętnie widzianym
uczestnikiem tamtego forum.
- na każdym cywilizowanym forum jeżeli jakiś żółtodziób, czy nowy użytkownik palnie jakąś głupotę
to się go ostrzega i instruuje a dopiero w razie recydywy nakłada się ostrzejsze sankcje.
Niestety tamten Administrator i dzielnie mu sekundujący Moderator przypominają mi tępego
gliniarza stojącego za winklem z „suszarką” w łapie i czerpiącego sadystyczną przyjemność z
upolowania jakiegoś nieostrożnego „jelenia”
- na forum o którym piszę swobodnie porusza się kwestie związane z zagadnieniem ponadlimitowego zwiększania mocy wiatrówek. Z niektórych wypowiedzi nawet średnio inteligentna małpa z krakowskiego zoo wywnioskuje , że celem takich przeróbek będzie kłusownictwo. W takie dyskusje Administrator nie wkracza mimo że są one jedynie bardzo powierzchownie zakamuflowane.
- Taka obłuda jest dla mnie nie do zaakceptowania i będę omijał tamte forum dalekim łukiem. A szkoda bo kilku z odpowiadających na mój post osób pomogło mi.
Mocno żałuję że nie będzie mi dana możliwość podziękowania tym osobom. Ale może przez przypadek trafią tutaj i domyślając się o co chodzi przyjmą moje podziękowanie
(występuję tu pod innym nickiem).
- tematykę legalności strzelania do szkodników wstępnie skonsultowałem (telefonicznie) z kilkoma
znajomymi leśnikami i myśliwymi ale wnioski z tego płynące pozostawię na inną okazję.
Poniżej kontrowersyjny fragment opisywanego postu, który spowodował moje kłopoty:

Cel: strzelanie rekreacyjne, trochę zabawy z wnukami, po nabyciu elementarnej wprawy może się uda uwolnić sąsiada od kilkunastu szczurów które się pojawiły w okolicy, oraz utrupienia paru srok i sój (krew mnie zalewa jak widzę bezczelne sroki wyciągające z gniazda młode pisklaki kosów)
Nie przewiduję uczestnictwa w żadnych zawodach, czy konkursach (chyba że w obrębie najbliższych przy grillu)
Warunki: działka córki – w najszerszym miejscu ponad 100 m i łatwa możliwość zaimprowizowania nawet sensownej strzelnicy. Ponadto paru znajomych myśliwych, oraz leśników w kompleksie lasów Janowskich i w Borach Tucholskich. Na pewno pomogą przy wyborze bezpiecznego miejsca do postrzelania .

W tematach ściśle technicznych przenoszę się do działu Broń otwierając wątek dotyczący moich pytań i prośby o radę (Wybór sprzętu – budżet ok. 2500 zł)

Pozdrawiam, Adam1

Bardzo wnikliwie przeprowadzona analiza. Tylko na chuj tam pisać o waleniu do zwierząt?? Toż wiadomo że ban z mety na dłuuuugo. Jak lubicie prowokować to i macie. Chyba że chodzi o podbicie popularności na AGH, jaki to ja jestem gnębiony na beżowym... I po co o tym tak opowiadać? No weź mi Adaś powiedz :-D
Awatar użytkownika
hani
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Post autor: hani »

Nie wszyscy/ a ty no taki zmień sobie nazwę na "wujek dobra rada".Kurwa nie ma tematu żebyś nie wtrącił swoje 3 grosze mundrości wszelakiej :-D a to że masz konto na beżowym to sie da wyczuć na odległość.Tu masz od pól roku i 1,5k postów :mrgreen: a założe się że na beżowym minimum od 3.Przesiąkłeś tą "poprawnością" :-P
Awatar użytkownika
Antonio
Administrator
Administrator
Arsenał:

Post autor: Antonio »

Nie bić się młodzieży :lol:
Obrazek
Stary pierdziel ale nie alkoholik ;-)
Awatar użytkownika
hani
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Nie będę tak uprzejmy i się nie odpierdolę OK ? :-D Na uprzejmości trzeba sobie zaslużyć :mrgreen:

Antonio to mi napisałeś komplement :lol:
Awatar użytkownika
jakiii
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Post autor: jakiii »

hani pisze:Nie będę tak uprzejmy i się nie odpierdolę OK ?
No to goń się ! :lol:
Awatar użytkownika
hani
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Pytał się ciebie kiedyś o coś ktoś ? Nie , więc trzym morde :lol:
ODPOWIEDZ