jak rzucić palenie Desmoksan
Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio
- Huzi
-
- Arsenał: Sata jet 5000
Czajna szmelc
Jak co roku
szukam sposobu na pozbycie się nałogu próbował ktoś? ? Może jakieś inne patenty.

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
- zapek-1974
Paliłem 15 lat po dwie paczki dziennie , w pracy nawet więcej. Pewnego dnia , a było to 13 lat temu kupiłem w aptece plastry niqitin , zadziałały od pierwszego dnia i nie pale do dzisiaj. Ponoć i tak w tym wszystkim jest najważniejsza silna wola . Powodzenia w rzucaniu tego bezsensownego nałogu.
- Huzi
-
Czajna szmelc
Re: Desmoksan
Plasterki? Jeszcze nie próbowałem, tabeksy i nikoretki były pomagały na dwa może trzy dni potem chodziłem wkurwiony na cały świat i znów zaczynałem palić.
- WD-40
- Arsenał: Daystate nastepny Daystate
Ja śię przerzuciłem na elektroniki już trzy lata jak palę na prąd nie jest to sposób na pozbycie sie nałogu ale jakaś droga łatwiej zrezygnować z elektronika niż z tradycyjnego.Jest jeszcze zaleta nie śmierdzisz jak żul a roztaczasz aromaty zapachowe np.Arbuza 

- WD-40
- Arsenał: Daystate nastepny Daystate
sobol napisał(a):Nie mogę tego palić dusi mnie jak uj
A jak zaczynałeś ćmiki pociągać to cię nie dusiły

- luki
-
- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
Ja palilem 17 lat i już mnie denerwowalo troszkę ze rano z kaszlem się budzilem I poszedłem na taki zabieg elektryczny nazwijmy to tak i od marca nic
A jest jeszcze champix drogi trochę ale pomaga w 100% miałem zucilem ale niepotrzebnie zapaliłem po 4 miesiącach fajkę i już poszlo

A jest jeszcze champix drogi trochę ale pomaga w 100% miałem zucilem ale niepotrzebnie zapaliłem po 4 miesiącach fajkę i już poszlo

- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Podobno bardzo skuteczną jest hipnoza ,znajomi 4 z pięciu przestało jeden wrócił po pół roku,ale wg. mnie to zabrakło silnej woli.Nie paliłem po kilka razy i po sobie mogę powiedzieć jedno TY MUSISZ BYĆ ZDECYDOWANY wszelkie wspomagacze owszem lecz tylko od CIEBIE zależy reszta.Nie palę ponad 20 lat (zgubiłem rachubę ile),a potrafiłem wciągnąć od 2 do 4 paczek na dobę.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- luki
-
- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
Najbardziej człowiek odczuwa zucenie palenia do 4 godz później to już tylko z górki znaczy chęć zapalenie spada
- syntezator
-
- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Koledze pomógł e-papieros (najpierw palił wkłady z nikotyną, a potem już bez, a potem przestał palić).
- Huzi
-
Czajna szmelc
Re: jak rzucić palenie Desmoksan
Idę po robocie po desmoksan zobaczymy.
- daras
-
- Arsenał:
Paliłem sporo, ale kiedyś latem obudziłem się i stwierdziłem że od dziś nie palę i tak w lipcu minie 15 lat. Nie naklejałem żadnych plastrów ani nie brałem środkó zastępczych, to trzeba zrobić siłą woli i to wszystko. Wcześnije próbowałem rucać 4 razy, zawsze wyznaczałem sobie jakąś datę, najdłużej udało mi się nie palić przez tydzień. To musi być spontaniczna decyzja i mocna siła aby się powstrzymać toi wszystko. Myślałem że będzie to trudniejsze, a wcale tak nie było.
Jedynie na początku pozostał mi nabyty odruch sięgania po papierosy kiedy usiadłem przed telewizorem, a że nie miałem ich w zasięgu ręki to nie mogłem po nie sięgnąc. MOja żona widząc to że nie palę zrobiła to samo po dwóch tygodniach i też rzuciła nie wspomagając się niczym.
Musisz postanowić że nie palisz i tyle.
Niech moc będzie z Tobą.
Jedynie na początku pozostał mi nabyty odruch sięgania po papierosy kiedy usiadłem przed telewizorem, a że nie miałem ich w zasięgu ręki to nie mogłem po nie sięgnąc. MOja żona widząc to że nie palę zrobiła to samo po dwóch tygodniach i też rzuciła nie wspomagając się niczym.
Musisz postanowić że nie palisz i tyle.
Niech moc będzie z Tobą.

- lukvip
-
- Arsenał: crosman 1377
Ja też rzuciłem z dnia na dzień bez niczego jakieś 12 lat temu. Najlepsze na wszystko jest sport rower bieganie wpływanie itp itd.
- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
A jeszcze jedno zamknij lodówkę na klucz

Życie, to jedyna droga ku śmierci.