Noże firmy Ruike - ktoś poleca?
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Zderzak
- Hunter

- Arsenał:
Noże firmy Ruike - ktoś poleca?
Szukam noża wielozadaniowego, który będzie przyzwoity, nie stanie się kółkiem po kilku ruchach ale też nie przygniecie ceną, tak aby w razie czego bez żalu wymienić na nowy.
Zainteresowała mnie firma Ruike i ich produkty gdzie za 100-150zł można coś kupić.
Znacie? Możecie się wypowiedzieć? Jako przykład podlinkuje tani produkt, który teoretycznie powinien spełnić moje oczekiwania. https://allegro.pl/oferta/noz-ruike-p80 ... 4988960275
Zainteresowała mnie firma Ruike i ich produkty gdzie za 100-150zł można coś kupić.
Znacie? Możecie się wypowiedzieć? Jako przykład podlinkuje tani produkt, który teoretycznie powinien spełnić moje oczekiwania. https://allegro.pl/oferta/noz-ruike-p80 ... 4988960275
Jeśli nie potrafisz określić celu, określ swoją pasję. Twoja pasja doprowadzi cię wprost do celu.
T.D. Jakes
T.D. Jakes
-
mpkmpk
- Początkujący Hunter

- Arsenał: tak
Re: Noże firmy Ruike - ktoś poleca?
przy takich wymaganiach, to mora companion :)Zderzak pisze:będzie przyzwoity, nie stanie się kółkiem po kilku ruchach ale też nie przygniecie ceną, tak aby w razie czego bez żalu wymienić na nowy.
ruike z tego, co słyszałem klepią w tej samej fabryce, co sanrenmu, więc stosunek cena/jakosc powinien być przyzwoity.
-
wnukrybaka
- Zainteresowany

- Arsenał: Różne takie...
Składanego nie mam i raczej nie polecam.Natomiast posiadam Ruike Jager F118 full-tang. Cena nie jest wygórowana jesli chodzi o jakość wykonania i ostrze. W komplecie jest bardzo wygodna pochwa z klipsem obrotowym do paska. Bardzo wygodna i poręczna. Nóż, którym można rąbać drewno na ognisko bez obawy uszkodzenia. Zawsze towarzyszy mi na moje wyprawy wędkarszkie i nigdy nie zawiódł. Z czystym sercem polecam.
-
Jim Carrey
- Tropiciel

- Arsenał: Kalibrgun Cricket Mini Carabine .22 + Discovery MS 6-24×42 AOAC
Vulcan 3HP .25 + PARD NV-008SP2 LRF 940nm
Polecam firme Cold Steel :)
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Szukam fajnego, ale taniego auta....
Bierz porsche! Jest zajebiste
Bierz porsche! Jest zajebiste
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- Angel
- Hunter

- Arsenał: Liszaj + nokto
Jeśli szukasz taniego foldera to weź RATa.
Raczej nic lepszego w teren w tej cenie nie znajdziesz.
Patyka zastruga, żarcie zrobi,
Stal przyzwoita (AUS8 lub D2), pełny płaski, okładziny G10.
Raczej nic lepszego w teren w tej cenie nie znajdziesz.
Patyka zastruga, żarcie zrobi,
Stal przyzwoita (AUS8 lub D2), pełny płaski, okładziny G10.
-
mpkmpk
- Początkujący Hunter

RAT jest bardzo spoko. tyle, że jak zaczynał być spoko, to kosztował stówkę, a nie jak teraz patrzę - prawie trzy.
Sądzę, że jakby się dobrze rozejrzeć, to powinno znaleźć się cośz lepszym "bang for buck".
Ale jak pominąć moje zrzędzenie, że wszystko co raz droższe, to tak, RAT to bezpieczny wybór.
Sądzę, że jakby się dobrze rozejrzeć, to powinno znaleźć się cośz lepszym "bang for buck".
Ale jak pominąć moje zrzędzenie, że wszystko co raz droższe, to tak, RAT to bezpieczny wybór.
- mr. White
- Hunter

- Arsenał:
Ja też polecę Cold Steela. Jest tam dość duża rozpiętość cenowa i dużo modeli do wyboru.
- sp5it
- Hunter

- Arsenał: Korkowiec z odpustu
w tym budżecie Mora.
M
M
- Diler
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: ...
Też mam ten model tylko Olive bardzo fajny nóż i kabura bardzo dobrze wykonanawnukrybaka pisze:Składanego nie mam i raczej nie polecam.Natomiast posiadam Ruike Jager F118 full-tang. Cena nie jest wygórowana jesli chodzi o jakość wykonania i ostrze. W komplecie jest bardzo wygodna pochwa z klipsem obrotowym do paska. Bardzo wygodna i poręczna. Nóż, którym można rąbać drewno na ognisko bez obawy uszkodzenia. Zawsze towarzyszy mi na moje wyprawy wędkarszkie i nigdy nie zawiódł. Z czystym sercem polecam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zderzak
- Hunter

- Arsenał:
No słuchaj, wymieniona mora może nie wygląda ładnie ale ładna miska jeść nie dajempkmpk pisze:przy takich wymaganiach, to mora companion :)Zderzak pisze:będzie przyzwoity, nie stanie się kółkiem po kilku ruchach ale też nie przygniecie ceną, tak aby w razie czego bez żalu wymienić na nowy.
ruike z tego, co słyszałem klepią w tej samej fabryce, co sanrenmu, więc stosunek cena/jakosc powinien być przyzwoity.
No nic, przeglądam dalej co polecacie i zobaczymy..
Ruike jager - świetnie wygląda i wieżę, że genialny ale znacząco przekracza budżet
Jeśli nie potrafisz określić celu, określ swoją pasję. Twoja pasja doprowadzi cię wprost do celu.
T.D. Jakes
T.D. Jakes
- stres
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: HW30
Z chińskich podjebek to mogę polecić Ci te...kiedyś na knives chłopaki bili z nich bekę,po testach okazało się że to wcale nie tanie chińskie badziewie.Miałem sztukę i z tego co pamiętam to fajny nożyk,wykonanie przyzwoite,do tego zadziwiająco płynna mechanika,nie gubił ostrości.Co prawda miałem go dawno,nie wiem jak dziś z jakością,ale sądzę że majfrend utrzymał...tu masz kilka modeli miałem 710 mały ale wariat
https://militaria.pl/c/noze-skladane-sanrenmu-8870
710 inspirowany Sebenzą.
https://militaria.pl/c/noze-skladane-sanrenmu-8870
710 inspirowany Sebenzą.
- sp5it
- Hunter

Mam 710 EDC classic. Szkoda na to 8 dych.
Ten wart stówki. Podjebka Benchmade 535 https://aliexpress.com/item/1005007477491262.html
Mam, jest bardzo OK. Poza materiałem ostrza oryginałowi nie ustępuje.
M
Ten wart stówki. Podjebka Benchmade 535 https://aliexpress.com/item/1005007477491262.html
Mam, jest bardzo OK. Poza materiałem ostrza oryginałowi nie ustępuje.
M
-
mpkmpk
- Początkujący Hunter

i od JUFULE, w odróżnieniu od większości pozostałych dilerów podjebek benchmade można się przynajmniej dowiedzieć z jakiej faktycznie stali jest ostrze ;)sp5it pisze: Mam, jest bardzo OK. Poza materiałem ostrza oryginałowi nie ustępuje.
Niemniej wypada wspomnieć, że tak oryginalny bugout, jak i klony nie mają stali na całej długości uchwytu i praktycznie cała konstrukcja trzyma się na plastikowych okładzinach. Nie jest to zatem nóż do ciężkiej pracy.
- sp5it
- Hunter

Dlatego wcześniej polecałem Morę.
To świetny wół roboczy.
Mora Comapnion Heavy Duty MG Carbon to super nóż w tej cenie. Mam kilka lat, używam często i intensywnie. Nie do zajechania.
M
To świetny wół roboczy.
Mora Comapnion Heavy Duty MG Carbon to super nóż w tej cenie. Mam kilka lat, używam często i intensywnie. Nie do zajechania.
M