pompka Ranger

Podforum o akcesoriach strzeleckich i nie tylko (montaże, bipody, latarki, dalmierze, chronografy, pompki do pcp, lasery i inne).

Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio

Początkujący Hunter
Arsenał:

pompka Ranger

Postprzez Bart Kalibrgun » 15 maja 2011, o 21:20

czy ktoś ma podobne problemy z pompką PCP , czy tylko moja jest przeklęta ?
kupiłem ją 4 miesiące temu i po kilku napełnianiach wyszły bokiem uszczelki , kolter zrobił ja na gwarancji . 3 dni temu pompuję i słysze syk , sądziłem ze jebnął waż cisnieniowy , wiec zakuli mi nowy , wymieniłem a tu dupa Jasiu - powietrze zdupia spod manometru w pompce... co teraz , ile razy mogą ja naprawiać ? najchętniej oddałbym ( nawet tracąc trochę kasy i kupiłbym butlę ) . jak się ceny butli przedstawiają .?
ps dobrze , ze mam jeszcze inny karabinek , bo bym sie pochlastał szarym mydłem .

Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Re: pompka Ranger

Postprzez Czarnowidz » 16 maja 2011, o 00:39

Wychodzi na to Kolego że jesteś strasznym pechowcem i że trafił Ci się jakiś kompletnie spierdzielony egzemplarz. :-( Ja jak i inne chłopaki z forum używamy pompki Hatsana i nie narzekamy.Ja osobiście używam pompki już ponad pół roku i wszystko cacy działa a o żadnych butlach nawet nie chcę słyszeć.Karabinek wypluł już jakieś 7 paczek śrutu i cały czas dymany wyłącznie pompką.Bez najmniejszych problemów.Wygląda na to że sprzedawca wcisną Ci lipę a teraz próbuje się wykręcić jakimiś pseudo naprawami by wyrobić Cię na parę groszy.Ja bym draniom nie odpuścił dla samej zasady.

Nie jestem pewien jak to dokładnie wygląda w przepisach ale z tego co się orientuję to przy trzecim zgłoszeniu niesprawności sprzętu sprzedawca powinien Ci wymienić sprzęt na nowy lub oddać kasę.Ja bym cwaniakom nie darował.

Jeśli chodzi o butle to niestety za bardzo nie pomogę bo słabo się orientuję w tym temacie.Mogę tylko poradzić Ci byś odpuścił sobie butle 200 bar i od razu kupował 300 bar.Uważam że jeśli chcesz używać tylko jednej butli to nie powinna być ona mniejsza niż 6l.Najlepiej 10-12l.No i musisz jeszcze dokupić zestaw ładujący z manometrem i z końcówkami z gwintem takim jak na butli z jednej strony i z takim jak na wężyku z drugiej strony.

Przykro mi że nie mogłem bardziej pomóc. :-( :oops:
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)

Początkujący Hunter
Arsenał:

Postprzez Shovelhead » 16 maja 2011, o 16:18

Czarny dobrze prawi,chyba masz egzemplarz z nocnej zmiany.
Zdradziłem butlę dla pompy Gehmana i powrotów nie będzie.
Polecam 4 stopniowego,warty każdej wydanej złotówki....a dymam do 250 barów flaszkę 0,5l i gra muzyka. ;-)

Zainteresowany
Arsenał:

Postprzez sajgon » 16 maja 2011, o 17:18

Dodam swoje trzy grosze jeśli chodzi o pompkę hatsana, kupiona w tym roku w firmie z Elbląga 4 razy oddawana na gwarancje z przyczyny nieszczelności wężyka, 3 razy wymiana wężyka na nowy za 4 razem wymiana całej pompki na nową bo kaski nie chcieli zwrócić i sprzedałem puki nieużyta niech inny się męczy ehh jeśli chodzi o inne wyroby hatsana to sam mam "RANGER at 44 LW" i jestem puki co bardzo zadowolony, teraz ładuje kartusz butlą i wszystkim polecam to rozwiązanie i kupujcie tylko na 300 BAR, w moim przypadku kompozyt 8-)
Ostatnio edytowano 16 maja 2011, o 22:19 przez sajgon, łącznie edytowano 1 raz

Początkujący Hunter
Arsenał:

Postprzez Bart Kalibrgun » 16 maja 2011, o 17:25

Shovelhead napisał(a):Czarny dobrze prawi,chyba masz egzemplarz z nocnej zmiany.
Zdradziłem butlę dla pompy Gehmana i powrotów nie będzie.
Polecam 4 stopniowego,warty każdej wydanej złotówki....a dymam do 250 barów flaszkę 0,5l i gra muzyka. ;-)

chyba ze zmiany poniedziałkowej tzw szewskiej .
jak ją zrobia - idzie na allegro - i szukam butli .
ile napełnień kartusza macie z butli - powiedzmy 6 l ?

Zainteresowany
Arsenał:

Postprzez sajgon » 16 maja 2011, o 18:16

Ja mam doświadczenia tylko z 2l kartusz at44 ładuje zawsze od 100 do 200 bar i udaje mi się to około 9-10 razy ale są na necie do ściągnięcia kalkulatory doładowań ja korzystałem z hexers_airload przed wyborem butli, według tego kalkulatora to wychodzi ,że z butli 6l 300bar, kartusz hatsana napełnisz 30 razy ze 100 do 200bar ciśnienia w kartuszu. Ale pewnie będzie to trochę mniej bo program nie uwzględnia strat na wężyku.

Powrót do Akcesoria