"pull up, pull up - terrain ahead..."
- syntezator
-
- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Re: "pull up, pull up - terrain ahead..."
Nigdy nie wiem, kiedy żartują, a kiedy piszą na poważnie: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=103922 

- Spirit
-
- Arsenał:
Onion oil to niestety prawda
- Spirit
-
- Arsenał:
Jest temat na iwebie gdzie policja oskarżyła obywatela o
Biegły stwoerdził że łucznik wz. 70 ma moc 30J. To nie jest komedia, to się dzieje naprawdę.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=112 ... &start=105

Jeżeli ktoś myśli, że mając broń palną bezpozwoleniową, albo wiatrówki, które nie są bronią pneumatyczną , może czuć się bezpiecznie i nie będzie ścigany przez Policję, to dwaj fachowcy z Zespołu d/s Wykroczeń Wydziału Prewencji Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie szybko wyprowadzą go z błędu i sporządzą wniosek o ukaranie np. za to, że:
- w dniu …… 2013r. w Olsztynie przy ul. ……. posiadał bez wymaganej rejestracji broń w postaci rewolweru alarmowego, Belfo, pistoletu pneumatycznego Beretta oraz pistoletu pneumatycznego Łucznik,
tj. o wykroczenie z art. 51 ust. 1 w zw. z art. 4 ust. 1 pkt 1 ustawy o broni i amunicji.
To, iż rewolwer alarmowy BAFLO-9 kalibru 5,6 mm jest bronią palną, na którą nie potrzeba pozwolenia, ani rejestracji, nie ważne.
To, iż pistolet pneumatyczny Beretta ma moc 3,5 J, a więc nie jest bronią, nie ważne.
To, iż pistolet pneumatyczny Łucznik (tak, tak, ten stary, poczciwy, łamany Łucznik z Radomia) ma moc 2,5 J, a więc nie jest bronią, nie ważne.
Nieważne jest też, że art. 51 ust. 1 mówi o karalności posiadania broni pneumatycznej bez rejestracji, a art. 4 ust. 1 pkt. 1 określa co należy rozumieć pod pojęciem broni palnej.
Całość wcale dowcipem nie jest, natomiast realna jest sprawa o takie wykroczenie w Sądzie Rejonowym w Olsztynie – IX Wydział Karny w dniu 20 grudnia 2013r. o godz. 12,oo, sala 3 przy ul. Dąbrowszczaków 33. Sygnatura akt sprawy IX W 3436/13.
Biegły stwoerdził że łucznik wz. 70 ma moc 30J. To nie jest komedia, to się dzieje naprawdę.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=112 ... &start=105

- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
I znowu kilku niedouczonych debili za NASZE pieniądze próbuje uprzykrzać komuś życie.Ten kto uzyska więcej niż 17 J z którego kolwiek zakwestionowanego pistola będzie mistrzem tuningu chyba że na super dieslu.
Nie doczytałem że to stan fabryczny więc biegły jest debilem do kwadratu.
Nie doczytałem że to stan fabryczny więc biegły jest debilem do kwadratu.
Ostatnio edytowano 22 gru 2013, o 17:33 przez Neo, łącznie edytowano 1 raz
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Spirit
-
- Arsenał:
Może macie do sprzedania 30 dżulowego łucznika? 

- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Polska to nadal postkomuna i patologia. A ten biegły mgr inż. Roman Świrski to chyba wahadłem od żył wodnych pomierzył i był w stanie
- jakoś mnie to w Polszy nie dziwi 

Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Czarnowidz
-
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
Gdzie tam jest w tych dokumentach napisane że ten łucznik ma 30J bo nie mogę tego jakoś znaleźć? 

Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 

- Spirit
-
- Arsenał:
Strona 7 sam początek(pod cyferką 6 strony)
- Antonio
-
- Arsenał:
Wiecie co biegły zrobił?
Pomylił się przy przeliczeniu i źle skrócił o jedno zero.
Tak to jest jak się ma jakieś gowniane chrony itp.
A do tego inżyniera za jajka i masło
Pomylił się przy przeliczeniu i źle skrócił o jedno zero.
Tak to jest jak się ma jakieś gowniane chrony itp.
A do tego inżyniera za jajka i masło

Stary pierdziel ale nie alkoholik

- Spirit
-
- Arsenał:
Ale On ocenił tego łucznika na podstawie innych łuczników które miał do ekspertyzy wcześniej, Nawet go nie badał, tylko stwierdził że skoro inne mają za dużą energię to i ten pewnie ma.
- Antonio
-
- Arsenał:
Czyli jego ekspertyza powinna zostać odrzucona bo nie będzie dowodem tylko gdybaniem.
Sprawa wygrana a i o odszkodowanie można wystąpić.
Sprawa wygrana a i o odszkodowanie można wystąpić.

- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Jest jeszcze jedna sprawa jeżeli mierzył gazówkę Co2 za lufą to zmierzył prędkość gazu bo idzie chmura.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- MajorGatek
-
- Arsenał: chwilowo rozbrojony
Strasznie mi się ta opinia podoba, no to się posypią piękne wyroki. Kiedyś pisałem na tym forum- biegły pisze taką opinię na jaką jest zapotrzebowanie. Policja płaci to wymaga. Jeśli by napisał inną, to kto by go wziął następnym razem. Dziób trzeba od czasu do czasu namoczyć w melasie - pewnie tysiaka zainkasował, a kto wie może i więcej.
My tu w Ghanie litości nie znamy....
QB 78 PCP 5.5
QB 78 PCP 5.5
- Antonio
-
- Arsenał:
Jeżeli taki obrót to bierzesz prawnika i wnosisz o wydanie nowej ekspertyzy przez niezależnego lub przez policję przy okazji wnosisz o podważenie wiarygodności eksperta.
Sprawę taką ciężko przegrać.
Sprawę taką ciężko przegrać.

- Spirit
-
- Arsenał:
Ale to sąd może pozwolić lub zabronić powołania nowego biegłego. Jeżeli zabroni i powoła się na opinie biegłego to możesz dochodzić prawdy w drugiej instancji lub w Brukseli.
-