Program Chrono Connect Mobile Pro
Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio
- luki
-
- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
Re: Program Chrono Connect Mobile Pro
Koledzy dzis przetestowalem ow program i powiem tak ,dupy nie urywa,
Ustawilem wszystko tak jak treba czyli odleglosci,ciezar itp i co???
Pierwsze dwa pomiary byly zblizone roznica miedzy nimi to ok 2m/s tylko ze predkosc o jakies 100m mniejsza nisz mam ustawiana
Pokazalo mi 150m/s zamias 240
Pozniejsze strzaly to juz tylko ER brak pomiaru. Wystrzelilem wiec 10 pestek i na tym skonczylem
Tyle moge powiedziec moze jak znajde czas i checi sprobuje jeszcze raz

Ustawilem wszystko tak jak treba czyli odleglosci,ciezar itp i co???
Pierwsze dwa pomiary byly zblizone roznica miedzy nimi to ok 2m/s tylko ze predkosc o jakies 100m mniejsza nisz mam ustawiana

Pokazalo mi 150m/s zamias 240

Pozniejsze strzaly to juz tylko ER brak pomiaru. Wystrzelilem wiec 10 pestek i na tym skonczylem

Tyle moge powiedziec moze jak znajde czas i checi sprobuje jeszcze raz
- no_sound
-
- Arsenał: Galatian IV 5.5 + PP 4-16X50 AO
Hatsan 125 Sniper 5.5 + PP 4-12X42 AO
No więc tak. Jestem po testach i to co mogę powiedzieć na chwilę obecną to to, że aplikacja może być przydatna do wstępnego zmierzenia energii. Test nie udał się do końca tak jak bym tego chciał dlatego zamieszczam tylko fragment tego co jak dla mnie jest obiecujące. Do pełni szczęścia brakuję mi porządnego celu np. płyty OSB
i uchwytu lub podstawki bo celowanie bez podparcia i lunety nie jest łatwe. W wyniku tych braków chrono zostało niefortunnie postrzelone 
Będę miał okazję postrzelać w święta u teściów więc spróbuję ponowić test.
P.S. Dzięki

Będę miał okazję postrzelać w święta u teściów więc spróbuję ponowić test.
P.S. Dzięki
Ostatnio edytowano 21 gru 2015, o 10:39 przez no_sound, łącznie edytowano 1 raz
- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
NIE odpowiadasz przez szybką odpowiedź, a przez ODPOWIDZ jeszcze niżej i tam masz YT, wklejasz i ok.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- dudu9323
-
- Arsenał: hatsan 55
crosman 1377
nadzieja na pcp 5,5
musisz usunać s z adresu https masz a ma byc http 

- Kronos
-
- Arsenał: BT65 Elite, Hatsan mod 9, Kandar CP1 PCP, Hatsan Striker Eage
no_soud wielkie dzieki z wstepny teścik, należy się flaszka
. Hmmmm wychodziło by na to ze różnica jest 4-5 m/s Wydaje mi się ze jak na "telefoniczny " pomiar jest to do zaakceptowania jako czasowy substytut, ale niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony.

- dandi237
- Arsenał: At44-10 TH 2 gen .22- PP 3-12*42 AO
Bardzo dobry test
to jest wersja darmowa czy płatna programu?? 

- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Do orientacji jak najbardziej choć upierdliwy,do dokładności najlepiej Radkowe,lub jak ktoś chce wydać więcej Shooting Chrony .
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- no_sound
-
- Arsenał: Galatian IV 5.5 + PP 4-16X50 AO
Hatsan 125 Sniper 5.5 + PP 4-12X42 AO
Wersja płatna, ale uwaga: odczyty są prawidłowe tylko dla PCP. W przypadku sprężyny pomiar był nie prawidłowy, ale powtarzalny. Wiem tylko, że musiałem zmienić parametry +1/1,5 metra odległości A dla sprężyny. Sporo też kombinowałem z odległością telefonu od wiatrówki. Pomiary dla sprężyny miały mniejsze odskoki kiedy telefon stał około 1,5m od wylotu lufy. Jest jeszcze parę szczegółów, które muszę sprawdzić. Łącznie nagrałem ponad 5 godzin materiału więc teraz sam na spokojnie przeanalizuję co robiłem źle i co da się poprawić, żeby rzeczywiście działało jak należy
. Przyznam, że bardziej się bałem pomiarów PCP niż sprężyny.
Powiem tak, jest bardzo dużo czynników, które mają ogromny wpływ na poprawne działanie tej aplikacji.
Obadam temat jakie zmienne są ważne dla pomiarów karabinków sprężynowych tak żeby przedstawić wam już wszystko na tip top.

Powiem tak, jest bardzo dużo czynników, które mają ogromny wpływ na poprawne działanie tej aplikacji.
Obadam temat jakie zmienne są ważne dla pomiarów karabinków sprężynowych tak żeby przedstawić wam już wszystko na tip top.
- rumpel
-
- Arsenał: Laczek i packa na muchy
Czy jest sens pierdolić się z tą aplikacją ? Niezbyt dokładna, zawodna i do tego płatna
Pewnie kosztuje to grosze ale porządne chrono Radecka kosztuje tylko trzy setki z groszami. Chuj nie pieniądz a sprawdzałem na nim też energię dolotową na setnym metrze . Chyba że ktoś lubi się bawić takimi programami
( Wspólnikiem Radecka nie jestem jakby co
)

( Wspólnikiem Radecka nie jestem jakby co

Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
- dudu9323
-
- Arsenał: hatsan 55
crosman 1377
nadzieja na pcp 5,5
nie jeden woli 3 setki zostawić w domowym budżecie lub przeznaczyć na coś jeszcze bardziej potrzebnego, jest też wersja darmowa. Zresztą skoro jest taka możliwość to czemu by nie próbować, wiadomo chrona prawdziwego nigdy nie zastąpi a radkowe jeśli chodzi o użyteczność to jest chyba najlepsze:)
- schadow
-
- Arsenał:
A mi w moim Szajsungu J5 ta aplikacja nie działa
nie da się ustawień wpisać (odległości) ,dawniej na starym fonie działało bez problemu (oczywiście chodzi o wersję darmową).

- chromomitsum
-
- Arsenał: Łucznik 87, Crosman 2240, QB78 w trakcie przemiany w bullpupa ;)
To i ja sie wypowiem
Jakiś czas temu zainstalowałem te apke na tel samsung galaxy 5800i czy jakoś tak...cuda pokazywał. Na otwartym terenie mimo braku wiatru - kolejne cuda.Wczoraj zainstalowałem te apke na samsung core plus (czy jakoś tak), testy przeprowadziłem w pomieszczeniu zamkniętym (piwnica), odległości dokładnie pomierzyłem. Strzały oddawane na dystansie 10m, w blachę ołowianą (sympatyczne "mlaśnięcie), śrut JSB 4,53. Pierwszy poszedł łucznik 87 sprawdzany na chrono radeka - 180m/s, na tel - 180 m/s, druga qb'eta - strzały powoli opadały co jakieś 4m/s - no ale końcówka kapsuły więc wynik prawdopodobny. Na koniec perfecta
- 4,5J stałe. Co mogę powiedzieć? Mam chrono do piwnicy 

Jakiś czas temu zainstalowałem te apke na tel samsung galaxy 5800i czy jakoś tak...cuda pokazywał. Na otwartym terenie mimo braku wiatru - kolejne cuda.Wczoraj zainstalowałem te apke na samsung core plus (czy jakoś tak), testy przeprowadziłem w pomieszczeniu zamkniętym (piwnica), odległości dokładnie pomierzyłem. Strzały oddawane na dystansie 10m, w blachę ołowianą (sympatyczne "mlaśnięcie), śrut JSB 4,53. Pierwszy poszedł łucznik 87 sprawdzany na chrono radeka - 180m/s, na tel - 180 m/s, druga qb'eta - strzały powoli opadały co jakieś 4m/s - no ale końcówka kapsuły więc wynik prawdopodobny. Na koniec perfecta

- Kronos
-
No czyli wychodzi na to ze w pomieszczeniu zamkniętym sprawuje się znacznie lepiej 

- schadow
-
- Arsenał:
Jak miałem zainstalowaną tą aplikacje na starym telefonie to podczas testów przed kulochwyt przymocowałem cienką blachę aby odgłos uderzenia był wyraźniejszy.
- Kronos
-
-