Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Jestem zupełną "nogą" jeśli chodzi o wykonanie czegoś z drewna. Zrobiłem kilka rzeczy dla domu ale tek prostych że naprawdę nie ma się czym chwalić.
Mówią że głupich pytań nie ma - od czego polecicie zacząć?
Chodzi mi o coś co jej proste do wykonania (ale nie jest deską do krojenia ) fajnie by było efekciarskie i robiło efekt "wow".
W necie może coś znajdę a może nie, za dużo stron o niczym konkretnym.
Musisz mieć zdolności plastyczne-jeśli chcesz rzeźbić na przykład.Ja próbowałem swego czasu u brata nauczyć się rzeźby-ale beka z tego wyszła.Brat od zawsze dobrze szkicował i to jest połowa sukcesu.Jeśli posiadasz takie umiejętności to zacznij rzeźbić w mydle-miękki materiał,łatwy w obróbce i tańszy od drzewa jak coś spierdzielisz.Jak ci będzie wychodziło to potem drewno.Sprzęt -dłuta itp jest stosunkowo tani ale trzeba mieć talent.
Nie mówię o rzeźbie, raczej o jakiś wycinankach-naklejankach jakie kiedyś były modne może coś innego przyjdzie mi do głowy, jeszcze nie wiem.
Skąd ten pomysł od czapy? Od kolegi mogę dostać kawałek deski teakowej. Za cienkie na blat za wąskie na stół. Drewno warte niemało więc chciałbym je jakoś racjonalnie zużyć. Kolega też nie ma na to pomysłu, może ktoś z Was ma.
Pytanie co chcesz,z czego o do czego robić,wyedy da się określić co będziesz potrzebował .
Kup sobie wyrzynarkę włosową i kawał sklejki i potrenuj zanim przerobisz deogi materiał na trociny.
loopess pisze:Pytanie co chcesz,z czego o do czego robić,wyedy da się określić co będziesz potrzebował .
Kup sobie wyrzynarkę włosową i kawał sklejki i potrenuj zanim przerobisz deogi materiał na trociny.
Oczywista. W sumie taki był zamysł ale cieszę się że ktoś to potwierdził.