Podwyższenie baki

Czasami trzeba zrobić coś samemu, albo chce się zrobić coś samemu, tutaj wrzucamy różne porady jak coś zrobić.

Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio

Świerzak
Arsenał:

Podwyższenie baki

Postprzez JaguaR » 2 kwi 2011, o 02:50

Wszyscy co strzelali z HW90 wiedzą, że baka w niej jest strasznie wkurzająca. A więc trzeba było ją podwyższyć... I tym tokiem myślenia stwierdziłem, że czemu by nie zrobić tego ekonomicznie. Czy wyszło? Nie wiem, w zasadzie dobrze się bawiłem, a jeszcze w polu nie przetestowałem :)

1. Zerżnąłem projekt od znanej firmy.
2. Poszedłem do pasmanterii i kupiłem metr elastycznego materiału (że elastyczny to dopiero w domu wyszło) koszt cale 10zł. zużyłem jakieś 1/5,
2. Zamówiłem 3 drabinki ( ITW Nexus) szerokości 3/4" oraz 6 regulatorów (UTX D-Flex) 3/4" i taśmę MOLLE 20mm. Tutaj koszt był wyższy bo około 20 zł za całość.
3. Do wypełnienia użyłem gąbki stosowanej w garażach do ochrony drzwi (znaleziona w obi) kupiona w zasadzie do innego celu ale koszt drugie 20zł.
4. Szybka przymiarka i zobaczymy co z tego wyjdzie.. Teraz widzę, że trochę zwaliłem odległości regulatorów, ale już je poprawiłem na projekcie. Next będzie lepszy :D

Efekt poniżej. Projekt na prv. Jak ktoś chce dorzucić się do piwa mogą podać paypal'a ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mk 3,17

Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Re: Podwyższenie baki

Postprzez Czarnowidz » 2 kwi 2011, o 11:11

Ach pamiętam ten problem z 90tką.Przy strzelaniu z mechanicznych wszystko git,ale już z optyka czegoś brakowało.Dawało się oprzeć tylko samą brodę.

Ten sam problem mam znowu w AT-44.Sam myślę od jakiegoś czasu nad czymś podobnym do ATka.
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)

Hunter
Arsenał:

Postprzez commandante » 2 kwi 2011, o 11:18

Jaki masz montaż, jeśli wysoki, zmień na średni lub niski i problem zniknie.
Hasta La Victoria Siempre
Varmint Hunter

Hunter
Arsenał:

Postprzez Snajpi » 2 kwi 2011, o 11:22

Fajny pomysł :!: i hołmejd :mrgreen:

Ogólnie ja mam takie doświadczenie że z wygodnej (wysokiej) baki do lunety nie da się strzelać z otwartych, a jak się da no to potem czegoś właśnie brakuje.. do baki powinno się przykładać policzek a nie brodę ;-)
Obrazek

Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Postprzez Czarnowidz » 2 kwi 2011, o 11:41

Mam średni i ledwo ledwo włazi luneta.Tu nic nie przeskoczę.Muszę czegoś dołożyć na kolbę. :-/
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)

Świerzak
Arsenał:

Postprzez JaguaR » 2 kwi 2011, o 11:50

Jak zaloze nizszy montaz to szklo szuru buru. Wrzucilem ten pojekt a napisalem że na prv :) heheh no zapomnialem skasowac to w oisie. Baka ma 1-1,5 cm i oko nagle wlazi idealnie na krzyzyk. Irytujace było szukanie za kazdym razem tego miejsca.

Sumowac brac, robic, chwalic się :)

No i jeszcze jedno, jak drukujecie to bez skalowania do kartki. Ja zrobilem 1:1 na A4 i wyszlo git majonez.
Mk 3,17

Początkujący Hunter
Arsenał:

Postprzez rafael » 4 kwi 2011, o 09:02

Czarnowidz napisał(a):Ach pamiętam ten problem z 90tką

http://img27.imageshack.us/i/bakaa.jpg/

-taśma dwustronna samoprzylepna,
-zamsz,
-kawałek karimaty
-linka(ozdobna hehe)

ok 30min. roboty