Osada z HW 95 do HW 99

Czasami trzeba zrobić coś samemu, albo chce się zrobić coś samemu, tutaj wrzucamy różne porady jak coś zrobić.

Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio

Zainteresowany
Arsenał: Weihrauch 99s, Crosman 2250 XL , Brocock Concept, BSA Ultra, Iż MP-61

Walter CP99, Weihrauch HW 40 PCA, Crosman 3576

Osada z HW 95 do HW 99

Postprzez myster82 » 16 sty 2014, o 18:33

Pytanie - czy osady u weihrauch'a są ujednolicone?
Da rade żaglować miedzy poszczególnymi typami?
Już tłumaczę o co mi chodzi. Widziałem tu czyjeś ładnie wyolejowane drewno osady. Podoba mi się chciałbym zrobić tez tak ale boje się że coś spierdolę wiec wymyśliłem ze kupie jakaś stara osadę . Niestety do mojej hw99 nie mogę znaleźć na eBay'u. Znalazłem natomiast za parę groszy osadę of hw 95. Czy rozstaw śrub będzie pasował?

Zasłużony Hunter
Arsenał:

Re: Osada z HW 95 do HW 99

Postprzez daras » 16 sty 2014, o 21:13

Jeśli od początku systemu do początku tego wcięcia pod śrubę masz 364 mm to pewnie będzie pasować

Zasłużony Hunter
Arsenał:

Postprzez Spirit » 17 sty 2014, o 14:12

A dlaczego boisz się olejować oryginalną?

Hunter
Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1

Postprzez carver » 17 sty 2014, o 15:10

No właśnie, dlaczego? Tu nie za bardzo jest co spier*. Tylko nie używaj przepracowanego oleju silnikowego do tego celu :) WIększość innych się nadaje, nawet spożywcze, szczególnie rzepakowy. Oczywiście potraktuj to jako żart, ale ja np oleju rzepakowego używam do olejowania bambusa. Powierzchnie po tym miodzio.

Zainteresowany
Arsenał: Weihrauch 99s, Crosman 2250 XL , Brocock Concept, BSA Ultra, Iż MP-61

Walter CP99, Weihrauch HW 40 PCA, Crosman 3576

Postprzez myster82 » 17 sty 2014, o 15:43

Oryginalna jest lakierowana, taka świecąca I plastikowa w dotyku.
Nie ma się co dziwić, to jeden z tańszych "Wieśków" ;-) Chętnie bym założył jakąś customowa osadę z ładnym krojem drewna, ale tak jak wspominałem mam tania plujkę i osada wyjdzie zbyt drogo względem całego karabinka. Szczególnie w kraju w którym nie ma lasów :-)
Zacząłem myśleć o olejowaniu po zobaczeniu efektu końcowego na tym forum. Tyle ze nie mam pojęcia na czym cały ten proces polega ani jak się do tego zabrać. Wymyśliłem wiec, ze kupie drugą, używaną. Bo jak coś mi nie wyjdzie to potem za chiny tego strzeladła nie sprzedam.

Powrót do Zrób to sam