Oksyda
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- ninalken
- Sponsor forum

- Arsenał: Różne takie tam...
Oksyda
Poproszę o radę, opinie.
W karabinku została przetoczona końcówka lufy na długości ok.30mm pod adapter tłumika.
Pytanie czy da się nie ingerując w całość położyć oksydę na końcówkę lufy ew. w inny sposób zamaskować.
I prośba o opinię na temat takiego specyfiku https://allegro.pl/oferta/ktj-system-cz ... 0092788326 ktoś używał? nada się do miejscowego nałożenia?
W karabinku została przetoczona końcówka lufy na długości ok.30mm pod adapter tłumika.
Pytanie czy da się nie ingerując w całość położyć oksydę na końcówkę lufy ew. w inny sposób zamaskować.
I prośba o opinię na temat takiego specyfiku https://allegro.pl/oferta/ktj-system-cz ... 0092788326 ktoś używał? nada się do miejscowego nałożenia?
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Re: Oksyda
Mam taki specyfik i wielokrotnie go używałem. "oksydowałem" nim nawet większe elementy ale nie spodziewaj się, że będzie pikobelo. Oksyda powstająca w wyniku działania tego preparatu jest nietrwała i ma jaśniejszy odcień od oksydy tworzonej na gorąco. Efekt uzyskasz lepszy jak nałożysz kilkukrotnie.
- ninalken
- Sponsor forum

Spoko, karabinek "stary", chodzi o to żeby końcówka "nie świeciła". Robiłem renowację osady olejem tej firmy i mogę polecić.
Czyli do doraźnego użycia może być?
Czyli do doraźnego użycia może być?
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Do doraźnego jak najbardziej może być. Ważne by dobrze odtłuścić, Jak wygłaskasz metal na lustro to oksyda będzie cienka i jasna więc nie przesadzaj z polerowaniem.
- ninalken
- Sponsor forum

Dzięki, w takim razie zamawiam i działam.
- ninalken
- Sponsor forum

To mnie przekonuje... tylko tu chodzi o końcówkę lufy.
Ps. Nawet mam taki kartusz
A tak na serio to samą koniec lufy jak zanurzę i pobulgocze te 20 min to będzie oki? Tylko robiłeś cały przedmiot i jak to w praktyce wyglądało?
Ps. Nawet mam taki kartusz
A tak na serio to samą koniec lufy jak zanurzę i pobulgocze te 20 min to będzie oki? Tylko robiłeś cały przedmiot i jak to w praktyce wyglądało?
- ninalken
- Sponsor forum

Ok. Zorganizuje sprzęt i spróbuję.