Jaką butle kupić do PCP?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- Ferbii
- Arsenał:
Jaką butle kupić do PCP?
Cześć,
Zamierzam kupić butlę 6 litrów. Zamiast stalowej zastanawiam się nad jakąś lżejszą opcją. Są butle kompozytowe ale nie wiem czy będzie to dobry wybór. Możecie poradzić lub wskazać jakiś przykład butli.
Zamierzam kupić butlę 6 litrów. Zamiast stalowej zastanawiam się nad jakąś lżejszą opcją. Są butle kompozytowe ale nie wiem czy będzie to dobry wybór. Możecie poradzić lub wskazać jakiś przykład butli.
- daras
-
- Arsenał:
Re: jaka butla
Butle kompozytowe mają legalizację chyba na 10 lat po tym okresie możesz ją wyrzucić. Dlatego ja skłaniałbym się do zakupu butli stalowej. No a jak chcesz mieć lekką to kup sobie drugą małą w teren.
- Ferbii
- Arsenał:
Re: jaka butla
Czytałem, że żywotność takiej butli to 20 lat. Mam już butle 2 litrową ale ona starcza na dwa pełne tankowania. Faktycznie może lepiej będzie zaopatrzyć się w stalową jako baza w terenie i doładowywać 2 litrową. Ile waży mniej więcej napełniona stalowa butla 6 litrowa ?
- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Re: Jaką butle kupić do PCP?
Zakapiora (butle matkę) to raczej min. 10l 300bar roboczego. 6 l na długo jako butla matka nie wystarczy.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- daras
-
- Arsenał:
6 litrwa to może być najwyżej butla córka.
Na zakapiora proponuję 50 litrową, bo kosztuje tyle samo lub mniej co 6 litrowa. Mnie udało sie wychaczyć 1 roczną za 600-700 zł jeśli dobrze pamiętam.

- lupus1
-
- Arsenał:
Ile waży w przybliżeniu taka 50-cio litrowa? Wysokość też orientacyjnie by się przydała... 

- daras
-
- Arsenał:
Waga jak na fotce, a wysokość 165 cm razem z zaworem. Butla włązi mi do kombi jak rozłożę siedzenia.

- lupus1
-
- Arsenał:
Z braku garażu i mieszkając w bloku odpada, cholera
.

- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Sąsiedzi by podpierdolili że trupy regularnie przewozisz w aucie albo rakiety jakieś budujesz, regularne scysje...
Myślę że ze względu na kompromis pomiędzy pojemnością, wymiarami w bloku i wagą to coś ok. 10l na butkę matkę a lepiej trochę więcej.
6l mam i na matkę to mało, na długo nie starczy, chyba że masz znajomego np. strażaka na osiedlu...

Myślę że ze względu na kompromis pomiędzy pojemnością, wymiarami w bloku i wagą to coś ok. 10l na butkę matkę a lepiej trochę więcej.
6l mam i na matkę to mało, na długo nie starczy, chyba że masz znajomego np. strażaka na osiedlu...
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Antonio
-
- Arsenał:
Albo coś w pobliżu 20-ki.
Da się samemu złapać ją pod pachę.
Strzelania trochę z niej jest.
Da się samemu złapać ją pod pachę.
Strzelania trochę z niej jest.

Stary pierdziel ale nie alkoholik

- Beorn
- Arsenał:
Mam 12l 300bar 18kg mi trochę za mała.Szybko schodzi 20 pompek kartusza i już poniżej 200bar.Muszę dalej pompką dobijać.Żeby starczała na dłużej pompuję kartusz do 150Bar reszta pompką.
Moim zdaniem 15-20l jest optymalna.Nie za duża nie za mała.Wagowo nie za ciężka jak napisał Antonio.
Moim zdaniem 15-20l jest optymalna.Nie za duża nie za mała.Wagowo nie za ciężka jak napisał Antonio.
Semi-auto Full auto fan
- Ferbii
- Arsenał:
Dzięki za porady. Przemyślę jeszcze sprawę jaką butlę wybrać. Natomiast ta 50 litrowa położyła mnie na łopatki ;)
- daras
-
- Arsenał:
Jak miałem 6 to na tydzień mi nie starczała. 

- bosh6
-
- Arsenał: Crick Tac 45
Zależy ile się strzela i co najważniejsze czy w limicie czy poza nim
Mam 6l i w limicie starcza mi na 2 miesiące, jak pykałem z galatiana 47J to ledwo tydzień i schodziła poniżej 200bar.

- zorba
- Arsenał: Ciupaga
A ja sobie Coltri kupiłem i mam to w nosie :))) Waga połowe mniejsza niż Darasa grzmot
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-